Super Nintendo

Supersysteem

snes_en.jpg

Het Super Nintendo Entertainment System werd in 1992 uitgebracht in Europa. Spelers waren overdonderd door de beelden en gameplay die een spectaculair nieuw tijdperk inluidden. De Super Nintendo bood stereogeluid, meerdere scrollende achtergronden en twee keer zoveel geheugen als de oude NES. De spelcassettes bevatten gigantische spelwerelden waarin je wekenlang kon rondzwerven.

Grafische kracht

snes_grafik_en.jpg

De ingebouwde DSP (Digital Signal Processor) van de Super Nintendo kan in een oogwenk gecompliceerde berekeningen uitvoeren en zo prachtige spelbeelden genereren. Hierdoor wordt bijvoorbeeld de "Mode 7"-techniek mogelijk, waardoor tweedimensionale landschappen in drie dimensies kunnen worden gedraaid. De pseudo 3D-tracks in Super Mario Kart zijn hiervan een goed voorbeeld. In het waanzinnige F-Zero deden de supersnelle beelden zelfs de stoerste gamer naar adem happen.

Spelaanbod

snes_games_en.jpg

Nintendo's grootste NES- en speelhalhelden keerden in flitsende stijl terug op de Super Nintendo. Super Mario World, The Legend of Zelda: A Link to the Past, Donkey Kong Country, Super Metroid, Super Mario Kart ... deze klassiekers worden tot op de dag van vandaag als de beste in hun genre beschouwd. Third-parties hebben de totale catalogus van de Super Nintendo uitgebreid tot meer dan 500 spellen.

Controller

snes_controller_en.jpg

Voortbordurend op het ontwerp van de NES-controller, zette Nintendo de standaard voor toekomstige videogame-controllers met de foutloze Super Nintendo-controller. De comfortabele vierpuntsdruktoets was weer aanwezig, terwijl twee extra knoppen en de introductie van de schouderknoppen voor nog meer besturingsmogelijkheden zorgden.

Super FX

snes_super_fx_en.jpg

Spelcassettes die waren voorzien van een Super FX-chip maakten het mogelijk om echte 3D-polygonenbeelden te ervaren, zoals in het prachtige vlieg-en-schietspel Star Wing. In latere spellen, zoals Yoshi's Island, werd de Super FX 2-chip gebruikt om vormen om te buigen en uit te rekken op de mafste en mooiste manieren.