Mario & Luigi: Paper Jam Bros.

Systeem: Nintendo 3DS Releasedatum: 04-12-2015

Belangrijke informatie

Het zal vanaf 27 maart 2023 niet langer mogelijk zijn om aankopen te doen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de verschillende Nintendo 3DS-systemen.
Abonneer je op op
YouTube

Twee Mario's zijn beter dan één in Mario & Luigi: Paper Jam Bros., een grappige RPG-crossover voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen!

Wanneer twee werelden op elkaar botsen, komt papieren Mario tot leven en sluit hij zich aan bij de Super Mario Bros. Samen moeten Mario, Luigi en papieren Mario het opnemen tegen Bowser en papieren Bowser om de twee werelden weer van elkaar te scheiden.

Dankzij de toevoeging van papieren Mario hebben Mario en Luigi nieuwe mogelijkheden om levels te verkennen, puzzels op te lossen en de handlangers van Bowser in het stof te laten bijten. Papieren Mario kan door smalle openingen glippen om geheime gebieden te ontdekken en in een papieren vliegtuig veranderen om aan losgeslagen Petey Piranha's te ontkomen. In de turn-based gevechten kun je meerdere exemplaren van papieren Mario maken met het kopieerblok, zodat je je vijanden kunt overrompelen. Combineer de krachten van de drie helden voor trioacties, waarmee je voorbij hindernissen kunt komen. Met trioaanvallen kan het dappere drietal gezamenlijk vijanden ervan langs geven.

CI7_WiiU_MarioTennisUltraSmash_amiibo_02.jpg

Als zelfs de gebundelde krachten van Mario, Luigi en papieren Mario niet genoeg zijn, kun je je vijanden verscheuren in de grootschalige, realtime knutselstrijd! Bestuur een enorm papieren model om de papieren legioenen van Bowser te verkreukelen.

Met amiibo (apart verkrijgbaar) kun je ook speciale kaarten maken, waarmee je in gevechten spectaculaire aanvallen kunt ontketenen!

In Mario & Luigi: Paper Jam Bros. voor de Nintendo 3DS-systemen ontvouwt zich een superleuk avontuur vol actie, waarin je het Paddenstoelenrijk moet redden!

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Je hebt een NFC-lezer/-schrijver voor Nintendo 3DS (wordt apart verkocht) nodig om amiibo te kunnen gebruiken met Nintendo 3DS-, 3DS XL- en 2DS-systemen.

Opmerking: je kunt het 3D-effect van de Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL alleen waarnemen op het systeem zelf. De weergave op de Nintendo 2DS en New Nintendo 2DS XL is in 2D. Alle schermafbeeldingen en video's op deze site zijn genomen in de 2D-stand.

CI7_3DS_MarioAndLuigiPaperJamBros_Book.jpg

Verhaal en personages

Luigi struint wat rond op de zolder van het kasteel van Peach. Per ongeluk opent hij een mysterieus toverboek, waardoor er papieren vrienden en vijanden uit springen!

Al snel worden er overal in het Paddenstoelenrijk papieren dubbelgangers van inwoners gesignaleerd, die zo plat zijn als een dubbeltje. Prinses Peach en papieren Peach vragen Mario en Luigi om een eind te maken aan deze chaos. De heldhaftige broers twijfelen geen moment en gaan meteen op avontuur!

CI7_3DS_MarioAndLuigiPaperJamBros_MarioLuigi.jpg

Mario en Luigi

Dit zou geen Mario & Luigi-game zijn zonder de Super Mario Bros. Eens te meer gaan ze op pad om een stokje te steken voor de snode plannen van Bowser!

CI7_3DS_MarioAndLuigiPaperJamBros_PaperMario.jpg

Papieren Mario

In vergelijking met zijn driedimensionale tegenhanger is papieren Mario beslist geen lichtgewicht! Hij glipt met het grootste gemak door nauwe openingen heen en maakt kopieën van zichzelf om zijn vijanden te verslaan!

CI7_3DS_MarioAndLuigiPaperJamBros_BowserPaperBowser.jpg

Bowser en papieren Bowser

Deze twee schurken slaan de klauwen ineen en vormen zo de grootste bedreiging die het Paddenstoelenrijk ooit heeft moeten trotseren... zolang ze niet onder elkaar bekvechten.

CI7_3DS_MarioAndLuigiPaperJamBros_PrincessPeachPaperPeach.jpg

Prinses Peach en papieren Peach

Nadat ze zijn ontvoerd door twee Bowsers, ziet het er voor deze twee prinsessen er niet bepaald rooskleurig uit. Dat weerhoudt de dames er niet van om hun eigen ontsnapping op touw te zetten...

CI7_3DS_MarioAndLuigiPaperJamBros_BowserJrPaperBowserJr.jpg

Bowser Jr. en papieren Bowser Jr.

Wat is er erger dan twee Bowsers? Misschien Bowser Jr. en papieren Bowser Jr. Dit tweetal verveelt zich stierlijk en beraamt allerlei kattenkwaad.

CI7_3DS_MarioAndLuigiPaperJamBros_KamekPaperKamek.jpg

Kamek en papieren Kamek

Kamek, de trouwste onderdaan van Bowser, sluit zich aan bij papieren Kamek. Hoewel de twee tovenaars niet goed met elkaar kunnen opschieten, maken ze Mario en Luigi het leven zuur met een dubbele dosis magie.

Gameplay

CI7_3DS_MarioAndLuigiPaperJamBros_MarioLuigiPaperMario.jpg

De werelden van Mario & Luigi en Paper Mario lopen in elkaar over. Het is de taak van onze helden om ze weer van elkaar te scheiden door op avontuur te gaan in een Paddenstoelenrijk dat volledig op zijn kop staat.

Je kunt allerlei locaties ontdekken, waaronder woeste bossen, uitgestrekte zandvlaktes en bevroren bergtoppen. Onderweg kom je allerei slechteriken tegen die je zult moeten verslaan. Als je de weg kwijt bent, kun je de kaart op het touchscreen raadplegen en de pijl volgen die je de weg naar je bestemming wijst.

CI7_3DS_MarioAndLuigiPaperJamBros_PaperThin.jpg

Zo plat als een dubbeltje

Probeer tijdens je avontuur scheuren en andere smalle openingen te vinden en kijk of papieren Mario erdoorheen kan glippen. Misschien ontdek je wel verborgen ruimtes vol verrassingen waar de Super Mario Bros. niet bij kunnen!

Met vereende krachten

Als een hindernis de weg verspert, kunnen de helden hun krachten bundelen in een trioactie om het obstakel te overwinnen.

CI7_3DS_MarioAndLuigiPaperJamBros_TrioHammer.jpg

Triohamer

Hiermee kunnen Mario, Luigi en Paper Mario achter elkaar met hun hamers slaan om een forse dreun uit te delen. Op die manier kun je grote voorwerpen wegduwen of zelfs aan gruzelementen slaan.

CI7_3DS_MarioAndLuigiPaperJamBros_TrioGrab.jpg

Triogreep

Als je op elkaars schouders gaat staan, kun je afgronden overbruggen om voorwerpen te pakken waar je normaal niet bij kunt. Op die manier kan je team zich ook naar de overkant verplaatsen.

CI7_3DS_MarioAndLuigiPaperJamBros_TrioDrill.jpg

Triodrilboor

Als je ergens niet overheen kunt, ga er dan onderdoor! Graaf een tunnel en gebruik je drilboorsprint om tegen muren op te klimmen.

CI7_3DS_MarioAndLuigiPaperJamBros_TroubledToad.bmp

Een Toad in nood

Overal in het Paddenstoelenrijk kom je papieren Toads tegen die gered moeten worden. Dankzij Lakitu en het Lakitu-huisje kun je deze Toads te hulp schieten door reddingsmissies te accepteren.

Om deze Toads te redden moet je puzzels oplossen, minigames spelen, vijanden verslaan, Toads in groepen bij elkaar brengen of gewoon goed om je heen kijken. Papieren Toads kunnen zich immers verstoppen als geen ander.

CI7_3DS_MarioAndLuigiPaperJamBros_Battle.jpg

In de strijd

Op je avontuur zul je het natuurlijk moeten opnemen tegen de handlangers van Bowser en papieren Bowser in turn-based gevechten. Ga naar het gedeelte 'Gevechten' om te zien hoe je vijanden lik op stuk geeft.

CI7_3DS_MarioAndLuigiPaperJamBros_Hammer.jpg

Gevechten

Omdat Bowsers handlangers overal in het Paddenstoelenrijk stampij maken, zul je van tijd tot tijd tegenover vijanden komen te staan. De gevechten in Mario & Luigi: Paper Jam Bros zijn weliswaar turn-based, maar je zult je aanvallen toch goed moeten timen.

CI7_3DS_MarioAndLuigiPaperJamBros_BattleBasics.jpg

In een notendop

Zodra je aan de beurt bent, kun je uit verschillende aanvallen kiezen, een voorwerp gebruiken of zelfs vluchten! Iedere held heeft een HP-meter. Als die op nul komt te staan, zal je avonturier het bewustzijn verliezen. Probeer zo veel mogelijk schade toe te brengen en jezelf ondertussen zo goed mogelijk te verdedigen.

Door vijanden te verslaan krijgen je helden ervaringspunten (EP) waardoor ze sterker worden. Soms krijg je handige items en uitrustingen door een gevecht te winnen, of munten waarmee je nog meer extra's kunt kopen in de winkels die je in de game tegenkomt.

CI7_3DS_MarioAndLuigiPaperJamBros_Timing.jpg

Timing is alles

Door de knoppen op het juiste moment in te drukken kun je met de aanvallen van Mario, Luigi en papieren Mario extra schade toebrengen of klappen van je vijanden ontwijken. Het moment waarop je een knop indrukt, kan het verschil maken tussen een voltreffer of hopeloos gestuntel. Zorg dus dat je vaak genoeg oefent en je timing vlekkeloos is.

Iedere vijand die je tegenkomt, heeft een ander aanvalspatroon. Als je hun aanvallen weet te ontwijken, kun je zelf misschien nog een paar voltreffers scoren.

CI7_3DS_MarioAndLuigiPaperJamBros_StrikeFirst.jpg

De eerste klap...

Raak nietsvermoedende vijanden door op ze te springen of door ze een dreun te verkopen met je hamer. Op die manier kun je aan het begin van het gevecht wat extra schade toebrengen. Pas wel op, want sommige vijanden hebben misschien hetzelfde idee.

Pak aan!

Hier zijn een paar manieren waarop je je vijanden er flink van langs kunt geven.

Je hebt maar een beperkt aantal Bros.-punten (BP). Iedere duo- en trioaanval kost BP, dus gebruik ze verstandig!

CI7_3DS_MarioAndLuigiPaperJamBros_BattleCards.jpg

Veeg ze van de kaart!

Door duoaanvallen en trioaanvallen uit te voeren verdien je sterrenpunten, die je kunt omruilen voor gevechtskaarten. Deze nuttige kaarten kun je gebruiken in de strijd. Misschien geven ze je precies het steuntje in de rug dat je nodig hebt. Iedere kaart heeft een ander effect: ze versterken een bepaalde eigenschap, brengen een heleboel schade toe of zorgen ervoor dat je met een grote buit aan de haal gaat!

Je kunt gevechtskaarten vrijspelen door vijanden te verslaan, missies te voltooien of door ze in winkels te kopen. Door middel van amiibo kun je zelfs nieuwe soorten kaarten maken.

CI7_3DS_MarioAndLuigiPaperJamBros_PapercraftBattles.jpg

Creatief met karton

Als je oog in oog komt te staan met gigantische eindbazen, kun je je eigen kartonnen kolos besturen in de knutselstrijd! Deze strijd is niet turn-based zoals de normale gevechten, en vormt dus een volledig nieuwe manier om je vijanden te grazen te nemen.

amiibo

CI7_NFCReader_Example.jpg

Je kunt compatibele amiibo (apart verkrijgbaar) gebruiken om verschillende speciale kaarten te maken die je kunt gebruiken tijdens gevechten. Iedere kaart heeft een uniek ontwerp en effect, zodat je meer schade toe kunt brengen, bepaalde eigenschappen van je team kunt versterken of meer munten kunt verdienen tijdens gevechten.

Bezitters van New Nintendo 3DS- of New Nintendo 3DS XL-systemen kunnen amiibo tegen het NFC-aanraakpunt op het onderste scherm aan houden, terwijl bezitters van de originele Nintendo 3DS-, Nintendo 3DS XL- of Nintendo 2DS-systemen de NFC-lezer/-schrijver kunnen aanschaffen voor amiibo-functies in compatibele software. Alles wat je hoeft te doen is je amiibo tegen de NFC-lezer/-schrijver aan te houden!

Ontdek op onze amiibo-site welke amiibo je kunt gebruiken in Mario & Luigi: Paper Jam Bros.

CI7_3DS_MarioAndLuigiPaperJamBros_CharacterCards.jpg

Personagekaarten

Om personagekaarten te maken heb je een compatibele amiibo nodig, evenals een van de ?-kaarten die in de in-game winkels kunt kopen, of in gevechten kunt winnen. Kies een ?-kaart en scan je amiibo om een coole personagekaart te maken, die je vervolgens kunt opslaan op je amiibo. Iedere personagekaart die je opslaat op een amiibo, wordt toegevoegd aan de personagekaartenset van het amiibo-figuurtje. Die set kun je dan weer tijdens gevechten gebruiken.

CI7_3DS_MarioAndLuigiPaperJamBros_CharacterCard.jpg

Als je wel wat hulp kunt gebruiken in de strijd, kun je je amiibo scannen om een van de kaarten te gebruiken die je op die amiibo hebt opslagen. Van iedere amiibo kun je in elk gevecht maar één personagekaart inzetten, dus kies verstandig.

Speciale kaarten

Als je verschillende amiibo combineert, kun je speciale en extreem krachtige kaarten ontdekken!

Als je personagekaarten maakt, krijg je soms een duokaartenkans. Je kunt dan een compatibele amiibo van een ander personage scannen. Als je twee compatibele amiibo van hetzelfde personage hebt, kun je ook een glanzende kaart maken. Deze kaarten zijn niet alleen supersterk, maar je krijgt zelfs sterrenpunten als je ze gebruikt!

CI16_3DS_MarioAndLuigiPaperJamBros_RareCards.jpg

Bestel nu

Categorieën

Avonturenspel, RPG

Spelers

1

Uitgever

Nintendo

Ontwikkelaar

AlphaDream

Functies

amiibo

Meer informatie

Leeftijdsclassificatie

Nintendo 3DS Game Card

Systeem

Nintendo 3DS (Europese versie)

Releasedatum

04-12-2015

Leeftijdsclassificatie

PEGI 3

Talen

Engels, Duits, Frans, Spaans, Nederlands, Italiaans, Portugees, Russisch

Downloadversie (Nintendo 3DS)

Systeem

Nintendo 3DS (Europese versie)

Releasedatum

04-12-2015

Leeftijdsclassificatie

PEGI 3

Talen

Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Nederlands, Portugees, Russisch

Downloadgrootte

4051 blokken