Okamiden

Systeem: Nintendo DS Releasedatum: 17-03-2011

Okamiden voor Nintendo DS is het vervolg op het succesvolle Okami voor Wii. Het Capcom-spel trekt je met een elegante streek van de Hemelse Kwast in de schilderachtige actie.

In Okamiden maken we kennis met de godheid Chibiterasu, een witte wolvenwelp, net als Amaterasu, de krachtige zonnegod met het lichaam van een wolf uit Okami. Een paar maanden na de gebeurtenissen in Okami trekt de jonge zonnegod ten strijde tegen een duistere kracht die het landschap al zijn kleur heeft ontnomen. Het landschap dat ooit bruiste van het leven, ligt er nu grijs en grauw bij.

Leid Chibiterasu op een reis vol Japanse folklore, geesten, helden en goden. In dit vermakelijke actiespel werkt de wolfachtige hoofdpersoon samen met een groot aantal moedige medestanders, waaronder een paar oude vrienden uit de wereld van Okami. Elke nieuwe vriend speelt een belangrijke rol in het lot van de wolfachtige godheid; hij kan een bijdrage leveren met zijn eigen speciale vaardigheid. Door samen te werken kunnen onze helden uitdagingen aangaan die zij alleen nooit hadden gered. Tijdens deze bewonderenswaardige missie lossen de welp en zijn vrienden puzzels op en bestrijden zij goddeloze geesten om het land te herstellen.

Naast vrienden die hem door dik en dun steunen, heeft onze nieuwbakken god ook de beschikking over de Hemelse Kwast. Dit krachtige gereedschap is meer dan een simpel schrijfmiddel. Met elegante kalligrafie worden goddelijke krachten opgeroepen. Als de kracht van de Hemelse Kwast wordt gebruikt, staat de wereld tijdelijk stil. Deze serene rust biedt mooi de gelegenheid om magische symbolen te schrijven. Met het touchscreen en de stylus van de Nintendo DS kun je precies de streek met een kwast van wolvenhaar op een schilderdoek nabootsen. Bewegingen met de stylus over het scherm worden vertaald in kwaststreken. Bij een snelle streek komt een dunne, lichte lijn op het scherm. Beweeg je de stylus langzaam, dan wordt de lijn dikker en donkerder. Als je de magische tekens foutloos schildert met dit heilige hulpmiddel, schets je platformen de wereld in, kalligrafeer je prachtige speciale aanvallen en versla je vijanden met afgetekende overwinningen. Tijdens dit legendarische avontuur leer je vele nieuwe kwasttechnieken, zoals 'Bloom' en 'Power Slash', speciale acties waarmee Chibiterasu kan vechten of puzzels kan oplossen.

Okamiden is ontworpen om optimaal gebruik te maken van de technische mogelijkheden van de Nintendo DS. Het spel brengt Chibiterasu's avonturen tot bloei met de subtiele aquarelstijl van de Japanse perkamentkunst. Het is een tijdloze legende vol mythologische elementen. Dit spirituele verhaal combineert thema's als verantwoordelijkheid, overkomen van tegenslagen, verwantschap en wederzijds respect met een plezierige en uitdagende speelervaring.

Help Chibiterasu en zijn vrienden in het artistieke actiespel Okamiden en herstel het land in zijn prachtige originele staat. Alleen voor Nintendo DS.

  • Verken de omgeving, los puzzels op, versla kwade geesten en breng het leven terug in het land met je artistieke kwaliteiten.
  • Gebruik de Hemelse Kwast: leer nieuwe vaardigheden en roep goddelijke krachten aan met behulp van kalligrafie.
  • Op schitterende wijze in beeld gebracht met een stijl die doet denken aan de Japanse Sumi-e-schilderingen.
  • Werk samen met nieuwe vrienden - zo kun je meer bereiken dan alleen!

Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Categorieën

Actiespel, Avonturenspel

Spelers

1

Uitgever

Capcom

Ontwikkelaar

Capcom

Leeftijdsclassificatie

Nintendo DS Game Card

Systeem

Nintendo DS

Releasedatum

17-03-2011

Leeftijdsclassificatie

PEGI 12