Picross DS

Systeem: Nintendo DS Releasedatum: 11-05-2007

Sinds 20 mei 2014 is de Nintendo Wi-Fi Connection-dienst stopgezet en zijn de onlinefuncties (zoals online spelen, matchmaking, competities en ranglijsten) voor Nintendo DS-/DSi-software en Wii-software niet meer beschikbaar. Ga naar Klantenservice voor meer informatie.

Picross-puzzels worden ook wel Japanse puzzels genoemd. Het woord Picross is een combinatie van "picture" (plaatje) en "crossword puzzle" (kruiswoordpuzzel), maar daarmee weet je natuurlijk nog niet wat deze logische puzzels zo leuk maakt. Elke Picross-puzzel bestaat uit een rooster waarvan de vakjes gevuld moeten worden met vierkantjes en kruisjes. Als je dit goed hebt gedaan, krijg je een plaatje te zien.

Er staan cijfers aan de uiteinden van de rijen en kolommen die aangeven op welke manier het rooster gevuld moet worden. Echter, er is een scherpe geest nodig om op deze manier tot de oplossing te komen.

Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Wat zit er in het spel?

Picross_DS_woman_playing_en_en.jpg

Met de basisprincipes van de Picross-puzzels als uitgangspunt, biedt Picross DS een brede reeks spannende spelvarianten, zodat er telkens weer iets nieuws valt te ontdekken.

Het voornaamste speltype is de Picross Mode, waarin meer dan driehonderd puzzels tot je beschikking staan. Deze lopen uiteen van de standaardroosters van vijf-bij-vijf tot complexe  twintig-bij-twintig roosters. De twintig-bij-twintig roosters zullen zelfs de meest ervaren puzzelaars op de proef stellen.

Beginnende spelers kunnen ervoor kiezen om tips te ontvangen, of om een eindje op weg geholpen te worden met een roulettewiel dat alvast één lijn van de puzzel openbaart.

My Picross

Picross_DS_screen_pig_en_en.jpg

In de spelstand My Picross komt je artistieke talent goed van pas. Hier kun je je eigen puzzels ontwerpen om ze met je vrienden te delen (in de sectie ‘Delen met vrienden’ lees je hier meer over.).

Iedereen kan zijn eigen puzzels ontwerpen, dankzij de zeer eenvoudige bediening met stylus en touch screen. Geef je puzzels een persoonlijk tintje door een unieke afbeelding onder de puzzel te verbergen. Deze komt tevoorschijn als de puzzel is voltooid.

Om je persoonlijke voorkeuren nog verder tot uiting te brengen, kun je een keuze maken uit een divers aanbod achtergrondthema’s, uiteenlopend van natuur tot sport.

Daily Picross

Picross_DS_screen_scores_en_en.jpg

In het speltype Daily Picross wordt je behoefte aan puzzels op dagelijke basis bevredigd. Elke dag krijg je enkele vlotte uitdagingen voor je kiezen. Je resultaten worden overzichtelijk bijgehouden. Zo kun je precies zien hoe je je prestaties in een bepaalde periode hebt verbeterd.

Door het speltype Daily Picross op achtereenvolgende dagen te spelen, komen nieuwe spelvarianten beschikbaar, waaronder No X’s, Error Search en Memory.

Online Battle

Picross_DS_Wifi_en_en.jpg

Via de Nintendo Wi-Fi Connection kun je tegen andere spelers van over de hele wereld puzzelen. De Nintendo Wi-Fi Connection is een gratis* dienst die de draadloze communicatie van de Nintendo DS gebruikt om via een draadloos verbindingspunt verbinding te maken met internet.

Door gebruik te maken van de Nintendo Wi-Fi Connection, is het zelfs mogelijk om extra officiële puzzels van Nintendo te downloaden, of puzzels die door andere spelers van over de hele wereld zijn gemaakt!

Om de Nintendo Wi-Fi Connection te kunnen gebruiken zijn breedbandinternet en een draadloos verbindingspunt vereist. Het is ook mogelijk om via een openbaar verbindingspunt verbinding te maken. Meer informatie op www.nintendowifi.nl.

Deel je puzzelpret met vrienden

Picross_DS_screen_cat_en_en.jpg

Omdat Nintendo DS-systemen draadloos met elkaar kunnen communiceren, kun je ook samen met je vrienden van Picross DS genieten.

Om samen te kunnen spelen met je vrienden is slechts één Game Card van Picross DS nodig. In de handleiding van het spel wordt duidelijk uitgelegd hoe je samen met andere spelers van Picross DS kunt genieten.

Hoe werkt het?

Gebruik de stylus op het touch screen om de vakjes te vullen met kruisjes (lege vakjes) of vierkantjes (gevulde vakjes).

De cijfers naast elke kolom en rij geven aan hoeveel opeenvolgende vakjes gevuld moeten worden. Om de basisregels beter begrijpbaar te maken, hebben we een interactieve introductie in elkaar gezet. Kies in het menu aan de linkerkant voor de optie ‘Zo werkt het’ om het eens te proberen.

Tips & trucs

Wat is het belangrijkste vereiste om de puzzels van Picross DS zo snel mogelijk op te lossen? We geven je graag enkele nuttige tips voor dit zwaar verslavende spel.

Denk groot!
Zoek het hoogste cijfer dat aan de zijkant van de puzzel staat. Als je een rooster van 10 bij 10 vakjes hebt en een van de gegeven cijfers is een 10, dan weet je dat je een hele rij of kolom in kunt vullen.

In hetzelfde rooster kun je tenminste twee vakjes per rij of kolom invullen, als het cijfer aan de zijkant een 6 of hoger is. Als het een 6 is, weet je dat de middelste twee vakjes altijd ingevuld dienen te worden, ongeacht of de 6 vakjes helemaal aan de ene of aan de andere kant van het rooster komen te staan.

Bovenaan beginnen
De cijfers aan de zijkant van een rij of kolom staan in de volgorde waarin de groepen ingevulde vakjes in die rij of kolom geplaatst dienen te worden.

Als de gegeven cijfers bijvoorbeeld 3, 1 en 2 zijn, en het eerste vakje van de rij is reeds ingevuld, dan weet je dat het tweede en derde vakje ook ingevuld dienen te worden. Zo ontstaat de vereiste groep van drie ingevulde vakjes.

Zet kruisjes
Als je een rij of kolom hebt opgelost, neem dan de tijd om kruisjes te zetten in de vakjes die niet ingevuld hoeven te worden. Lege vakjes in de puzzel vertroebelen je denkproces, waardoor je zou kunnen denken dat er nog meer vakjes open zijn dan dat in werkelijkheid het geval is.

Categorieën

Puzzelen

Multiplayer-stand

Tegelijkertijd

Spelers

1 - 5

Uitgever

Nintendo

Ontwikkelaar

Jupiter Corporation

Functies

Internet

Leeftijdsclassificatie

Nintendo DS Game Card

Systeem

Nintendo DS

Releasedatum

11-05-2007

Leeftijdsclassificatie

PEGI 3