Donkey Kong Country

Systeem: Game Boy Color Releasedatum: 17-11-2000

Hou je van apekool in de jungle, dan mag je dit spel niet missen... Toen Rare in 1994 het spel Donkey Kong Country ontwierp voor de Super Nintendo, vormden de prachtig getekende graphics en uitgebreide werelden een geheel nieuwe spelervaring. Gamers waren verbaasd over de gigantische uitgebreidheid van Donkey Kong's nieuwe avontuur en maakten voor het eerst kennis met het gloednieuwe character Diddy Kong. Dankzij de Game Boy Color en de expertise van Rare hebben de oorspronkelijke ontwerpers van Donkey Kong Country nu de volledige Super NES-versie in een Game Boy Color-cassette weten te stoppen zonder dat dit ten koste is gegaan van de klassieke levels of het spelplezier. Elke vijand, elke vriend en elk geheim uit het oorspronkelijke spel vind je hier terug. Je zult zelfs op een Lost Level stuiten en je krijgt extra bonussen die exclusief voor de Game Boy Color-versie zijn gemaakt.

Voor gamers die de pech hebben dat ze Donkey Kong Country nog niet kennen, en door de bananenbomen het bos niet meer zien, is hier een overzicht van de voorafgaande geschiedenis. Na een lange loopbaan van prinsessen kidnappen en gedachteloos vaten werpen besluit Donkey Kong dat het tijd is om zich terug te trekken in Donkey Kong Country waar hij kalm wil gaan leven van de enorme bananenvoorraad die hij door de jaren heen heeft verzameld. Z'n pensioen begint rustig genoeg: hij brengt zijn dagen door met zijn trouwe vriend Diddy Kong en in de avond maakt hij romantische wandelingetjes door Barrel Cannon Canyon met zijn vriendinnetje Candy Kong. DK en Diddy maken heel wat vreemde vrienden op het eiland, zoals Expresso de struisvogel en Rambi de neushoorn. Het tweetal heeft zelfs tijd om een bezoekje te brengen aan de ouwe Cranky Kong, een videogame-ster op leeftijd wiens gloriejaren allang verstreken zijn...

Maar aan het rustige leventje van Donkey Kong komt plotseling een einde als hij op een dag thuiskomt in z'n boomhut en ontdekt dat de hele bananenvoorraad is gestolen. De schuldige is de lafhartige slechterik K. Rool, aanvoerder van een krachtig Kremling-leger dat bestaat uit de gemeenste bewoners van DK Isle. Op dat moment begrijpt Donkey Kong dat het tijd wordt om in actie te komen. Met Diddy's hulp gaat DK op pad om de zes werelden van het eiland te doorkruisen. Elke wereld heeft vijf gevaarlijke sublevels en wordt beheerst door een vreselijke leider. De vete tussen Donkey Kong en K. Rool strekt zich uiteindelijk uit over twee andere Super Nintendo-spellen, drie Game Boy-spellen en zelfs een Nintendo 64-avontuur.

Je kunt nu het originele Super Nintendo-avontuur van DK en Diddy opnieuw beleven op de Game Boy Color bijna precies zoals het spel in 1994 verscheen. Het is bijna niet te begrijpen hoe Rare het heeft klaargespeeld om het hele Donkey Kong Country-spel in zo'n kleine Game Boy Color-cassette te stoppen, maar het is ze zelfs gelukt om er nog een paar extra bonussen in te proppen, die niet in de oorspronkelijke versie voorkwamen. Deze extraatjes zijn mogelijk door de unieke eigenschappen van de Game Boy Color-hardware en voegen een geheel nieuwe dimensie toe aan Donkey Kong Country.

Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Categorieën

Avonturenspel, Actiespel

Multiplayer-stand

Tegelijkertijd

Spelers

1 - 2

Uitgever

Nintendo

Ontwikkelaar

Rare

Leeftijdsclassificatie

Game Boy Color

Systeem

Game Boy Color

Releasedatum

17-11-2000

Leeftijdsclassificatie

PEGI 3

Talen

Engels