Tomb Raider: Curse of the Sword

Systeem: Game Boy Color Releasedatum: 31-07-2001

Alle ogen waren gericht op Lara Croft toen ze haar bioscoopdebuut maakte. Uitgever Activision had de uitgave van Tomb Raider: Curse of the Sword precies zo gepland, dat de game in de winkels lag terwijl Angelina Jolie nog steeds tombes onveilig maakte op het witte doek. In de eerste scènes wordt onze aantrekkelijke heldin gesneden door een zwaard waar een vloek op rust, terwijl ze een museumroof probeert te verijdelen. Dit maakt haar niet bepaald vrolijk, een bovennatuurlijke argwaan die wordt bevestigd zodra ze ontdekt dat er in New Orleans een geheime sekte is met plannen om haar ziel te stelen.En zo begint het avontuur. Het is aan jou om de wereld af te reizen en Lara's ziel te redden. Net zoals de oorspronkelijke Tomb Raider GBC-game, is Curse of the Sword boven alles een systematisch avonturenspel. Lara Croft zelf beweegt door middel van talloze nauwgezet geconstrueerde animaties. Door omlaag en daarna diagonaal omlaag en rechts te drukken, maakt ze bijvoorbeeld een salto. Maar dit spel is geen actiegame waarvan je duimen in de knoop raken. Mevrouw Croft voert haar bewegingen op zeer precieze wijze uit, dus je moet iedere beweging goed plannen voor je 'm uitvoert, vergelijkbaar met de uitstekende Prince of Persia-games.Door de ongebruikelijke, maar perfect uitgewerkte spelbesturing voelt Curse of the Sword meer als een puzzelgame dan een actiegame. De Tomb Raider-geest is alom aanwezig: Lara verzamelt eeuwenoude kunstvoorwerpen en lost talrijke raadsels op die om sleutels draaien. Zelfs het onderzoeken van de levels is een test van je slimmigheid; je wilt immers voorkomen dat Lara voortijdig haar dood vindt in een van de vele vallen. Tomb Raider: Curse of the Sword is een prachtig geanimeerde game die garant staat voor een avontuurlijke ervaring. Zowel Tomb Raider-fans als nieuwkomers zullen hier volop van genieten.

Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Categorieën

Actiespel, Avonturenspel

Spelers

1

Uitgever

Activision

Ontwikkelaar

Activision

Leeftijdsclassificatie

Game Boy Color

Systeem

Game Boy Color

Releasedatum

31-07-2001

Leeftijdsclassificatie

15