Mario Tennis

Systeem: Game Boy Color, Nintendo 3DS Releasedatum: 02-10-2001

Belangrijke informatie

Het zal vanaf 27 maart 2023 niet langer mogelijk zijn om aankopen te doen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

De man die van de blauwe overall een hot item maakte in de tennismodewereld op de N64, is weer helemaal terug.

Het scherm mag dan wat kleiner zijn, maar Mario Tennis is even leuk op de Game Boy Color als op de Nintendo 64. Hoewel Mario Tennis voor de Game Boy Color is gemaakt door Camelot Software Planning, hetzelfde team dat de N64-versie heeft ontwikkeld, is het een heel ander spel geworden dan z'n 64-bits broertje. De spelbesturing is nog steeds even soepel en de tennisactie even flitsend als altijd, maar de Game Boy-versie voegt een nieuwe dimensie toe aan de gameplay.Als het spel begint, kun je kiezen uit een mannelijke of vrouwelijke tennisspeler. Nadat je jouw nieuwe spelfiguur een naam hebt gegeven, schrijf je je in voor een gerenommeerde Tennis Academy en ga je proberen om de beste tennisser van de school te worden.

Jouw character begint met bedroevende cijfers en een armzalige tennisuitrusting, maar naarmate je meer trainingsprogramma's afwerkt en meer leerlingen verslaat, verdien je steeds meer ervaringspunten. Deze punten worden gebruikt om je vaardigheden te vergroten waardoor je de wedstrijden gemakkelijker wint. Als je even geen balletje slaat op de baan, kun je jouw spelfiguur overal naartoe sturen op het terrein van de tennisacademie. Er is een café waar je een gezonde snack kunt pakken, een slaapzaal waar je je kunt ontspannen, een reparatiehoek waar je je tennisspullen kunt opwaarderen en zelfs een fitnessruimte. En natuurlijk vind je overal tennisbanen.Je tennisloopbaan begint in de Junior Class waar je jezelf moet bewijzen op de baan tegenover spelers die al naam hebben gemaakt. Als het je lukt om de top te bereiken in deze klasse, mag je door naar de Senior Class waar de competitie grimmiger begint te worden. Als je eenmaal genoeg ervaringspunten hebt verdiend door je tegenstanders uit de Senior Class te verslaan, krijg je uiteindelijk een uitnodiging om te spelen op het beroemde Varsity Court. Maar je kunt de top niet in je eentje bereiken. Of je nu als mannelijke of vrouwelijke tennisser speelt, zodra je de tennisacademie binnenkomt krijg je een kamergenoot toegewezen. Deze persoon is jouw partner in het dubbelspel en als je een succesvol team wilt vormen, moet je jouw ervaringspunten delen met je nieuwe vriend of vriendin. Zelfs als je de beste enkelspeler bent die ooit een tennisbaan heeft betreden, moet je nog steeds onderaan beginnen in de Junior Class als je het dubbelspel wilt beoefenen.Naast de uitgebreide Mario Tour Mode, die hierboven wordt beschreven, bevat Mario Tennis ook nog andere standen, speciaal bedoeld voor spelers die gewoon meteen een lekker potje tennis willen spelen. In de Exhibition Mode kun je spelen als Mario, Yoshi, Bowser en andere beroemde Nintendo-sterren in enkelspel- en dubbelspelwedstrijden waarin de winnaar met alle eer gaat strijken. In Mario's Mini-Games vind je negen vaardigheidstesten die een echte uitdaging vormen en in de Dictionary (het woordenboek) vind je een volledige lijst met tennistermen.

Het mooiste in Mario Tennis is dat twee speler tegen elkaar kunnen spelen met behulp van het Game Link-snoer. In deze modus zijn de balbewegingen zeer vloeiend en kunnen ongelooflijk spannende wedstrijden worden gespeeld.Een van de meest verbazingwekkende mogelijkheden van Mario Tennis voor de Game Boy Color is dat je jouw eigen aangepaste spelfiguur naar de N64-versie van het spel kunt overbrengen met behulp van het N64 Transfer Pak. Het is echt gaaf om te zien hoe jouw figuur de sprong maakt van pixels naar polygonen. Nadat je een wedstrijd hebt gespeeld op de Nintendo 64 worden je ervaringspunten weer overgebracht naar het Game Boy-spel. Anders dan in Pokémon Stadium kun je het Transfer Pak niet gebruiken om het Game Boy-spel op je Nintendo 64 te spelen. Er is geen twijfel mogelijk dat Mario Tennis een van de aantrekkelijkste games is die er beschikbaar zijn voor de Game Boy Color.

Het tennissen gaat fantastisch en je hebt ook echt het gevoel dat je iets hebt bereikt als je ervaringspunten verdient en jouw tennisspeler steeds beter wordt.

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Categorieën

Tennis

Multiplayer-stand

Tegelijkertijd

Spelers

1 - 2

Uitgever

Nintendo

Ontwikkelaar

Camelot

Leeftijdsclassificatie

Virtual Console (Nintendo 3DS)

Systeem

Nintendo 3DS (Europese versie)

Releasedatum

02-01-2014

Leeftijdsclassificatie

PEGI 3

Talen

Engels

Downloadgrootte

60 blokken

Game Boy Color

Systeem

Game Boy Color

Releasedatum

02-10-2001

Leeftijdsclassificatie

PEGI 3

Talen

Engels