The Legend of Zelda: Oracle of Ages

Systeem: Game Boy Color, Nintendo 3DS Releasedatum: 30-05-2013

Belangrijke informatie

Het zal vanaf 27 maart 2023 niet langer mogelijk zijn om aankopen te doen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

Vanaf het moment dat de Legend of Zelda uitkwam voor de oorspronkelijke NES in 1986, heeft de Zelda-serie een geweldige reputatie opgebouwd als leverancier van vernieuwende gameplay boordevol actie, gecombineerd met spannende verhaallijnen en onvergetelijke personages. Twee spellen in deze serie, The Legend of Zelda: Oracle of Seasons en The Legend of Zelda: Oracle of Ages, oorspronkelijk uitgebracht voor de Game Boy Color in 2001, bouwen voort op deze uitstekende reputatie en bevatten nog meer hoofdbrekende gameplay-elementen.

In elk van beide spellen beleeft Link een uniek avontuur, maar voor optimaal spelplezier moet je ze eigenlijk allebei spelen. Het maakt niet uit welke disk je eerst speelt. Als je een van de spellen voltooit, verdien je een password waarmee je het tweede spel binnenkomt. Als je aan het nieuwe avontuur begint, heeft het character dezelfde naam die jij hem in het eerste spel hebt gegeven. Je begint het spel ook met meer voorwerpen dan het eerste spel en je krijgt prachtige karakterbeschrijvingen van enkele characters die je in je eerste avontuur bent tegengekomen. Aan het einde van je tweede avontuur moet je een extra gevecht leveren tegen de baas. Dit gevecht zou je niet krijgen als je het eerste spel niet had voltooid.

The Legend of Zelda: Oracle of Ages biedt gamers de klassieke Zelda-actie en daar bovenop krijgen ze ook nog eens te maken met een flinke hoeveelheid originele concepten en puzzels. Link moet een immense bovenwereld doorkruisen waarbij hij aanwijzingen en voorwerpen verzamelt. Hij moet catacomben verkennen vol angstaanjagende monsters en puzzels oplossen waar je gek van wordt. Als Link's avontuur begint, gebruikt hij de magische kracht van de Triforce om naar een nieuw land te reizen, dat Labrynna wordt genoemd. Veran, de Sorceress of Shadows (de toverkol van de schaduwen), is van plan om het verleden van Labrynna zo te veranderen dat zij kan heersen over het heden. Door list en bedrog weet Veran de kracht van Nayru, het Oracle of Ages (het orakel der eeuwen), aan te wenden om 400 jaar terug in de tijd te reizen. Onmiddellijk verandert het heden van Labrynna ingrijpend en wordt duidelijk welke gemene streken Veran heeft uitgehaald. Voordat de Sorceress of Shadows haar duistere missie kan volvoeren, moet Link de Harp of Ages (harp der eeuwen) gebruiken om te reizen door de tijd en de acht Essences of Time (essenties van de tijd) terug te vinden.

Het reizen door de tijd levert Link een paar unieke problemen en puzzels op. Voor veel uitdagingen in dit spel moet Link van de ene naar de andere tijdsperiode reizen om z'n doel te bereiken. Als je niet verder kunt omdat een rivier de weg blokkeert, kun je bijvoorbeeld naar het verleden reizen en een steen verplaatsen om de waterstroom in een andere richting te leiden. Als je in het verleden zaadjes in de grond stopt, zul je volwassen bomen en wijnstokken aantreffen als je terugkeert naar het heden.

Link ontmoet in Labrynna ook een aantal vrienden met speciale gaven die hem op allerlei manieren kunnen helpen. Een gevleugelde ijsbeer met de naam Moosh kan Link helpen om vijanden aan te vallen met dreunen die de aarde doen beven en Link kan op de rug van Dimitri, een vriendelijke Dodongo, diepe wateren oversteken. Terwijl Link in de buidel van Ricky de boxende kangoeroe meereist kan hij zijn vijanden knock-out slaan met een snelle linkse of rechtse directe. Link's nieuwste avontuur biedt de gamer een fantastische gameplay, een meeslepende verhaallijn en prachtige, gedetailleerde graphics.

Of je nu allang fan bent van The Legend of Zelda of voor het eerst kennismaakt met de serie, je zult zonder enige twijfel met groot plezier vele uren bezig zijn om Link te helpen de orde in Labrynna te herstellen.

  • Geniet van klassieke Zelda-gameplay vol uitdagende kerkers en spannende actie
  • Reis door de tijd en los regelrechte hersenkrakers op tijdens het verkennen van Labrynna
  • Speel dit spel uit en verdien een speciaal password om je avontuur voort te zetten in The Legend of Zelda: Oracle of Ages

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Categorieën

Actiespel, Avonturenspel

Spelers

1

Uitgever

Nintendo

Ontwikkelaar

Capcom

Leeftijdsclassificatie

Virtual Console (Nintendo 3DS)

Systeem

Nintendo 3DS (Europese versie)

Releasedatum

30-05-2013

Leeftijdsclassificatie

PEGI 7

Talen

Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans

Downloadgrootte

71 blokken

Game Boy Color

Systeem

Game Boy Color

Leeftijdsclassificatie

PEGI 7

Talen

Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans