English Training: Leer spelenderwijs Engels

Systeem: Nintendo DS Releasedatum: 13-10-2006

Heb je altijd al je Engels willen verbeteren, maar nog nooit tijd gehad of de juiste leraar gevonden? Met English Training: Leer spelenderwijs Engels kun je je Engelse taalvaardigheid verbeteren - en het is nog leuk ook!

In English Training kun je je geschreven en gesproken Engels op een gelijksoortige manier verbeteren als in Dr Kawashima's Brain Training, met dagelijks te behappen trainingssessies. Bij de schrijfoefeningen moet je naar een Engelse zin luisteren die door de Nintendo DS wordt opgelezen, om de tekst vervolgens met de stylus op het Touch Screen te schrijven. Bij de spraakoefeningen moet je Engelse zinnen in de ingebouwde microfoon spreken. De software geeft je vervolgens een cijfer voor de uitspraak.

De meeste oefeningen worden simultaan vertaald naar het Nederlands, zodat je tijdens het oefenen handige zinnen kunt leren. Een grammaticasysteem met kleurcoderingen leert je tevens hoe zinnen worden opgebouwd; hierbij worden het onderwerp, werkwoord, lijdend voorwerp, bijvoeglijk naamwoord en bijwoord in verschillende kleuren weergegeven.

Naast de uitgebreide solostand is er tevens een mogelijkheid om een tijdelijke demo van de software draadloos naar een andere DS te sturen. In de multiplayer-stand kun je je Engelse taalvaardigheid zelfs in een 'taalstrijd' vergelijken met die van maximaal zeven vrienden.

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Over de oefeningen

SCR031a.jpg      SCR031b.jpg      SCR033a.gif

De basis van English Training wordt gevormd door drie onderdelen: Test, Dictee en Extra’s. Er zijn echter vele andere mogelijkheden waarmee je jouw training precies op maat kunt maken en je voortgang in de gaten kunt houden. In het Voortgang-menu vind je maandlijsten die laten zien hoe je vooruit bent gegaan in de Test- en Dictee-oefeningen.

SCR012b.jpg

Test

Met behulp van de Test kom je erachter wat je huidige niveau is. Je kunt maximaal één test per dag doen en alleen nadat je eerst met de Dictee-optie hebt geoefend. Wat die oefening extra uitdagend maakt, is het feit dat je maar één minuut de tijd hebt voor elk onderdeel van het dictee en dat kan zowel een woord als een hele zin zijn. Je Testresultaten zullen gebaseerd worden op de snelheid waarmee je de woorden of zinnen die je uit de speakers van de Nintendo DS hoort, correct op weet te schrijven.

EnglishTraining_Dictate_NL.gif

Dictee

Het Dictee wordt beschouwd als een van de meest effectieve methoden om een vreemde taal te leren en vormt daarom het hoofdbestanddeel van jouw training op de Nintendo DS. Het komt erop aan om alle woorden en zinnen die je hoort op te schrijven op je Touch Screen.

Aan het begin dien je het juiste moeilijkheidsniveau te selecteren; op de makkelijkste stand zul je simpele woorden als “Hello” en “OK” moeten spellen en korte zinnen als “Shall we dance?”. Naarmate je vordert in het spel zullen de levels echter ingewikkelder worden en zul je al snel veel langere zinnen moeten spellen.

Wat de Dictee-optie zo gebruiksvriendelijk maakt in English Training is het feit dat je het allemaal in je eigen tempo kunt doen. Het is erg eenvoudig om op je Touch Screen te schrijven met de stylus; het lijkt net alsof je een futuristische pen gebruikt op een futuristisch vel papier. De ingebouwde handschriftherkenningsoftware herkent de geschreven letters één voor één en zorgt er zo voor dat je lekker door kunt blijven krabbelen.

Extras

Over Extra’s gesproken; dit is de sectie waar het ‘spelenderwijs’ uit de titel voornamelijk op van toepassing is. Hoe meer dictees je afwerkt, hoe meer Extra’s je ontsluit. Deze komen doorgaans in de vorm van eenvoudige spelletjes waarmee je, zoals de speltitel al suggereert, spelenderwijs je Engels kunt verbeteren. In ‘Marathon’ wordt de snelheid van een hardloper op het bovenste scherm bepaald door de snelheid waarmee jij schrijft, waarbij het natuurlijk de bedoeling is om de hardloper zo snel mogelijk bij de finish te brengen. Bij ‘Muizenjacht’ is jouw schrijfvaardigheid het enige dat een groepje hongerige muizen weghoudt van een heerlijk stukje kaas. Een leuke bijkomstigheid is het wedstrijdelement dat aan deze spelletjes zit, doordat vier verschillende spelers hun informatie op een English Training-DS card kunnen opslaan, waarbij de beste score steeds voor iedereen zichtbaar is. In de Kruiswoord-stand tenslotte, vul je aan de hand van Nederlandse beschrijvingen de Engelse woorden op de juiste plaats in.

SCR023b.jpg      SCR024b.jpg      SCR027a.gif      SCR027b.jpg

Meerdere spelers

Ondanks dat English Training op de Nintendo DS een ideale manier is om je Engels in je eigen tempo te verbeteren, hoeft dit niet noodzakelijk een volledig individuele ervaring te zijn. De software biedt diverse mogelijkheden om enkele onderdelen te delen met de mensen om je heen.

SCR047b.jpg        SCR048b.gif        SCR041a.gif

Categorieën

Educatief spel, Taal

Multiplayer-stand

Tegelijkertijd

Spelers

1 - 8

Uitgever

Nintendo

Ontwikkelaar

Plato

Leeftijdsclassificatie

Nintendo DS Game Card

Systeem

Nintendo DS

Releasedatum

13-10-2006

Leeftijdsclassificatie

PEGI 3