Pokémon Blue Version

Systeem: Game Boy, Nintendo 3DS Releasedatum: 05-10-1999

Belangrijke informatie

Het zal vanaf 27 maart 2023 niet langer mogelijk zijn om aankopen te doen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

In Pokémon Red Version en Pokémon Blue Version konden talloze spelers kennismaken met de wereld Kanto, waar Pokémon als Charmander, Pikachu en Mewtwo zijn ontdekt. Door gebieden te verkennen, te vechten en te ruilen krijgen trainers toegang tot 150 verschillende Pokémon.

Je begint je reis als jongen in Pallet Town. Na een gevaarlijke confrontatie met wilde Pokémon leert Professor Oak je hoe je Pokémon kunt vangen, waarna hij je de wijde wereld in stuurt. Op je reis door Kanto moet je Pokémon vangen om informatie over deze wezens te verzamelen op je Pokédex. In de sportscholen die je in de hele regio vindt, kun je meedoen aan competities om een betere trainer te worden. Zodra je jezelf hebt bewezen als Pokémon-trainer, is het tijd om het op te nemen tegen de Elite Four: een select groepje trainers die al je vaardigheden op de proef zullen stellen.

Tijdens je avontuur dreigt overal gevaar. Naast de vele trainers en wilde Pokémon die je onderweg tegenkomt, moet je ook oppassen voor Team Rocket: een verachtelijke dievenbende die uit is op je Pokémon. Voorkom dat Team Rocket aan de haal gaat met je zeldzame Pokémon en steek een stokje voor hun snode plannen.

Noch in Pokémon Red Version, noch in Pokémon Blue Version kun je alle Pokémon vangen. Als je ze allemaal wilt hebben, zul je moeten ruilen met vrienden. Samen met je Pokémon-team kun je ook het gevecht aangaan met je vrienden, om te zien hoe je het ervan afbrengt!

Er is van alles te zien en te doen in Pokémon Red Version en Pokémon Blue Version. Ga op reis door Kanto en word de beste trainer van allemaal!


Opmerking: je hebt 11 MB (90 blokken) vrije ruimte nodig om deze software op je systeem op te slaan.

Bijgewerkte versie van Pokémon Red Version, Pokémon Blue Version en Pokémon Yellow Version: Special Pikachu Edition

Let op: voor bezitters van een Nintendo 2DS-systeem waarop Pokémon Red Version, Pokémon Blue Version of Pokémon Yellow Version: Special Pikachu Edition al zijn voorgeïnstalleerd, is nu een bijgewerkte versie van de game beschikbaar in de Nintendo eShop.

Je kunt de software bijwerken door verbinding te maken met het internet en naar de Nintendo eShop te gaan, vervolgens in het menu INSTELLINGEN EN MEER te kiezen en daarna BESCHIKBARE UPDATES.

Mededeling over Pokémon Bank en de Nintendo 2DS Special Edition-hardwarebundels met voorgeïnstalleerde Virtual Console-versies van Pokémon-games

Dit is belangrijke informatie van Nintendo voor een kleine groep Pokémon-fans. Deze informatie is van belang voor iedereen die:

een Pokémon Bank-account heeft aangemaakt via een bestaand Nintendo-systeem;

EN

een Nintendo 2DS Special Edition-hardwarebundel koopt waarop Pokémon Red Version, Pokémon Blue Version of Pokémon Yellow Version: Special Pikachu Edition is voorgeïnstalleerd;

EN

Pokémon vanuit die games wil overdragen naar zijn of haar Pokémon Bank-account.

Alle spelers die tot deze categorie behoren, moeten eerst een systeemoverdracht van hun huidige systeem naar het Nintendo 2DS Special Edition-systeem uitvoeren, voordat ze de game opstarten of een nieuwe Nintendo Network ID koppelen. Onder Gegevensoverdracht wordt precies uitgelegd hoe je de overdracht kunt uitvoeren.

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Opmerking: je kunt het 3D-effect van de Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL alleen waarnemen op het systeem zelf. De weergave op de Nintendo 2DS en New Nintendo 2DS XL is in 2D. Alle schermafbeeldingen en video's op deze site zijn genomen in de 2D-stand.

Categorieën

Avonturenspel, RPG

Multiplayer-stand

Tegelijkertijd

Spelers

1 - 2

Uitgever

Nintendo

Ontwikkelaar

Game Freak / Creatures

Leeftijdsclassificatie

Virtual Console (Nintendo 3DS)

Systeem

Nintendo 3DS (Europese versie)

Releasedatum

27-02-2016

Leeftijdsclassificatie

PEGI 12

Talen

Engels

Downloadgrootte

79 blokken

Game Boy

Systeem

Game Boy

Releasedatum

05-10-1999

Leeftijdsclassificatie

PEGI 12

Talen

Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans