Game Boy

Het populairste spelsysteem ter wereld

gb_pocket_en.jpg

Iedereen is dol op de Game Boy. Dankzij een hele hoop power in een kleine behuizing bleek deze spelcomputer een revolutie toen hij in 1989 in Japan werd gelanceerd. Vanaf dat moment ging het draagbare spelsysteem wereldwijd meer dan 110 miljoen keer over de toonbank. Dankzij de Game Boy kan iedereen zijn of haar favoriete spellen altijd en overal spelen. Bekende klassiekers zijn Tetris, Super Mario en Pokémon.

Spelaanbod

gb_games_en.jpg

Al je favoriete Nintendo-personages, zoals Mario, Yoshi, alle Pokémon, Donkey Kong en Samus Aran, neem je dankzij het brede spelaanbod voor de Game Boy overal mee naartoe. Deze handheld heeft een catalogus van meer dan 450 spellen. Of je nu van schiet-, platform-, puzzel-, knok- of sportspellen houdt, je kunt ze allemaal spelen op de Game Boy.

Formaat en kleuren

gb_group_en.jpg

Deze originele Game Boy was aanvankelijk alleen verkrijgbaar in een grijze uitvoering. Aan het begin van de jaren negentig kreeg hij een nieuw jasje toen een aantal gekleurde uitvoeringen werd uitgebracht. In 1997 ging Nintendo een stapje verder door de Game Boy uit te brengen in een kleinere en lichtere versie: de Game Boy pocket. In welke uitvoering dan ook: de Game Boy doet nog altijd uitstekend dienst als platform voor mobiel speelplezier.

Technische gegevens

   
CPU Custom 8-Bit CMOS, 2,2 MHz kloksnelheid
Geheugen 64-Kbit static RAM
Beeldscherm STN type dot matrix LCD, 160 x 144 pixels, 4 grijstinten
Afmetingen 90mm x 148mm x 32mm (Game Boy)
Gewicht Ongeveer 300 gram met batterijen (Game Boy)
Voeding 4 AA-batterijen (Game Boy), 2 AAA-batterijen (Game Boy pocket)
Batterijduur Ongeveer 15 uur (Game Boy), ongeveer 10 uur (Game Boy pocket)
Geluid 4-kanalen FM stereo, uitgangen: luidspreker (10 mW), hoofdtelefoon (2 mW)