Etrian Odyssey

Systeem: Nintendo DS Releasedatum: 06-06-2008
Etrian_Odysee_text_nl.png

Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Welkom in Etria

In een omvangrijk en vruchtbaar land ligt een kleine stad genaamd Etria, een vredige plek die beroemd werd door een onthutsende ontdekking. In de overgang tussen Etria en het enorme woud opende zich een scheur, die als een gapende diepte naar beneden liep. Zij die geruchten opvingen over het Labyrint van Etria, of ze nu jong of oud waren, begonnen ervan te dromen om het ooit nog eens te verkennen.

Rijkdom, beroemdheid, prestige. Het Labyrint beloofde het allemaal. Maar één ding het meest: de ware avonturiersgeest, van leven op het scherpst van de snede. Dit avontuur is niet voor mensen met een zwak gestel!

  Etrian_Odysee_motiv_etria.jpg

Als je durft, verken je het gigantische Yggdrasil-labyrint vanuit de ogen van de hoofdpersoon en vecht je je er doorheen met een gilde dat je zelf hebt samengesteld. Kies je teamleden met zorg uit de negen beschikbare klassen, want het Labyrint is groot en diep, en maakt snel korte metten met wie niet oplet.

Hoe snel kun je de meer dan 125 verschillende monsters verslaan voordat ze hun kompanen erbij halen? Voordat nog meer beangstigende schepsels zich in de strijd werpen? De sleutel tot overleven schuilt in een combinatie van een scherp inzicht in gevechten en meesterlijke cartografische vaardigheid. Slechteriken in mootjes hakken is soms dé manier om te overleven, maar een goede kaart zorgt ervoor dat je niet twee keer in dezelfde val trapt.

Je raakt gemakkelijk verdwaald in de spaghetti van duistere passages, dus je overlevingskansen nemen enorm toe als je het touchscreen en de stylus van de Nintendo DS gebruikt om je omgeving in kaart te brengen. Klik hier om te ontdekken hoe de kaartenmaker werkt. En zet 'm op in het Labyrint! Je zult het nodig hebben.

Het Labyrint doorgronden

Om te overleven in de diepste krochten van het Yggdrasil-labyrint, moet je precies weten waar je bent - en hoe je er weer wegkomt! De kaartenmaker is een essentieel gereedschap tijdens je avontuur, dat je in staat stelt om een gedetailleerd beeld te vormen van je omgeving. Ook kun je in de gaten houden welke gebieden je later nog wilt bezoeken en welke je voortaan liever wilt ontwijken...

NDS_EtrianOdyssey_Slider_enGB_01.jpg

Navigatie

Je groep wordt aangeduid met een pijl die de richting aangeeft waarin je kijkt in het Labyrint.

NDS_EtrianOdyssey_Slider_enGB_02.jpg

Kaarten van kerkers

Naarmate je vordert in het Labyrint, gebruik je het penseel om een spoor achter te laten op de vloer en de pen om muren te tekenen.

NDS_EtrianOdyssey_Slider_enGB_03.jpg

Gummen

Je kunt foutieve aantekeningen die je op de kaart hebt gemaakt wissen met het muurgummetje.

NDS_EtrianOdyssey_Slider_enGB_04.jpg

Van dichtbij kijken

Zoom in of uit op je groep door op de X-knop te drukken. Of focus op een van de gebieden van het Labyrint door op het touchscreen te tikken. Je kunt alleen tekenen op de kaart als je erop bent ingezoomd.

NDS_EtrianOdyssey_Slider_enGB_05.jpg

Gebeurtenispictogrammen

Raak de pictogrammen in de lijst aan de rechterkant aan en sleep ze naar het juiste vakje op de kaart. De pictogrammen laten je de locatie markeren van specifieke gebeurtenissen, schatten, monsters, deuren, valkuilen, transporteerplekken en trappen.

NDS_EtrianOdyssey_Slider_enGB_06.jpg

Notities maken

Om de pictogrammen op je kaart toe te lichten, kun je notities maken met de memofunctie. Notities verschijnen op het bovenste scherm als je een geannoteerde plek in het Labyrint passeert.

NDS_EtrianOdyssey_Slider_enGB_07.jpg

Pictogrammen wissen

Wis onnodige pictogrammen door ze naar de prullenbak te slepen.

 

Interactieve demo

Probeer nu zelf kaarten te maken met behulp van onze Flash-demo! Kijk maar eens of je je klaslokaal, huiskamer of kantoor in kaart kunt brengen! Creëer zo een unieke, persoonlijke kaart. De unieke kaartenmaker van Etrian Odyssey is alleen mogelijk op de Nintendo DS.

Klik op het pictogram dat je wilt gebruiken en er zal een kopie van het pictogram verschijnen. Klik hierop en sleep dit naar de gewenste locatie.

De verschillende klassen

Verzamel je in de Golden Deer Pub en maak kennis met de andere leden van je gilde. In het Labyrint maakt de ondersteuning van je team het verschil tussen leven en dood.

aaa_Etrian_Odysee_hexaster.jpg

Hexcaster

Net als de Dark Hunter is de Hexcaster goed in het verzwakken van vijanden met statuskwalen, maar hij heeft nóg een dodelijke kracht tot zijn beschikking. Zodra een tegenstander het slachtoffer wordt van de Evil Eye-vloek, kan hij niet anders dan het bevel van de Hexcaster opvolgen om zijn kameraden te vernietigen - of zelfs zichzelf. Naast op de standaard statuskwalen kan de Hexcaster ook invloed uitoefenen op de aanvals- en verdedigingskracht en de snelheid van een vijand.

Sterke punten

 • Kan de kracht van een vijand tot nul reduceren

Zwakke punten

 • Zwakke verdediging, weinig mogelijkheden tot directe aanvallen

aaa_Etrian_Odysee_Alchemist.jpg

Alchemist

Deze bekwame magiegebruiker kan de elementaire zwaktes van zijn vijanden maximaal benutten met krachtige magische formules. Naast zijn repertoire aan vuur-, ijs- en voltagespreuken, kan hij vijanden vergiftigen en heeft hij handige veldvaardigheden. Zo kan hij de locatie van krachtige vijanden bepalen en veilig transporteren naar een dichtbijzijnd geomagnetisch veld.

Sterke punten

 • Zijn elementaire spreuken kennen geen gelijke

Zwakke punten

 • Weinig aanvalskracht, verdediging en levenspunten

aaa_Etrian_Odysee_dark-hunter.jpg

Dark Hunter

De Dark Hunter is de meesters van de statuskwalen. Zo kan hij zijn vijanden verzwakken en vervolgens doorstoten met de genadeslag. Zijn handigheid met de zweep stelt hem bovendien in staat om een vijand van een afstand schade toe te brengen. En is hij uitgerust met een zwaard, dan kan hij magische steken uitdelen om monsters te verlammen, verwarren of verstenen. Zelfs zijn eigen teamleden zij niet veilig voor zijn dodelijke spelletjes, aangezien hij zijn kompanen kan gebruiken als lokaas.

Sterke punten

 • Kan de meeste statuskwalen uitdelen

Zwakke punten

 • Zwakke aanval en verdediging onder normale omstandigheden

aaa_Etrian_Odysee_survivalist.jpg

Survivalist

De Survivalist is een handige kerkerverkenner wier kennis van het Labyrint hem een voordeel geeft ten opzichte van zijn vijanden. Hij kan opgaan in schaduwen, wat hem ongrijpbaar maakt. Tevens kan hij de snelheid van de hele groep verhogen, wat de de strijd in jouw voordeel kan keren. Zijn boog stelt hem in staat om vanaf iedere lijn aan te vallen zonder dat dit hem schaadt en sommige vaardigheden stellen hem in staat om meerdere vijanden tegelijk aan te vallen.

Sterke punten

 • Effectieve statusverbeteringen, bruikbare vaardigheden in het veld

Zwakke punten

 • Beperkte aanvalskracht, geen elementaanvallen

aaa_Etrian_Odysee_bard.jpg

Bard

Hij die niet strijdt… zingt! Hoewel de bard zwak is qua aanval en verdediging, kan het lied van de bard de rest van de groep tot grote hoogten stuwen. Verschillende liederen kunnen de levens- en techniekpunten van de rest van de groep verhogen, elementkracht aan hun wapens toevoegen, en hen zelfs belonen met extra ervaringspunten na een succesvol gevecht. Ze kunnen ook helpen de vijand te dwarsbomen, door statusvoordelen van monsters op te heffen en hun weerstand tegen elementaire magie te verlagen.

Sterke punten

 • Kan de effectiviteit van de groep verhogen

Zwakke punten

 • Zelf niet erg behendig in de strijd

aaa_Etrian_Odysee_protector.jpg

Protector

De Protector is een heilige ridder gespecialiseerd in het verdedigen van zichzelf en de rest van de groep. Zijn veelzijdige verdediging kan toegepast worden op zichzelf, een specifieke lijn of op de hele groep, waardoor je kan helpen wie het 't meest nodig heeft. De Protector is niet beperkt tot fysieke verdediging, maar kan ook waken voor elementaanvallen. Zijn vaardigheid met wapens is bovendien formidabel. En dan heeft hij ook nog enige genezende vaardigheden.

Sterke punten

 • Uitstekende verdediging, hoge aanvalskracht, genezende vaardigheden

Zwakke punten

 • Het blijft gokken welke verdediging je moet kiezen, geen elementaanvallen

Etrian_Odysee_medic.jpg

Medic

De Medic is in staat alle toegebrachte schade ongedaan te maken. Hij weet je hele gilde weer op te lappen. Zijn vaardigheid varieert van het genezen van statuskwalen tot het helen van wonden en zelfs tot het uit de dood laten herrijzen van gestorven teamleden. Tevens kan hij goedaardigde statuseffecten oproepen, zoals het herstellen van levenspunten en weerstand tegen elementen. Hoewel zijn zwakke verdediging hem erg kwetsbaar maakt, moet je hem zeker ook eens vooraan zetten. Hij kan namelijk flink wat schade toebrengen.

Sterke punten

 • Allerlei geneeskrachtige vaardigheden, hoge aanvalskracht

Zwakke punten

 • Weinig levenskracht, zwakke verdediging

aaa_Etrian_Odysee_landsknecht.jpg

Landsknecht

De Landsknecht is een krachtpatser die schade uitdeelt als je dit het meest nodig hebt. Hij is niet bang om halsoverkop op een situatie af te gaan en zijn handen vuil te maken, hoe gevaarlijk de situatie ook is. Zijn fysieke kracht staat tegenover een mindere verdediging. En als je het gokje wil wagen, heeft hij zelfs vaardigheden die rauwe kracht tegenover een geheel open verdediging zetten. Enkele elementaanvallen zorgen er ten slotte voor dat hij ook mee kan doen aan gevechten met magische vijanden.

Sterke punten

 • Hoge aanvalskracht, in staat tot meerdere aanvallen

Zwakke punten

 • Zwakke verdediging, weinig niet-fysieke aanvallen

aaa_Etrian_Odysee_samurai.jpg

Samurai

De Samurai is een strijder uit het buitenland, wier vaardigheid in gevechten zelfs die van de Landsknecht voorbijstreeft. Deze zwaardvechter kan drie houdingen aannemen in de strijd, die hem ieder op een andere manier versterken en in staat stellen om verschillende vaardigheden te gebruiken. Vanuit de Overhead-houding kan hij aanvallen met brandende zwaarden, vanuit de Seigan-houding kan hij vijandige aanvallen counteren en vanuit de Iai-houding kan hij zó snel toeslaan dat hij een monster in één klap vernietigt.

Sterke punten

 • Ongekende fysieke aanvallen, veelzijdige vaardigheden

Zwakke punten

 • Van houding veranderen kost kostbare beurten in de strijd

Categorieën

RPG

Spelers

1

Uitgever

Nintendo

Ontwikkelaar

Atlus

Leeftijdsclassificatie

Nintendo DS Game Card

Systeem

Nintendo DS

Releasedatum

06-06-2008

Leeftijdsclassificatie

12

Talen

Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans