Detective Pikachu

Systeem: Nintendo 3DS Releasedatum: 23-03-2018

Belangrijke informatie

Het zal vanaf 27 maart 2023 niet langer mogelijk zijn om aankopen te doen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de verschillende Nintendo 3DS-systemen.
Abonneer je op op
YouTube

Gratis demo verkrijgbaar!*

Er is nu een gratis* demo van Detective Pikachu verkrijgbaar! Je kunt hem downloaden in de Nintendo eShop op een van de diverse Nintendo 3DS-systemen of via deze pagina. Log in, klik op DEMO DOWNLOADEN en je kunt meteen van start!**


Ga op onderzoek uit! Het is hoog tijd om een vermiste vader met zijn zoon te herenigen in Detective Pikachu, een unieke avonturengame met bekende Pokémon in de hoofdrol, exclusief voor de diverse Nintendo 3DS-systemen.

Detective Pikachu gaat op onderzoek uit!

CI_DetectivePikachu_HumanCharacterAndPikachu_01.jpg

Verdiep je in het verhaal van Tim Goodman, een achttienjarige universiteitsstudent met een sterk gevoel voor rechtvaardigheid, en vorm een onwaarschijnlijke samenwerking met een praatgrage Pikachu! Verzamel bewijzen, spreek met ooggetuigen en verzamel een varia aan bewijzen om de vele mysteries op te lossen die zich in Ryme City afspelen.

Waar zou hij kunnen zijn?

Het is al twee maanden geleden sinds de vader van Tim op mysterieuze wijze is verdwenen. Hij had zich verdiept in een reeks Pokémon-gerelateerde gebeurtenissen, maar heeft niets meer van zich laten horen. Tim voelde zich hierdoor niet op zijn gemak en vertrok naar Ryme City op zoek naar een antwoord. Op wonderbaarlijke wijze treft hij daar een pratende Pikachu met een oog voor speurwerk aan!

Ontdek meer van het verhaal

3DS_DetectivePikachu_enGB_03.jpg

Start je onderzoek!

3DS_DetectivePikachu_enGB_10.jpg

Is dat een aanwijzing? Misschien heeft hij iets gezien? Praat met bijstaanders, ga op zoek naar aanwijzingen en verzamel bewijzen om een heleboel zaken op te lossen met de hulp van Detective Pikachu.

Ga op zoek naar meer aanwijzingen

Het is verstandig om te praten

Scan de grote Detective Pikachu-amiibo (apart verkrijgbaar) om toegang te krijgen tot conversaties en dialogen die je eerder misschien gemist hebt. Je krijgt ook de unieke uitspraken en gekkigheden van Pikachu te zien!

CI_DetectivePikachu_amiibo_Pikachu.jpg

Kom meer te weten over amiibo

Onderzoek raadselachtige gebeurtenissen met veel bekende Pokémon in Detective Pikachu, een avontuur vol verhaal, actie en mysterie, exclusief voor de diverse Nintendo 3DS-systemen.

Let op: deze software ondersteunt geen 3D-beelden.

*Hiervoor heb je een draadloze internetverbinding nodig. Ook moet je een Nintendo Network ID koppelen en akkoord gaan met de Nintendo Network-overeenkomst en het privacybeleid.

**Om downloadgames uit de Nintendo eShop te kunnen kopen op de officiële website heb je een Nintendo-account nodig die is gekoppeld aan een Nintendo Network ID. Ook moet je de Nintendo eShop al eens hebben bezocht op het systeem waarop je de gekochte game wilt downloaden. Ga voor meer informatie naar Klantenservice. Aankopen vooraf via de Nintendo-website worden verwerkt via de Nintendo eShop.

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Je hebt een NFC-lezer/-schrijver voor Nintendo 3DS (wordt apart verkocht) nodig om amiibo te kunnen gebruiken met Nintendo 3DS-, 3DS XL- en 2DS-systemen.

Voor het downloaden van demo's in de Nintendo eShop moet je een Nintendo Network ID koppelen. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Een vermiste man

Tim Goodman is een slimme achttienjarige student die naar Ryme City reist om zijn vermiste vader te vinden. Twee maanden geleden was zijn vader nog bezig aan onderzoek in verband met een reeks vreemde Pokémon-gerelateerde gebeurtenissen, maar opeens verdween hij na een auto-ongeluk zonder enig teken van leven. Tim zijn eerste aanknopingspunt is het Baker Detective Agency, waar zijn vader tewerkgesteld was als privédetective.

CI_DetectivePikachu_Pokemon.jpg

Een werkelijk verrassende ontdekking

Tim is nog maar net aangekomen in Ryme City en er is al een vreemde zaak aan de gang. Een paar ondeugende Aipom hebben een ketting van een jonge vrouw gestolen en de boel op stelten gezet! Tim springt in de bres, maar door al het tumult slaat hij in plaats van de criminele Aipom een Pikachu in de boeien.

Het wordt al snel duidelijk dat Tim op een of andere manier deze bijzondere Pikachu kan verstaan, en vice versa!

CI_DetectivePikachu_Pickachu.jpg

Wie is die Pokémon?

Een nors karakter, een voorliefde voor koffie en een jagerspet op zijn hoofd maken Detective Pikachu een eigenaardig personage. Normaal zou hij zijn Thunder Shock gebruiken in het heetst van de strijd, maar deze uitgesproken onderzoeker teert nu op zijn bliksemsnelle detectivevaardigheden om mysteries op te lossen.

Tim en Detective Pikachu vertrekken op een heus avontuur om Tim zijn vermiste vader te vinden, en een groot complot te onthullen dat de inwoners van de hele stad in zijn ban heeft.

Ga op zoek naar meer aanwijzingen

Het dynamische speurdersduo

3DS_DetectivePikachu_enGB_04.jpg

Gebruik je onderzoeksinstinct om de vele mysteries op te lossen die zich in Ryme City afspelen! Samen met Detective Pikachu ga je op zoek naar bewijzen, praat je met voorbijgangers en zul je heel wat raadsels moeten oplossen om de zaak te kraken! Heb jij het in je?

Neem verklaringen af

Een praatje maken met ooggetuigen is de ideale manier om bewijzen te verzamelen. Je weet ten slotte nooit wie er wat gezien heeft! Als je met nabije omstanders spreekt en ze vragen stelt, zal Tim uit zichzelf de hoofdpunten noteren die je helpen tijdens je onderzoek. Onthoud goed: een "Goedendag!" kan nooit kwaad!

Niet alleen mensen zullen je helpen. Detective Pikachu kan rechtstreeks met Pokémon praten die in de buurt van het plaats delict zijn. Maak een babbeltje met de omstaande Pokémon en krijg een nieuw perspectief op de gebeurtenissen!

Laten we een kijkje nemen

3DS_DetectivePikachu_enGB_07.jpg

Speur er ook in je omgeving op los! Je zult vaak interessante voorwerpen, hints en eigenaardigheden vinden die je onderzoek in de juiste richting leiden. Hoe meer bewijzen je verzamelt, hoe makkelijker het zal worden om een mysterie te ontrafelen!

Hou notities bij

3DS_DetectivePikachu_enGB_08.jpg

Houd je aanwijzingen netjes op orde en fris je geheugen op met het touchscreen. Alles wat je ontdekt tijdens je onderzoek zal opduiken in je Case List. Hier vind je ook beschrijvingen van personages en getuigen waarmee je eerder gesproken hebt.

Raadselachtige problemen

Als je genoeg bewijsmateriaal hebt verzameld, kun je de de deductiemethode toepassen. Gebruik je gezond verstand en je beschikbare aanwijzingen in je Case Notes om puzzels op te lossen.

Had je nog iets te zeggen, Detective Pikachu?

3DS_DetectivePikachu_enGB_02.jpg

Houd een oogje in het zeil voor Pika Prompts! Als je een blinkend pictogram ziet op je touchscreen, betekent dit dat Detective Pikachu iets belangrijks heeft te zeggen. Hij zal ook je aandacht vragen op andere manieren, dus vergeet niet om regelmatig tegen hem te praten om belangrijke hints over de zaak te weten te komen... of om zijn liefde voor koffie te aanhoren.

Oproep aan alle nieuwe rekruten!

Beginnende detectives kunnen hun avontuur starten in de Easy-stand. Een klein lampje zal oplichten om je in de juiste richting in het verhaal te wijzen, en zal je ook de juiste antwoorden geven tijdens de deductiemethode.

Wil je meer uitspraken van Detective Pikachu horen? Scan dan de Detective Pikachu-amiibo (apart verkrijgbaar) om alle conversaties van de voorgaande voltooide hoodstukken vrij te spelen.

Kom meer te weten over amiibo

Speel Pika Prompts vrij door de gigantische Detective Pikachu-amiibo te scannen (apart verkrijgbaar)! Met deze grote amiibo kun je alle Pika Prompts en alle grappige Detective Pikachu-uitspraken te horen krijgen die je in voorbije hoofdstukken hebt vrijgespeeld.

De ideale gesprekspartner

Als je de Detective Pikachu-amiibo scant, kun je per uitgespeeld hoofdstuk Pika Prompts vrijspelen. Detective Pikachu heeft namelijk enorm veel te vertellen. Zijn favoriete smaak van koffie of informatie over een zaak... Er is altijd wel iets wat je gemist hebt!

CI_DetectivePikachu_amiibo_01.jpg

Wil je liever alles in één keer vrijspelen? Als je de game voltooid hebt, kun je de Detective Pikachu-amiibo scannen om Pika Prompts van alle hoofdstukken en wat bonus-Pika Prompts te activeren.

CI_DetectivePikachu_amiibo_Pikachu.jpg

Het gebruik van amiibo

Als je een New Nintendo 3DS, New Nintendo 3DS XL of New Nintendo 2DS XL hebt, kun je de NFC-lezer op het onderste scherm gebruiken. Je kunt de amiibo ook gebruiken op de Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL en Nintendo 2DS via de NFC-lezer/schrijver (apart verkrijgbaar)

Categorieën

Avonturenspel

Spelers

1

Uitgever

Nintendo

Ontwikkelaar

The Pokémon Company

Leeftijdsclassificatie

Nintendo 3DS Game Card

Systeem

Nintendo 3DS (Europese versie)

Releasedatum

23-03-2018

Leeftijdsclassificatie

PEGI 3

Talen

Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans

Downloadversie (Nintendo 3DS)

Systeem

Nintendo 3DS (Europese versie)

Releasedatum

23-03-2018

Leeftijdsclassificatie

PEGI 3

Talen

Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans

Downloadgrootte

14073 blokken