The Legend of Zelda: Majora's Mask

Systeem: Nintendo 64, Wii, Wii U Releasedatum: 03-04-2009

Belangrijke informatie

Het zal vanaf 27 maart 2023 niet langer mogelijk zijn om aankopen te doen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

Als Ocarina of Time een heldenverhaal is, dan is Majora's Mask een superheldenverhaal. Deze keer is Link, de held van Hyrule, verwikkeld in een race tegen de klok om het bizarre mysterie van Majora's Mask te ontraadselen. Dit verbijsterende vervolg op Ocarina of Time zindert van de spanning, is schitterend vormgegeven en heeft een verhaal dat alle andere games direct in de schaduw stelt. Door steeds weer opnieuw dezelfde drie dagen en nachten te beleven, kan Link zijn wereld en de verschillende figuren beter leren kennen dan ooit tevoren.

Het verhaal is vaak een bijkomende zaak in videogames, maar in Majora's Mask is het juist de drijvende kracht. De verhaallijn kronkelt als een levend wezen door de game, waarbij de speler steeds meer inzicht krijgt in het land Termina. Link is in dit mysterieuze avonturenspel een zwaarbewapende speurder, die de bekende figuren beter leert kennen en daarbij ook nog nieuwe figuren ontmoet. Op het eerste gezicht lijkt Majora's Mask duister en onheilspellend, maar deze sfeer wordt vooral gecreëerd door de angst voor het onbekende. Naarmate Link de wereld beter leert kennen, wordt zijn omgeving steeds minder bedreigend.

Het mysterie begint drie maanden na Links overwinning op Ganondorf in Ocarina of Time. Link rijdt met Epona door een naargeestige mist, op zoek naar zijn trouwe feeënvriend Navi. Tot Epona's schrik doemen er plotseling twee boze feeën op uit de mist, waarna het paard in paniek raakt en steigert. De twee feeën blijken zusjes te zijn, met de namen Tatl en Tael. Als Link op de grond valt en buiten bewustzijn raakt, doemt er een vermomde Skull Kid op uit de mist. De gemaskerde boef steelt Links Ocarina en gaat ervandoor op Epona. Link zet de achtervolging in, maar hij weet niet dat de Skull Kid waar hij achteraan zit, is bezeten door de mystieke kracht van Majora's Mask. Aan het eind van de achtervolging valt Link, zonder dat hij het zelf weet, door een toegangspoort naar een parallel universum.

Dit nieuwe land heet Termina, en hoewel het land er qua oppervlak en inwoners net zo uitziet als Hyrule, is het een unieke wereld die Link alleen op een uiterst bizarre manier bekend voorkomt. Al snel ontdekt Link dat dit een bijzonder ongelegen moment is om Termina te bezoeken. Zo loopt er een Skull Kid rond die helemaal in de ban is van de duistere macht van Majora's Mask, en zal de maan over drie dagen neerstorten en het land verwoesten. Link weet dat dit geen toeval kan zijn. Binnen drie dagen zal Link het mysterie van Majora's Mask moeten zien op te lossen om Termina te redden van de verwoesting door de maan.

Maskers spelen een belangrijke rol in Links avontuur in Termina. Al snel komt Link een handelsreiziger van de Happy Mask Shop tegen. Het is onduidelijk of deze geheimzinnige figuur een van de goeden of de slechten is, maar hij beweert dat hij de rechtmatige eigenaar is van Majora's Mask. De handelsreiziger geeft Link drie dagen de tijd, toevalligerwijs dezelfde periode die Link heeft om het neerstorten van de maan te voorkomen. De rondtrekkende verkoper van de Happy Mask Shop geeft Link zijn eerste masker, het Deku Mask. Als Link dit masker draagt, kan hij zakendoen met Deku Scrubs, die hem normaal gesproken zouden negeren.

Als Link het Goron Mask draagt, krijgt hij het lichaam van een gevallen Goron met de naam Darmani. Goron Link is een van de meest bizarre Gorons die je ooit zult zien. Vermomd als de rotskauwende Darmani, kan Link enorme klappen uitdelen en kan hij veranderen in een rollend wiel met spijkers. Als Link het Zora Mask opzet en in een Zora verandert, kan hij ineens zwemmen als een hyperactieve dolfijn. Je zult al geraden hebben dat Link de bovengenoemde maskers nodig heeft om de vele puzzels in Majora's Mask op te lossen. Er zijn meer dan twintig maskers die allemaal hun eigen uitwerking hebben. Met sommige maskers kan Link met bepaalde figuren praten, en andere maskers geven Link speciale vaardigheden, bijvoorbeeld om heel snel te kunnen lopen. De mogelijkheden zijn bijna onuitputtelijk.

PS_3DS_TheLegendOfZeldaMajorasMask3D_nlNL.jpg

The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D

The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D is nu verkrijgbaar voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Ervaar dit klassieke avontuur opnieuw met verbeterde gameplay, mooiere 3D-graphics, het touchscreen en bewegingsbesturing.

Kom meer te weten op onze website voor The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D.

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Spelers die de Wii-versie van deze Virtual Console-game gekocht hebben en deze hebben overgedragen naar hun Wii U-systeem, zullen de verbeterde Wii U-versie van hetzelfde spel kunnen kopen tegen een verlaagde prijs. Ga naar Klantenservice voor meer informatie over het overdragen van gegevens van de Wii naar de Wii U.

Categorieën

Actiespel, Avonturenspel

Spelers

1

Uitgever

Nintendo

Ontwikkelaar

Nintendo

Functies

Zonder tv spelen

Meer informatie

Leeftijdsclassificatie

Virtual Console (Wii U)

Systeem

Wii U (Europese versie)

Releasedatum

23-06-2016

Leeftijdsclassificatie

PEGI 12

Compatibele controllers

  • Traditionele Controller (Wii) +
  • Wii-afstandsbediening,
  • Wii U-controller Pro,
  • Wii U GamePad

Talen

Engels, Spaans, Frans, Duits

Downloadgrootte

135,50 MB

Virtual Console (Wii)

Systeem

Wii

Releasedatum

03-04-2009

Leeftijdsclassificatie

PEGI 12

Compatibele controllers

  • Traditionele Controller (Wii) +
  • Wii-afstandsbediening,
  • GameCube Controller

Talen

Engels, Duits, Frans, Spaans

Nintendo 64

Systeem

Nintendo 64

Leeftijdsclassificatie

PEGI 12

Talen

Engels, Duits, Frans, Spaans