Memory Card 59 (geheugenkaart 59)

gc_memory_card59_en.jpg

Dit kleine dingetje heb je nodig om je spelvorderingen, beste tijden en herhalingen te bewaren, in bijna alle spellen voor de Nintendo GameCube. Het getal 59 verwijst naar de 59 blokken van de geheugenkaart waarin je spelgegevens kunt opslaan. Bij sommige spellen wordt voor het opslaan slechts een enkel blok gebruikt, maar andere vereisen meer. Informatie over het aantal blokken dat nodig is om een bepaald spel op te slaan, vind je op de verpakking en in de handleiding.

Als Nintendo GameCube-spellen de Memory Card 59 ondersteunen, wordt dit met een Memory Card-pictogram aangegeven op de verpakking van het spel. Je kunt de Memory Card 59 ook samen met het Wii-systeem gebruiken, waardoor je al je favoriete Nintendo GameCube-spellen kunt blijven spelen, zonder je spelvoortgang te verliezen.

Nintendo GameCube Controller

gc_controller_en.jpg

De Nintendo GameCube heeft niet voor niets vier aparte controller-aansluitingen. Dit zeszijdige wonder komt echt tot zijn recht als maximaal vier spelers hun controllers aansluiten om de magie van Nintendo GameCube te ondergaan. Extra Nintendo GameCube Controllers zijn in diverse kleuren verkrijgbaar: paars, zwart, transparant paars en de kleuren van de speciale uitgaves. Kies je favoriete kleur, pak een spel dat je met vier spelers kunt spelen, zoals Super Smash Bros. Melee of Wave Race: Blue Storm, en je GameCube-party kan beginnen.

Game Boy Advance-snoer

gba_cable_en.jpg

Het Game Boy Advance-snoer is geschikt voor speciale spellen waaronder Sonic Adventure 2: Battle en The Legend of Zelda: The Wind Waker. Met deze kabel kan je Game Boy Advance met je Nintendo GameCube communiceren. Afhankelijk van het spel, komen door deze koppeling verschillende mogelijkheden beschikbaar. Je kunt gegevens en topscores uitwisselen tussen de twee systemen en nieuwe spelniveaus en geheimen ontgrendelen. Je kunt de Game Boy Advance ook als persoonlijke radar of extra controller gebruiken.

Kijk of het Game Boy Advance-snoerpictogram zichtbaar is op de verpakking van het spel. Dat betekent dat deze kabel door dit spel wordt ondersteund.

Modem Adapter

gc_modem_adapter_en.jpg

De Nintendo GameCube Modem Adapter laat zich gemakkelijk aansluiten op seriële uitgang 1 van de GameCube. Hierdoor kun je het systeem koppelen aan een 56 Kbps modem voor online-mogelijkheden.

RGB-snoer

gc_rgb_en.jpg

Het Nintendo GameCube RGB-snoer stelt je in staat om van spellen te genieten met een helder beeld van hoge kwaliteit. Je ziet fantastische spellen, zoals Super Smash Bros. Melee en Pikmin nu zoals ze echt bedoeld zijn. De geweldige graphics van de Nintendo GameCube zijn een traktatie voor je ogen.

DK Bongos

gc_bongos_en.jpg

De DK Bongo's kunnen gezien worden als een speciale controller die je gebruikt om de Nintendo GameCube-spellen Donkey Konga, Donkey Konga 2 en Donkey Konga Jungle Beat te spelen.

De DK Bongo's functioneren net als een echte set bongo's. Zodra ze in een van de controllerpoorten van de Nintendo GameCube zijn ingeplugd, kunnen spelers op de linker- en rechterdrum slaan of in hun handen klappen op de maat van de muziek. Sensoren in de bongo's registreren het drummen en een ingebouwde microfoon vangt de geluiden van het klappen op.

Microfoon

gc_microphone_en.jpg

De Nintendo GameCube Microphone zit standaard in de originele verpakking van Mario Party 6 en kan alleen gebruikt worden bij spellen die er speciaal voor ontwikkeld zijn.

Memory Card 251 (geheugenkaart 251)

gc_memory_card251_en.jpg

Dit kleine stukje plastic met metaal wordt gebruikt om je voortgang, beste tijden, raceherhalingen en meer op te slaan bij de meeste GameCube-spellen. De '251' slaat op de 251 blokken informatie die deze geheugenkaart op kan slaan. Dat is bijna vier keer zo veel als zijn broertje, de Memory Card 59. Sommige spellen hebben maar één blok nodig om informatie op op te slaan. Anderen gebruiken er meer. Lees de verpakking en handleiding van het spel om te weten te komen hoeveel vrije Memory Card-blokken je nodig hebt om je voortgang op te slaan.

Als Nintendo GameCube-spellen de Memory Card 251 ondersteunen, wordt dit met een Memory Card-pictogram aangegeven op de verpakking van het spel. Je kunt de Memory Card 251 ook samen met het Wii-systeem gebruiken, waardoor je al je favoriete Nintendo GameCube-spellen kunt blijven spelen, zonder je spelvoortgang te verliezen.

WaveBird Draadloze Controller

gc_controller_wavebird_en.jpg

De 'Wave' uit de naam van deze controller verwijst naar de radiogolven die worden gebruikt om te communiceren met de Nintendo GameCube. Dit gebeurt dus zonder snoer. 'Bird' staat voor de vrijheid die hierdoor ontstaat. Je kunt tijdens het spelen vrij als een vogeltje door de kamer bewegen. Zolang je niet verder dan 6 meter van de Nintendo GameCube bent verwijderd, kun je spellen feilloos besturen met de WaveBird Draadloze Controller. Omdat geen infrarood-straling wordt gebruikt maar RF-technologie, wordt de besturing niet gehinderd als je kat tussen jou en de televisie doorloopt.

Game Boy Player

gc_gameboy_player_en.jpg

Eén accessoire en je hebt een Game Boy-bibliotheek van duizenden titels binnen handbereik. In de Game Boy Player kun je alle Game Boy-spelcassettes kwijt die ooit zijn gemaakt en ze van je tv-scherm zien spetteren. Van het klassieke Tetris tot de nieuwste Game Boy Advance-avonturen. Je kunt de Nintendo GameCube Controller of een Game Boy Advance gebruiken om al deze heerlijkheid op het grote scherm te besturen. En de Game Boy Player heeft net als de Game Boy Advance een aansluiting voor een Game Link-snoer, zodat je de Game Boys van je vrienden kunt aansluiten voor extra multiplayer-pret.

Breedband Adapter

gc_broadband_adapter_en.jpg

Bevestig de Nintendo GameCube Breedband Adapter op seriële uitgang 1 van de GameCube en hij is gereed voor koppeling aan hogesnelheids-breedbandnetwerken.

RF-Switch / RF-Modulator

gc_modulator_en.jpg

Als je televisie geen scart-aansluiting (een langwerpige, rechthoekige multi-pin aansluiting) én geen AV-ingang (drie aansluitingen in de kleuren: rood, wit en geel) heeft, dan is dit het snoer voor jou. Het stelt je in staat om je Nintendo GameCube rechtstreeks op de antenne-aansluiting van je televisie aan te sluiten.

Action Pad (dansmat)

gc_dance_mat_en.jpg

Het Nintendo GameCube Action Pad zit standaard in de originele verpakking van Dancing Stage: Mario Mix en kan alleen gebruikt worden bij spellen die er speciaal voor ontwikkeld zijn. Hoe het Action Pad precies gebruikt wordt, hangt af van het spel in kwestie.

Het Action Pad wordt verbonden met een controller-uitgang. Kijk in de handleiding van het spel voor meer informatie.

De dansmat heeft vier richtingsvelden en vier besturingsvelden die Z, Start, A en B heten.