Scribblenauts Unlimited

Systeem: Nintendo 3DS Releasedatum: Niet langer beschikbaar in de Nintendo eShop

Belangrijke informatie

Het zal vanaf 27 maart 2023 niet langer mogelijk zijn om aankopen te doen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

Betreed een wereld vol puzzels, waarin je fantasie het laatste woord heeft. Het nieuwste deel uit de populaire Scribblenauts-serie nodigt je uit om je grijze brei aan het werk te zetten met tal van uitdagende hersenkrakers, door gebruik te maken van alles dat je je maar kunt bedenken!

Scribble_3DS_Maxwell_01_NL_24012013.bmp

Maak een ontdekkingsreis en help onze held Maxwell de vele puzzels op te lossen en zo de kostbare Starites te verzamelen die hij nodig heeft. Ga op verkenning door een uitgestrekte en handgetekende open wereld, ontdek alles over Maxwells ouders en zijn 41 broers en zussen (onder wie zijn tweelingzus Lily), en kom te weten hoe hij eigenlijk aan zijn magische notitieboekje is gekomen. Met zijn StreetPass-functionaliteit, de toevoeging van Nintendo-personages en verbluffende 3D-filmpjes staat Scribblenauts Unlimited op de Nintendo 3DS garant voor vele uren speelplezier!

Scribblenauts Unlimited is ook beschikbaar voor de Wii U. Deze versie kent enkele functies die enkel op de Wii U mogelijk zijn. Ga voor meer informatie naar onze spelpagina van Scribblenauts Unlimited voor de Wii U!

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Opmerking: je kunt het 3D-effect van de Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL alleen waarnemen op het systeem zelf. De weergave op de Nintendo 2DS en New Nintendo 2DS XL is in 2D. Alle schermafbeeldingen en video's op deze site zijn genomen in de 2D-stand.

Scribble_3DS_Maxwell_02_NL_24012013.bmp

Wat zou jij maken?

Maak kennis met Maxwell, een vriendelijke jongeman die een magisch notitieboekje heeft met een wel heel bijzondere kracht: schrijf de naam op van wat dat ook, om datgene tot leven te zien komen! Is dat cool of niet? Maxwell is op een missie om zijn zus Lily te helpen. Lily is vervloekt en verandert langzaam maar zeker in steen! Om haar te redden moet hij Starites en Starite-scherven verzamelen, en de enige manier om die te bemachtigen is door mensen te helpen. Gelukkig zit de wereld van Scribblenauts Unlimited vol met knotsgekke puzzels, dus er zijn genoeg mensen te vinden die wel wat hulp kunnen gebruiken!

Dat magische notitieboekje komt goed van pas bij het oplossen van puzzels, maar de vraag is: als je om het even wat kon gebruiken, waar zou je dan voor kiezen?

Scribble_3DS_Item_Creation_NL_24012013.bmp

Haal het voor de geest, schrijf het op

Stel je voor: je moet een katje redden dat vastzit in een boom of misschien is er een vuil varkentje dat gewassen moet worden. Of wie weet is het tijd om een droevige clown aan het lachen te maken. Tik de naam van wat je je maar kunt bedenken in op het touchscreen en zie het bedoelde voorwerp in het spel tot leven komen. Ladders, vleugels, komedianten, olifanten, touwen en nog veel meer - op jouw commando verschijnen ze ogenblikkelijk in het spel. Nu is het alleen nog even afwachten of je plan ook daadwerkelijk het probleem in kwestie op kan lossen... of alles alleen maar erger maakt!

Voeg een bijvoeglijk naamwoord toe!

Heb je zin in wat meer avontuur? Voeg dan een bijvoeglijk naamwoord (of twee) aan je creatie toe! Met bijvoeglijk naamwoorden kun je de kleur, afmetingen of het gedrag van een object veranderen. Er zijn duizenden bijvoeglijk naamwoorden om uit te kiezen.

Goed, misschien kun je een kwestie met een gewone "hond" ook wel oplossen, maar zou een "kleine zombiehond" niet beter zijn? En wat dacht je van een "boze gestippelde haai" in plaats van gewoon "haai"? Het leuke is dat je kunt experimenteren met simpele, maar fraaie oplossingen, maar ook met de meest bizarre ideeën – je weet maar nooit wat het beste werkt. Laat je fantasie op hol slaan en je zult zien dat je allerlei leuke oplossingen zult bedenken die nog effectief zijn ook.

Nintendo-personages!

Als je ooit hebt willen weten weten wat er zou gebeuren als je Mario, Tingle en een Bob-omb in dezelfde kamer plaats, dan heb je geluk! Scribblenauts Unlimited bevat tal van Nintendo-figuren en voorwerpen, waaronder Mario, Luigi, Peach, Bowser, Link, Zelda, Toad, Tingle, Ganondorf... en ga zo maar door! Voeg een paar van je favorieten toe aan de mix en zie hoe je eigen Nintendo-schouwspel zich ontvouwt!

Scribble_3DS_Map_NL_24012013.bmp

Verken een uitgestrekte wereld

Maxwells nieuwste avontuur vindt plaats in een grote open wereld! De spelwereld zit nog steeds vol met puzzels, maar in dit geval kun je gaan en staan waar je wilt in de naadloos in elkaar overvloeiende levels waarin je vrij kunt rondlopen. Je kunt niet alleen puzzels oplossen, maar ook eindeloos speelplezier beleven door de spelwereld als je eigen speeltuin te gebruiken!

Scribble_3DS_Backpack_NL_24012013.bmp

Sla je creaties op

Creëer je eigen "Object Library": je kunt alle coole voorwerpen die je hebt opgeroepen in Maxwells "magische rugzak" opslaan, zodat je er snel bij kunt als je ze nog eens wilt gebruiken.

Zit je vast? Geen probleem…

Met het nieuwe "Merit Board" kun je voor elke wereld een nuttige lijst met hints bekijken of "Starite Vision" gebruiken om alle nabije starites en starite-scherven op te laten lichten.

Oplossingen via StreetPass

De StreetPass-functionaliteit van het Nintendo 3DS-systeem stelt je in staat om te zien welke creatieve oplossingen er bedacht zijn door de spelers die je tegenkomt! "Hè? Wát heb je gedaan?!"

Scribble_3DS_Streetpass_01_NL_24012013.bmp
Scribble_3DS_Streetpass_02_NL_24012013.bmp

3D-filmpjes

Dankzij het 3D-effect van de Nintendo 3DS kun je Maxwell voor het eerst in een extra dimensie zien – het spel kent prachtige filmpjes die in oogstrelende 3D worden weergegeven!

Scribblenauts Unlimited is nu ook voor het eerst beschikbaar voor thuissystemen – en de Wii U-versie kent enkele speciale toevoegingen die je nergens anders zult vinden! Ga voor meer informatie naar de officiële spelpagina van Scribblenauts Unlimited voor de Wii U!

Scribblenauts

Uitgebracht op 9 oktober 2009 voor de Nintendo DS.

Dit puzzelspel daagde spelers uit om een stortvloed aan hersenkrakers op te lossen door gebruik te maken van een gloednieuwe spelfunctie: schrijf alles dat je je maar kunt bedenken op het touchscreen en zie het in het spel tot leven komen! Om de meer dan 200 levels van dit baanbrekende spel uit te spelen, moest je niet alleen je verbeelding laten spreken, maar ook veel experimenteren!

Ga voor meer informatie over deze titel naar de spelpagina van Scribblenauts

Super Scribblenauts

Uitgebracht op 29 oktober 2010 voor de Nintendo DS.

De kracht van het woord werd nog groter in Super Scribblenauts. Dit spel bouwde voort op het origineel en bood nieuwe manieren om de 120 kersverse levels te voltooien! De introductie van bijvoeglijk naamwoorden maakte het voor spelers mogelijk om alle objecten die ze zich maar konden bedenken nog verder te specificeren. Voor de eerste keer konden spelers een "boze zombiepeer", "verlegen poolbeer" en nog veel meer in het spel tot leven brengen!

Ga voor meer informatie over deze titel naar de spelpagina van Super Scribblenauts

Scribblenauts Unlimited

Uitgebracht op 6 december 2013 voor de Nintendo 3DS en Wii U.

Creëer alles wat je je kunt bedenken en verken alles wat je ziet in dit puzzelavontuur voor de Nintendo 3DS en Wii U! Deze keer help je Maxwell een vollledig open wereld te verkennen in zijn zoektocht naar Starites. Onderweg komt hij nieuwe dingen te weten over zijn familie en zijn eigen geschiedenis. Dankzij de mogelijkheid om de door jou gecreëerde voorwerpen in Maxwells "magische rugzak" te bewaren zodat je ze later sneller nog eens kunt kiezen, het nieuwe hulpmiddel “Starite Vision”, de toevoeging van Nintendo-personages en een handige lijst met hints, is het spelplezier ook echt onbeperkt. De Nintendo 3DS-versie bevat StreetPass-functionaliteit, terwijl de Wii U-versie is voorzien van exclusieve Nintendo-personages, HD-beelden en meer!

Kijk voor meer informatie over de Wii U-versie van deze titel op de officiële spelpagina van Scribblenauts Unlimited voor de Wii U.

Categorieën

Platformspel, Puzzelen

Spelers

1

Uitgever

Warner Bros. Interactive Entertainment

Ontwikkelaar

5TH Cell

Functies

Internet, StreetPass

Leeftijdsclassificatie

QR Code

Scan deze QR Code om het spel in de Nintendo eShop te kopen!

Nintendo 3DS Game Card

Systeem

Nintendo 3DS (Europese versie)

Releasedatum

06-12-2013

Leeftijdsclassificatie

PEGI 12

Talen

Engels, Duits, Frans, Spaans, Nederlands, Italiaans