HarmoKnight

Systeem: Nintendo 3DS Releasedatum: 28-03-2013

Belangrijke informatie

Het zal vanaf 27 maart 2023 niet langer mogelijk zijn om aankopen te doen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

Bedek je oren - de planeet Melodia wordt aangevallen in dit nieuwe spel van de makers van Pokémon!

De slechte Noizoids hebben onder leiding van de kwaadaardige Gargan het harmonieuze leventje van de Melodians overhoop gegooid. Bovendien hebben ze Ariana ontvoerd, de prinses van Symphony City! Jij speelt Tempo, de jongen die is verkozen om de legendarische scepter te hanteren. Samen met je vrienden onderneem je een muzikale reis door Melodia in HarmoKnight, alleen in Nintendo eShop voor Nintendo 3DS en Nintendo 3DS XL.

Meer dan 50 leuke levels vol ritmeactie staan je te wachten, inclusief bonuslevels met populaire melodieën uit je favoriete Pokémon-spellen.

Lees het Iwata vraagt-interview over HarmoKnight hier!

Het 3D-effect van de Nintendo 3DS is alleen op het systeem zichtbaar. Alle schermafbeeldingen en spelvideo's op deze website zijn gemaakt in de 2D-stand.

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Opmerking: je kunt het 3D-effect van de Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL alleen waarnemen op het systeem zelf. De weergave op de Nintendo 2DS en New Nintendo 2DS XL is in 2D. Alle schermafbeeldingen en video's op deze site zijn genomen in de 2D-stand.

Voor het downloaden van demo's in de Nintendo eShop moet je een Nintendo Network ID koppelen. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

HarmoKnight combineert zijwaarts scrollende platformactie met ritme-actie, waardoor een spannende en kleurrijke ervaring ontstaat. In elk level gebruik je een muziekstuk om te bepalen waar je bepaalde acties moet uitvoeren, zoals vijanden raken, over gaten springen en muzikale planten op de achtergrond activeren. De basis van het spel is simpel, omdat het een intuïtieve besturing met maar twee knoppen gebruikt. Maar dat betekent nog niet dat je prinses Ariana fluitend uit de klauwen van de Noizoids gaat redden!

Elke wereld is onderverdeeld in verschillende levels met een mix van twee gameplaystijlen:

image_top_02.bmp

Hoofdlevels

Elke wereld van HarmoKnight heeft verschillende automatisch scrollende levels, elk met hun eigen muziekstuk. Je personage rent voorwaarts vanaf de linkerkant, terwijl gevaren en andere objecten vanaf de rechterkant naderen. Vijanden geef je een oplawaai met de A-knop. Met de B-knop spring je over gaten en gevaarlijke obstakels. Het belangrijkste is dat alles op de maat van de muziek gebeurt. Als je de vijand een toontje lager wilt laten zingen, probeer je dat dus precies op de maat van de achtergrondmuziek te doen.

image2013_0301_1648_1.bmp

Mis je een vijand, dan raak je een hartje kwijt. Het level eindigt onmiddellijk als je geen hartjes meer hebt. Hetzelfde gebeurt als je in een gapend gat dondert. Als je een level niet voltooit, kun je het meteen weer vanaf het begin opnieuw spelen, maar je kunt ook een ander level proberen. Een level speel je dus uit door de vijanden te raken en over de gaten te springen, maar er zijn ook andere dingen die je kunt doen om extra noten te verdienen. Als je het goed weet te timen, kun je ook Percussiplants op de achtergrond raken. Dit zijn bijvoorbeeld tamboerijnen, bekkens en triangels. Maak je een perfecte landing op een Jump Drum, dan schiet je omhoog en kun je vaak net die lastige noten raken en een nieuw deel van een level bereiken.

image2013_0301_1651_1.bmp

Baaslevels

In de baaslevels neem je het op tegen krachtige Noizoid-vijanden. Je moet nu goed naar patronen kijken en deze nadoen. Als de vijand een aantal bewegingen uitvoert op de maat van de muziek, moet je ze in precies dezelfde volgorde en met de juiste timing nadoen. Voor de meeste bewegingen heb je alleen de A- en B-knop nodig, maar voor sommige bazen moet je ook omhoog, omlaag, naar links en rechts sturen, en ook nog eens goed opletten en precies nadoen wat zij doen om ze te verslaan.

Naast allerlei soorten muziek en gameplay heeft Rhythm Hunter: HarmoKnight ook meerdere personages, waarmee je op verschillende momenten speelt. Elk personage heeft zijn eigen stijl die je meteen onder de knie moet krijgen, dus let goed op wanneer ze elkaar afwisselen!

CI7_3DSDS_HarmoKnight_Char1.png

Tempo

Hij is de hoofdpersoon van het verhaal. Temp rent vooruit en zwaait zijn legendarische scepter in de maat om vijanden en Percussiplants te raken. Hij kan ook springen om over gaten te komen of hoge noten te raken.

CI7_3DSDS_HarmoKnight_Char4.png

Lyra

Deze muzikale heldin hanteert een lier om vijanden op grote afstand te raken. Druk op precies het juiste moment op de knop als het richtkruis van haar instrument over de aanstormende vijanden staat.

CI7_3DSDS_HarmoKnight_Char5.png

Tyko en Cymbi

Als dit duo verschijnt, moet je twee keer zo hard aan de slag! Tyko slaat onderaan op de trommel en Cymbi laat in de hogere regionen de bekkens klinken. Kijk goed op welke hoogte de vijanden zich begeven en druk op de juiste knop.

Je zult tijdens het spel ook nog andere personages tegenkomen…

CTRN_AQ7_char02_1_ad.png

Tappy

Tempo's beste vriend - dit tapdansende konijn geeft je advies tijdens je reis door elk level en zwaait met zijn vlag om het einde van elk gedeelte aan te geven.

CTRN_AQ7_char03_ad.png

Woodwin

De leraar van Tempo en voormalig loyaal bewaker van Symphony City. Hij redde Melodia lang geleden en is een expert op het gebied van houten blaasinstrumenten.

In de maat blijven is nog maar het halve werk in Rhythm Hunter: HarmoKnight. Als je de beste wilt zijn, moet je elke noot weten te raken! En misschien ontdek je onderweg wel wat leuke extraatjes…

Snel, sneller, snelst

Een level voltooien met een ‘So So…’- of zelfs een ‘Good’-beoordeling is natuurlijk leuk, maar de echte perfectionisten gaan voor de gouden bloesems die aangeven dat je een level briljant hebt gespeeld. Haal je een 'Great'-beoordeling in een level in de normale stand (Normal Mode), dan kun je deze opnieuw spelen in de snelle stand (Fast Mode), een uitdaging op dubbele snelheid waarin je muzikale kwaliteiten danig op de proef worden gesteld. Alleen de beste spelers behalen in elk level goud in beide moeilijkheidsgraden!


CI7_3DSDS_HarmoKnight_Char7.png

Vind de vreemde vogel

In bepaalde levels van een wereld is een vogel met de naam Pinklef verborgen. Deze vind je nooit op de gebruikelijke route, dus je zult vaak een potentiële topscore moeten opgeven om hem te vinden. Als je alle Pinklefs vindt, gebeurt er misschien wel iets heel leuks...

Melodie, ik kies jou!

Naast meer dan 50 levels met originele muziek zijn er ook levels die bijzonder herkenbare muziek laten horen voor fans van Pokémon-spellen. Hoe kun je deze speciale levels met die geweldige muziek vrijspelen? Dat mag je helemaal zelf uitvinden!


Categorieën

Actiespel, Muziek, Platformspel

Spelers

1

Uitgever

Nintendo

Ontwikkelaar

GAME FREAK inc

Functies

Demo beschikbaar

Leeftijdsclassificatie

QR Code

Scan deze QR Code om een gratis demo te downloaden!

Nintendo 3DS- downloadsoftware

Systeem

Nintendo 3DS (Europese versie)

Releasedatum

28-03-2013

Leeftijdsclassificatie

PEGI 7

Talen

Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans

Downloadgrootte

2111 blokken