ALGEMENE DEELNAMEVOORWAARDEN VOOR EUROPESE NINTENDO-WEDSTRIJDEN OP FACEBOOK, TWITTER EN INSTAGRAM

  1. Deze Algemene Deelnamevoorwaarden voor de Europese Nintendo-wedstrijden op Facebook, Twitter en Instagram (“Deelnamevoorwaarden”) gelden voor alle op een officiële Facebook-pagina of de officiële Twitter- en Instagram-kanalen van Nintendo georganiseerde wedstrijden die zich richten op gebruikers in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nederland, België, Luxemburg, Spanje, Portugal en Rusland en in de aankondiging van de wedstrijd naar deze deelnamevoorwaarden verwijzen.
  2. Alle personen die minstens 13 jaar oud zijn en een vaste woonplaats in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nederland, België, Luxemburg, Spanje, Portugal of Rusland hebben, mogen deelnemen aan de wedstrijden. Deelnemers onder de 18 jaar hebben voor hun deelname echter de toestemming van hun voogd nodig. Wettelijke vertegenwoordigers en medewerkers van de organisator, verbonden ondernemingen en ondernemingen die in opdracht van de organisator betrokken zijn bij de uitvoering van de wedstrijd, en hun familieleden mogen niet deelnemen.
  3. De deelname en de winstkansen hangen in geen geval af van de aankoop van een Nintendo-product. De deelnemers hebben een Facebook-, Twitter-, of Instagram-profiel nodig. Elke persoon mag slechts één keer deelnemen. Het einde van de deelnameperiode is in de aankondiging van de betreffende wedstrijd aangegeven.
  4. De deelnemers moeten tijdens de actieperiode voor een deelname via Twitter of Instagram, zoals in de aankondiging van de betreffende wedstrijd op de officiële Twitter- of Instagram-kanalen van Nintendo wordt beschreven, een overeenkomstige post met de aangegeven hashtag publiceren of bij een deelname via Facebook, zoals op de officiële Facebook-pagina van Nintendo wordt beschreven, ofwel een overeenkomstig Facebook-bericht naar de officiële pagina van Nintendo sturen, afhankelijk van de wedstrijd met een foto of een kort filmpje, ofwel een commentaar op de post van de wedstrijd posten. Voor deelnemers met een vaste woonplaats in Rusland is een deelname alleen via Facebook of Twitter mogelijk.
  5. Het aantal winnaars wordt in de aankondiging van de wedstrijd bekendgemaakt. De winnaars worden uit alle deelnemers geloot en door de organisator op de hoogte gebracht met een bericht via Facebook, Twitter of Instagram (afhankelijk van de manier waarop de winnaar heeft deelgenomen). De deelnemer ontvangt de prijs ofwel via een bericht van de organisator via Facebook, Twitter of Instagram of via e-mail op het e-mailadres dat aan de organisator werd bezorgd als reactie op het winstbericht.
  6. De prijzen worden in de aankondiging van de wedstrijd vermeld. In het geval van bonnen moet u rekening houden met eventuele inwisselvoorwaarden van derden waarbij de bonnen moeten worden ingewisseld.
  7. Een deelname via een ander kanaal dan in deze deelnamevoorwaarden wordt beschreven, is niet toegestaan. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
  8. Prijzen zijn niet overdraagbaar. Een contante uitbetaling van prijzen is uitgesloten. De winnaar maakt geen aanspraak op de uitbetaling van de prijs in voorwerpen van waarde of op de ruil van de prijs tegen een ander voorwerp. De organisator behoudt zich het recht voor om de winnaar een alternatieve prijs van dezelfde of hogere waarde te overhandigen als een aangekondigde prijs om eender welke reden niet ter beschikking zou staan.
  9. Deelnemers die tijdens hun deelname op eender welke manier valsspelen, manipuleren of bugs gebruiken, worden door de organisator uitgesloten van de wedstrijd.
  10. De organisator behoudt zich het recht voor om de wedstrijd volledig of gedeeltelijk zonder voorafgaande kennisgeving te stoppen, te annuleren, te onderbreken, op te schuiven of op een voor de deelnemers redelijke manier te veranderen als onvoorziene omstandigheden buiten de invloedssfeer van de organisator ervoor zorgen dat de wedstrijd niet volgens plan kan verlopen. De organisator aanvaardt hiervoor geen enkele aansprakelijkheid ten opzichte van deelnemers, winnaars of derden.
  11. Met het posten van foto’s garandeert de deelnemer dat hij in het bezit is van alle vereiste rechten voor het posten van de foto’s of deze rechten heeft verkregen en dat de foto’s geen inbreuk vormen op publicatie-, privacy- of portretrechten. Elke deelnemer verbindt zich ertoe om geen foto’s te posten die een inbreuk vormen op publicatie-, privacy- of portretrechten.
  12. De organisator behoudt zich het recht voor om een deelnemer van de wedstrijd uit te sluiten als de organisator een post, commentaar of foto van de deelnemer als ongepast beschouwd. De volgende zaken worden in het bijzonder als ongepast beschouwd (onvolledige opsomming):
    • a. Posts, commentaren en foto’s die een inbreuk vormen op publicatie-, privacy- en portretrechten;
    • b. Posts, commentaren en foto’s die een inbreuk vormen op auteursrechten, merkrechten, bedrijfsgeheimen, patenten en andere octrooirechten van derden;
    • c. Beledigende, onfatsoenlijke, storende, vulgaire, obscene, smadende posts, commentaren en foto’s en posts, commentaren en foto’s die haat opwekken of om een andere reden als onaanvaardbaar worden beschouwd.
    De organisator kan posts, commentaren en foto’s naar eigen goeddunken ook om andere redenen als ongepast voor de wedstrijd beschouwen.
  13. Gebruiksrechten:
    • a. De deelnemers (evt. de ouders of een andere wettelijke vertegenwoordiger van een minderjarige deelnemer) stemmen ermee in dat de organisator de foto’s gratis ruimtelijk, tijdelijk en inhoudelijk onbeperkt mag gebruiken. Het gebruik houdt in het bijzonder, maar niet uitsluitend, in dat de organisator de foto’s in eender welke vorm en via alle media (tv, radio, bioscoop, internet, drukwerk, geluidsdrager enz.) mag kopiëren, verspreiden, publiceren en openbaar mag maken. De foto’s mogen voor alle reclame- en PR-doeleinden in verband met deze actie worden gebruikt. De foto’s mogen vrij worden veranderd (door kleurbewerking, verkleining, knipsels enz.).
    • b. Het gebruiksrecht voor de foto’s wordt voor onbepaalde tijd en zonder beperking met betrekking tot een bepaald gebied verleend. De organisator is gemachtigd om de hierboven verleende rechten (volledig of gedeeltelijk) zonder beperkingen af te staan aan derden en in het bijzonder, maar niet uitsluitend, aan ondernemingen die aan de organisator zijn verbonden.
    • c. De organisator verbindt zich ertoe om de deelnemers niet in een negatief daglicht te stellen. Voor het overige is hij echter volledig vrij in het gebruik van de foto’s. In het kader van de hierboven gegeven toestemming ziet de deelnemer af van de beoordeling of de goedkeuring van het afgewerkte product, de videoclip, de werkkopie, het videoscript en het drukwerk die door het gebruik van de foto ontstaan.
  14. De voornaam en de eerste letter van de familienaam en de Facebook-, Twitter- of Instagram-gebruikersnaam van de winnaar kunnen op de website van Nintendo en de officiële Facebook-pagina’s, de officiële Twitter-pagina en het officiële YouTube-kanaal van Nintendo worden gepubliceerd.
  15. De aansprakelijkheid van de organisator voor de dood, lichamelijke letsels of schade aan de gezondheid als gevolg van een nalatig of opzettelijk plichtsverzuim van de organisator, zijn wettelijke vertegenwoordigers of plaatsvervangers en voor schade als gevolg van een opzettelijk of grof nalatig plichtsverzuim of bedrog van de organisator, zijn wettelijke vertegenwoordigers of plaatsvervangers, blijft onaangetast. Hetzelfde geldt voor schade die in de productaansprakelijkheidswet of in andere door de organisator aangenomen garanties wordt opgenomen.
    Voor schade als gevolg van een licht verzuim van de contractuele verplichtingen van een wettelijke vertegenwoordiger of plaatsvervangers van de organisator die geen betrekking heeft op de dood, schade aan de gezondheid, lichamelijke letsels of aanspraken in overeenstemming met de productaansprakelijkheidswet, is de organisator afhankelijk van de omvang slechts aansprakelijk voor de contractueel te voorziene schade. Essentiële contractuele verplichtingen: het correcte verloop van de wedstrijd kan pas mogelijk worden gemaakt als deze verplichtingen worden nagekomen. De deelnemers mogen er regelmatig op vertrouwen dat deze verplichtingen worden nagekomen.
    De organisator is, ongeacht de rechtsgrond, niet aansprakelijk voor schade die niet in de bovenstaande paragrafen is opgenomen.
  16. Deze deelnamevoorwaarden vallen onder het Duitse recht. Alleen de rechtbanken van de woonplaats van de deelnemer die in strijd is met de organisator, zijn bevoegd voor alle geschillen met betrekking tot deze wedstrijd.
  17. Door deel te nemen aan de wedstrijd gaan de deelnemers akkoord met de deelnamevoorwaarden. De organisator van de wedstrijd is Nintendo of Europe GmbH, Herriotstrasse 4, 60528 Frankfurt am Main, Duitsland, e-mail: info@nintendo.de.

PRIVACYVERKLARING VOOR EUROPESE NINTENDO-WEDSTRIJDEN OP FACEBOOK, TWITTER EN INSTAGRAM

Deze privacyverklaring geldt voor de deelname aan alle Europese wedstrijden van Nintendo of Europe GmbH, Herriotstrasse 4, 60528 Frankfurt am Main, Duitsland (“Nintendo”, “wij” of “ons”) op de officiële Facebook-pagina’s en/of de officiële Twitter- en Instagram-kanalen van Nintendo en de verzameling en de verwerking van persoonlijke gegevens van de deelnemers door Nintendo als organisator van dergelijke wedstrijden. Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (Verordening (EU) 2016/679 “AVG”) is Nintendo verantwoordelijk voor de persoonlijke gegevens die Nintendo als organisator van de wedstrijd verzamelt en verwerkt. Let erop dat Facebook, Twitter en Instagram de gegevens van hun gebruikers in overeenstemming met hun privacyrichtlijnen verwerken en voor hun bedrijfsdoeleinden gebruiken. Nintendo heeft geen invloed op de gegevensverwerking door de aanbieders van sociale netwerken en kan die niet controleren.

  1. Welke gegevens wij verzamelen en verwerken en voor welke doeleinden
    • a) Om aan de wedstrijd te kunnen deelnemen, is het noodzakelijk dat wij uw gebruikersnaam (afhankelijk van het sociale netwerk waarmee u deelneemt) die u in uw wedstrijdpost gebruikt en de geposte foto verzamelen. Als u hebt gewonnen, hebben wij uw volledige naam, uw e-mailadres, uw leeftijd en een screenshot van uw profiel op het overeenkomstige sociale netwerk in de bewerkingsweergave nodig. De verzameling en de verwerking van deze gegevens zijn noodzakelijk voor de organisatie en afhandeling van de wedstrijd en de verzending van de prijzen. De ons ter beschikking gestelde screenshots van het profiel van de winnaar op het overeenkomstige sociale netwerk in de bewerkingsweergave, die alleen de eigenaar van het profiel kan zien, worden door Nintendo verzameld met het oog op de identificatie. De wettelijke basis voor de verwerking in overeenstemming met alinea 1.a) is de uitvoering en de afhandeling van de wedstrijd (art. 6 alinea 1 (b) AVG).
    • b) Volgens alinea 14 van de wedstrijddeelnamevoorwaarden kunnen de voornaam en de eerste letter van de familienaam en de woonplaats van de winnaar op de website van Nintendo en de officiële Facebook-, Twitter- en Instagram-pagina en het officiële YouTube-kanaal van Nintendo worden gepubliceerd. De verwerking rust in dit geval op een gewettigd belang van Nintendo (art. 6 alinea 1 (f) AVG). Het gewettigde belang ligt concreet in het mogelijk maken van een zo groot mogelijke transparantie met betrekking tot de uitreiking van de prijzen. U hebt het recht om, om redenen met betrekking tot uw specifieke situatie, te allen tijde bezwaar te maken tegen deze gegevensverwerking. Om dit recht uit te oefenen, kunt u altijd contact met ons opnemen via de contactgegevens die in alinea 5 van deze privacyverklaring worden aangegeven.
    • c) Als u een e-mail of een andere mededeling naar Nintendo stuurt, gebruikt Nintendo dergelijke mededelingen om uw aanvragen te behandelen en uw verzoeken te beantwoorden. De wettelijke basis voor deze verwerking is de verlening van de door u gevraagde diensten (art. 6 alinea 1 (b) AVG).
  2. Overdracht van uw persoonlijke gegevens naar derden
    In overeenstemming met de geldende privacybepalingen kan Nintendo uw persoonlijke gegevens meedelen aan externe orderverwerkers die in opdracht van Nintendo handelen en diensten in verband met de wedstrijd verlenen. Als deze orderverwerkers buiten de Europese Unie of de Europese Economische Ruimte zijn gevestigd, hebben ze hun zetel ofwel in een derde staat waarvoor een geschiktheidsbesluit van de Europese Commissie voorligt ofwel wordt er een geschikt beschermingsniveau gegarandeerd door standaardprivacyclausules die door de Europese Commissie worden toegestaan en die door Nintendo en de externe orderverwerkers werden afgesloten.
  3. Opslagduur
    Nintendo bewaart uw persoonlijke gegevens slechts zolang dit voor de doeleinden van de wedstrijd nodig is of, als er verdere wettelijke bewaarverplichtingen van toepassing zijn, gedurende de wettelijke voorgeschreven bewaartermijn. Daarna worden uw persoonlijke gegevens verwijderd. Als u een recht op bezwaar tegen de verwerking van uw gegevens uitoefent, zullen wij uw persoonlijke gegevens die wij verwerken voor de doeleinden waartegen u bezwaar hebt aangetekend, onmiddellijk verwijderen voor zover er geen andere wettelijke basis voor de verwerking en de opslag van deze gegevens bestaat of geen wettelijke bewaarverplichtingen van toepassing zijn.
  4. Uw rechten in overeenstemming met de AVG
    U kunt in het bijzonder de volgende rechten hebben in overeenstemming met de AVG:
    • Recht op informatie: U hebt het recht om te allen tijde te vragen of Nintendo persoonlijke gegevens van uw verwerkt en, als dit het geval is, om informatie over deze persoonlijke gegevens te vragen. Om dit recht te doen gelden, kunt u altijd contact met ons opnemen via de contactgegevens die in alinea 5 van deze privacyverklaring worden aangegeven.
    • Recht op verbetering van uw persoonlijke gegevens: Als Nintendo uw persoonlijke gegevens verwerkt, doet Nintendo zijn uiterste best om met geschikte maatregelen te garanderen dat uw persoonlijke gegevens correct en actueel zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verzameld. Als uw persoonlijke gegevens foutief of onvolledig zijn, kunt u de verbetering van deze gegevens vragen. Om dit recht te doen gelden, kunt u altijd contact met ons opnemen via de contactgegevens die in alinea 5 van deze privacyverklaring worden aangegeven.
    • Recht op verwijdering of beperking van de verwerking: U hebt eventueel het recht om de verwijdering van uw persoonlijke gegevens of de beperking van hun verwerking te vragen. Om dit recht te doen gelden, kunt u altijd contact met ons opnemen via de contactgegevens die in alinea 5 van deze privacyverklaring worden aangegeven.
    • Recht op gegevensoverdraagbaarheid: U hebt eventueel het recht om de persoonlijke gegevens die u ter beschikking van Nintendo hebt gesteld, in een gestructureerd, gangbaar en door de machine leesbaar formaat te ontvangen of aan een andere verantwoordelijke door te geven. Om dit recht te doen gelden, kunt u altijd contact met ons opnemen via de contactgegevens die in alinea 5 van deze privacyverklaring worden aangegeven.
    • Recht op bezwaar: U hebt het recht om bezwaar aan te tekenen tegen de verwerking van uw persoonlijke gegevens, zoals in de privacyverklaring gedetailleerder wordt beschreven.
    • Recht op een klacht bij een inspectiedienst: U hebt het recht om een klacht in te dienen bij een inspectiedienst binnen de Europese Unie. U kunt zich tot de privacyverantwoordelijke van Hessen wenden.
  5. Contactgegevens en privacyverantwoordelijke
    Als u vragen hebt over deze privacyverklaring of over de verwerking van uw persoonlijke gegevens door Nintendo of als u uw privacyrechten in overeenstemming met de AVG wilt uitoefenen, kunt u zich altijd tot Nintendo wenden: per brief naar Nintendo of Europe GmbH, t.a.v. Legal Department, Herriotstrasse 4, 60528 Frankfurt, Duitsland of via e-mail naar privacyinquiry.noe@nintendo.de
    U kunt ook altijd contact opnemen met de privacyverantwoordelijken van Nintendo: via e-mail naar dataprotectionofficer@nintendo.de of per brief naar Nintendo of Europe GmbH, t.a.v.: Legal Department, Herriotstrasse 4, 60528 Frankfurt am Main, Duitsland.