DRAGON QUEST VIII: Journey of the Cursed King

Systeem: Nintendo 3DS Releasedatum: 20-01-2017

Belangrijke informatie

Het zal vanaf 27 maart 2023 niet langer mogelijk zijn om aankopen te doen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de verschillende Nintendo 3DS-systemen.
Abonneer je op op
YouTube

Verbreek de duistere betovering van een kwaadaardige spreuk en red het koninkrijk van de ondergang in DRAGON QUEST VIII: Journey of the Cursed King voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

Een episch avontuur, een groep onwaarschijnlijke helden en een verschrikkelijke vloek…

CI7_3DS_DragonQuest8JourneyOfTheCursedKing_12.jpg

Een boosaardige nar heeft een kwade spreuk uitgesproken over het koninkrijk Trodain: de koning is veranderd in een trol, de prinses in een paard en het kasteel Trodain is overwoekerd door betoverde klimplanten! Als held is het jouw taak om op reis te gaan, terwijl je onderweg bondgenoten verzamelt, om deze doortrapte dwaas een halt toe te roepen en de orde in het koninkrijk te herstellen.

CI16_3DS_DragonQuest8JourneyOTheCursedKing_MonsterCombo04_MS8.jpg

Ga de strijd aan!

Leid een groep helden door een enorme wereld vol duistere kerkers, terwijl je het onderweg opneemt tegen honderden monsters in klassieke turn-based gevechten. Gebruik sluwe tactieken om je vijanden te slim af te zijn op je eigen tempo, of gebruik de functie 'Speed Up' om tegenstanders sneller af te maken!

Naarmate je krijgers sterker worden, kun je vaardigheidspunten toewijzen om ze nieuwe spreuken, technieken en meer te leren. Rust je helden uit met de nieuwste uitrustingen en combineer oude, ongewenste voorwerpen in je smeltkroes om direct nieuwe te creëren.

CI7_3DS_DragonQuest8JourneyOfTheCursedKing_recruit.jpg

Ga buiten de gebaande paden…

Zorg dat je tijdens je reis alle dorpjes verkent, alle winkels bekijkt en alle side-quests aanneemt die je aankunt! Stel een team monsters samen en strijd in de Monster Arena, of neem foto's die je met andere spelers kunt delen via StreetPass.

Ontdek wat je nog meer kunt vinden in de Nintendo 3DS-versie van DRAGON QUEST VIII: Journey of the Cursed King

© 2004, 2015, 2016 ARMOR PROJECT/BIRD STUDIO/SQUARE ENIX All Rights Reserved. © SUGIYAMA KOBO

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Opmerking: je kunt het 3D-effect van de Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL alleen waarnemen op het systeem zelf. De weergave op de Nintendo 2DS en New Nintendo 2DS XL is in 2D. Alle schermafbeeldingen en video's op deze site zijn genomen in de 2D-stand.

Nieuw

Abonneer je op op
YouTube

De Nintendo 3DS-versie van DRAGON QUEST VIII: Journey of the Cursed King barst van de nieuwe functies en verbeteringen. Dit is waar terugkerende helden naar uit kunnen kijken…

CI7_3DS_DragonQuest8JourneyOfTheCursedKing_saycheese.jpg

Lach eens naar het vogeltje!

Neem foto's van jou en je maatjes tijdens je reis.* Laat je helden een pose aannemen, voeg stickers toe, gooi er een filter of frame overheen… Kortom, geef er een persoonlijke draai aan en deel je beste foto's via StreetPass. Als iemand je kiekje leuk vindt, ontvang je misschien wel iets leuks!

CI7_3DS_DragonQuest8JourneyOTheCursedKing_Character_MorrieRedCombo_MS8.jpg

Nieuwe bondgenoten gooien zich in de strijd

Twee splinternieuwe personages, Red en Morrie, kunnen zich nu bij je groep aansluiten om aan je zijde te vechten. Kijk in de sectie Verhaal en personages om meer over deze twee te weten te komen.

CI7_3DS_DragonQuest8JourneyOfTheCursedKing_cutscene.jpg

Meer verhaal

Ontdek aanvullende filmpjes die nieuwe informatie onthullen over het verhaal en de achtergronden van de personages, exclusief voor de Nintendo 3DS-versie.

CI7_3DS_DragonQuest8JourneyOfTheCursedKing_enemy_on_field.jpg

Een wereld vol gevaar

Je kunt monsters nu gewoon zien rondlopen in de wereld, dus er zijn geen willekeurige en onverwachte gevechten meer! Er zijn talloze nieuwe beesten die alleen in de Nintendo 3DS-versie van de game voorkomen, en zelfs een nieuwe kerker voor degenen die dapper genoeg zijn…

CI7_3DS_DragonQuest8JourneyOfTheCursedKing_speedup.jpg

Houd de vaart erin

Er zijn allerlei nieuwe functies om je avontuur nog leuker te maken. Weinig tijd? Gebruik dan de functie 'Speed Up' om gevechten razendsnel af te ronden. Gebruik de functie 'Quick Save' in het menu om je voortgang op te slaan, in plaats van helemaal naar het dichtstbijzijnde stadje te reizen. Heb je direct nieuwe voorwerpen nodig? Combineer oude voorwerpen meteen tot nieuwe met behulp van de smeltkroes.

Elke week gratis content

Vanaf de release tot 29 september 2017 kun je een paar zeldzame bonusvoorwerpen ontvangen via SpotPass!

*Niet beschikbaar op bepaalde momenten in de game.

Nu je weet wat er nieuw is, kunnen we ons in het verhaal gaan verdiepen

© 2004, 2015, 2016 ARMOR PROJECT/BIRD STUDIO/SQUARE ENIX All Rights Reserved.

Verhaal en personages

Abonneer je op op
YouTube

Rampspoed in Trodain

Volgens oude verhalen werd er jaren lang een heilige scepter met onvoorstelbare krachten in het kasteel Trodain bewaard.

CI7_3DS_DragonQuest8JourneyOfTheCursedKing_16.jpg

Op een dag werd de magische scepter gestolen door een corrupte nar genaamd Dhoulmagus, die er een vernietigende vloek mee uitsprak. Daardoor kregen koning Trode en zijn dochter prinses Medea nieuwe gedaantes en werd hun kasteel overwoekerd door akelige klimplanten!

CI7_3DS_DragonQuest8JourneyOfTheCursedKing_17.jpg

Het rijk heeft je nodig!

Gelukkig wist één schildwacht ongedeerd uit het kasteel te ontsnappen en de koning en de prinses mee te nemen. Wie dat was? Jij, natuurlijk: de held! Nu Dhoulmagus de scepter in handen heeft, is hij in staat om allerlei onheil aan te richten. En dat is waar jouw avontuur begint…

Personages

Tijdens je reis door Trodain kom je allerlei vriendelijke gezichten tegen. Laten we even kennismaken!

Kan er nog iemand bij?

De Nintendo 3DS-versie van de game bevat twee andere personages die zich bij je groep kunnen aansluiten:

CI7_3DS_DragonQuest8JourneyOTheCursedKing_Character_Morrie_MS8.jpg

Morrie – De eigenaar van de beroemde Monster Arena. Hij staat bekend om zijn aanstekelijke passie en enthousiasme!

CI7_3DS_DragonQuest8JourneyOTheCursedKing_Character_Red_MS8.jpg

Red – Een zeer behendige bandiet die een mysterieus geheim deelt met die andere behendige bandiet, Yangus.

Nu je kennis hebt gemaakt met iedereen, is het tijd voor avontuur

© 2004, 2015, 2016 ARMOR PROJECT/BIRD STUDIO/SQUARE ENIX All Rights Reserved. © SUGIYAMA KOBO

Avontuur

In dit enorme avontuur leid je een groep onwaarschijnlijke helden door een koninkrijk dat geteisterd wordt door een kwaadaardige hofnar. Onderweg verken je kerkers en neem je het op tegen allerlei monsters in klassieke turn-based gevechten.

Je hoofddoel is om Dhoulmagus tegen te houden, maar er is onderweg een heleboel te zien en te beleven, waaronder side-quests om te voltooien, stadjes om in rond te lopen en schatkisten om te vinden.

CI7_3DS_DragonQuest8JourneyOfTheCursedKing_where_the_wild_things_are.jpg

Gevaar in de wildernis

Pas op! In de wereld om je heen zie je overal beesten rondlopen. Blijf op een veilig afstandje, of ga ze direct te lijf als je een robbertje wilt vechten. Na verloop van tijd zal de zon in Trodain ondergaan en komen er dodelijkere monsters tevoorschijn, dus wees op je hoede als je nog buiten bent na het donker.

CI7_3DS_DragonQuest8JourneyOfTheCursedKing_2.jpg

Gegroet, reiziger

Als je even genoeg hebt gereisd, ga je gewoon naar een stadje in de buurt. Daar vind je een herberg waar je groep weer op kracht kan komen, een winkel om voorwerpen en uitrustingen te kopen, en een bank waar je je zuurverdiende centen kunt opslaan.

Ook kun je langsgaan bij een kerk om groepsleden weer tot leven te wekken en je voortgang op te slaan. Geen kerk in de buurt? Geen probleem, de verlossing is nabij! Gebruik gewoon de functie 'Quick Save' om je spel op te slaan zolang je niet in gevecht bent.

CI7_3DS_DragonQuest8JourneyOfTheCursedKing_15.jpg

Zin om te kletsen?

Weet je niet waar je naartoe moet? Ga dan naar een stadje en maak een praatje met de bewoners voor de laatste roddels! Je kunt ook je groepsleden om een of twee cryptische aanwijzingen vragen.

Van de kaart

Het volk is redeloos, de koning radeloos en het land reddeloos. Toch zijn er nog steeds allerlei leuke dingen te doen in Trodain, waaronder een hoop side-quests. Of je nu op zoek bent naar minimedailles, een team monsters temt of fotografie-uitdagingen aangaat, er valt altijd wel een beloning uit te halen.

Ontvang gratis items

Wil je een paar zeldzame voorwerpen en uitrustingen ontvangen? Wie niet! Vanaf de release tot 29 september 2017 worden er gratis* nieuwe uitrustingen vrijgegeven via SpotPass, dus zorg dat je regelmatig een kijkje neemt om te zien wat er nieuw is.

Wil je de beginselen van het vechten leren? Neem dan een kijkje in het gedeelte Gevechten!

*Hiervoor heb je een draadloze internetverbinding nodig. Ook moet je een Nintendo Network ID koppelen, en akkoord gaan met de netwerkvoorwaarden en het privacybeleid.

© 2004, 2015, 2016 ARMOR PROJECT/BIRD STUDIO/SQUARE ENIX All Rights Reserved.

Gevechten

In het wild en in kerkers zul je allemaal beesten zien rondlopen. Als je tegen ze aan loopt, begin je een klassiek turn-based gevecht.

CI7_3DS_DragonQuest8JourneyOfTheCursedKing_On_the_offensive.jpg

Ten aanval!

Wanneer het jouw beurt is, kun je elk lid van je groep commando's geven en vervolgens kijken hoe de acties worden uitgevoerd. Je kunt schade toebrengen met verschillende wapens, of een toverspreuk of techniek gebruiken om het tij te keren. Als je de zwakke plek van een vijand ziet, kun je hem proberen te raken met een krachtige aanval!

CI7_3DS_DragonQuest8JourneyOfTheCursedKing_4.jpg

Geavanceerde tactieken

Heb je een bepaalde tactiek in gedachten? Wijs dan gevechtsgedrag, ofwel tactieken, toe aan afzonderlijke helden (of de hele groep) zodat ze je bevelen automatisch opvolgen. Naarmate je meer reisgenoten verzamelt, kun je kiezen wie er aan je zijde vechten door de selectie aan te passen. Als de helden in je groep uitgeroeid worden door monsters, worden ze automatisch vervangen door je reservehelden.

CI7_3DS_DragonQuest8JourneyOfTheCursedKing_psycheup.jpg

Opzwepen

Als je jezelf wilt opzwepen, kun je 'Psyche Up' gebruiken om de aanvalskracht van een held te vergroten. Als je opgezweept bent, zul je sommige vijanden genoeg intimideren dat ze wegrennen. Ophoepelen, jullie! Over rennen gesproken, je kunt de functie 'Speed Up' gebruiken om gevechten snel af te ronden.

CI7_3DS_DragonQuest8JourneyOfTheCursedKing_beprepared.jpg

Wees voorbereid

Zorg dat je groep op alles is voorbereid, voor het geval de monsters terugvechten. De meeste aanvallen zullen wat schade aanrichten, dus rust je team uit met de beste uitrusting om de klappen te verzachten. Als je held een vervelende aandoening oploopt door een aanval, moet je daar zo snel mogelijk iets aan doen! Een voorwerp of toverspreuk zou genoeg moeten zijn...

CI7_3DS_DragonQuest8JourneyOfTheCursedKing_Skilled_warrior.jpg

Een ervaren krijger

Als je gevechten wint, verdien je ervaringspunten voor het verhogen van het niveau van je helden, een paar gouden munten, en soms zelfs een voorwerp of twee! Als groepsleden een niveau omhooggaan, krijgen ze soms ook ervaringspunten die je kunt toewijzen aan een van hun vijf vaardigheden. Naarmate hun vaardigheden groeien, leren ze nieuwe spreuken, krijgen ze technieken onder de knie of krijgen ze toegang tot nieuwe eigenschappen waardoor ze nog machtiger worden.

Maak er een potje van

Zit je inventaris vol met oude, nutteloze accessoires? Gebruik dan de smeltkroes om twee van je voorwerpen direct te combineren tot een nieuwe. Probeer recepten uit die je onderweg vindt, of gooi gewoon wat voorwerpen in de pot om te zien wat eruitkomt!

CI16_3DS_DragonQuest8JourneyOTheCursedKing_Info4.jpg
CI16_3DS_DragonQuest8JourneyOTheCursedKing_Info3.jpg
CI16_3DS_DragonQuest8JourneyOTheCursedKing_MonsterCombo04_MS8.jpg

Maak kennis met de monsters

Er zijn honderden verschillende monsters die je zult tegenkomen op je avontuur. Sommige zijn groot en imposant, andere zijn klein en schuw, en eentje ziet er eigenlijk best lekker uit…

Alle oude bekenden zijn van de partij, evenals een aantal gedrochten die nieuw zijn voor de Nintendo 3DS-versie van dit avontuur. Alleen een ware held zal ze allemaal kunnen vinden.

CI7_3DS_DragonQuest8JourneyOfTheCursedKing_18.jpg

Monsters, verenigt u!

Heb je er weleens van gedroomd om door te breken met je eigen team monsters? Praat dan met Morrie in de Monster Arena. Hij laat je zien hoe je monsters kunt aanwerven! Rekruteer monsters waar je tegen hebt gevochten, vorm een wereldteam en zet ze in tegen andere teams in de Monster Arena. Telkens als je een rang omhooggaat, verdien je prijzen. Kunnen jij en je monsters de top bereiken?

© 2004, 2015, 2016 ARMOR PROJECT/BIRD STUDIO/SQUARE ENIX All Rights Reserved.

Infographic

In DRAGON QUEST VIII: Journey of the Cursed King voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen kun je een klassieke RPG vol avontuur beleven waar en wanneer je wilt!

Heb je even? Werp dan een blik op de infographic hieronder om te zien hoe je iedere dag een uur lang DRAGON QUEST kunt spelen!

CI_DragonQuest_Infographic_AnHourADay_nlNL.jpg

Categorieën

RPG

Spelers

1

Uitgever

Nintendo

Ontwikkelaar

Square Enix

Meer informatie

Leeftijdsclassificatie

Downloadversie (Nintendo 3DS)

Systeem

Nintendo 3DS (Europese versie)

Releasedatum

20-01-2017

Leeftijdsclassificatie

PEGI 12

Talen

Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans

Downloadgrootte

24413 blokken

Nintendo 3DS Game Card

Systeem

Nintendo 3DS (Europese versie)

Releasedatum

20-01-2017

Leeftijdsclassificatie

PEGI 12

Talen

Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans