WarioWare: Do It Yourself

Systeem: Nintendo DS Releasedatum: 29-04-2010

Sinds 20 mei 2014 is de Nintendo Wi-Fi Connection-dienst stopgezet en zijn de onlinefuncties (zoals online spelen, matchmaking, competities en ranglijsten) voor Nintendo DS-/DSi-software en Wii-software niet meer beschikbaar. Ga naar Klantenservice voor meer informatie.

Hij is zo gek als een deur, maar niemand kan ontkennen dat Wario ons door de jaren heen heeft getrakteerd op de meest waanzinnige microgames. Dit keer is hij terug met WarioWare D.I.Y. Het nieuwste deel in de serie krankzinnige microgameverzamelingen neemt echter een verrassende wending. Je kunt namelijk voor het eerst je eigen microgames ontwerpen! Vandaar die afkorting voor Do It Yourself in de titel…

In de meer dan 90 splinternieuwe microgames zijn de reflexen van een kat en een oog voor het absurde van essentieel belang. Probeer de ontwerpers van de meest furieuze actiespellen te snel af te zijn – stamp op blikjes, knijp de tandpasta uit een tube en, eh, peuter in iemands neus! Dit en nog veel meer staat je te wachten in WarioWare D.I.Y.

Tot zo ver WarioWare. Want wat dit spel werkelijk anders maakt dan alle andere, is de mogelijkheid om in WarioWare D.I.Y. Studio je eigen microgames te ontwerpen. Heb je er ooit over gedacht om zelf videogames te ontwikkelen, of denk je misschien dat je leukere ideeën hebt dan het Wario-team? Dan is dit je kans om te laten zien dat je niet onder doet voor die besnorde maniak! In het spel leer je precies hoe je je eigen knettergekke levels kunt maken, en krijg je de beschikking over eenvoudig te gebruiken middelen om je verwrongen hersenkronkels vorm te geven.

De mogelijkheden zijn eindeloos, maar je leert het binnen de kortste keren! Het enige wat je nodig hebt is een achtergrond, een paar voorwerpen, een achtergrondmuziekje en wat geluidseffecten. Het spel is bovendien voorzien van interactieve lessen, waarin je stap voor stap leert hoe je je eigen ideeën kunt realiseren. De enige beperking hierbij is je eigen fantasie. En als je even rust wilt nemen van je veeleisende baan als Hoofd Spelontwerper, dan kun je dieper in de graphics en muziek duiken. Ontwerp je eigen strips of maak muziek met een serie vreemde instrumenten en geluiden – allemaal in  D.I.Y. Studio.

Natuurlijk zou dit allemaal niet zo leuk zijn als jij de enige was die het resultaat van je harde werk te zien kreeg. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de rest van de wereld van jouw genialiteit te laten genieten. Zo kun je je microgames delen met vrienden en familie, door ze via een lokale draadloze verbinding naar een andere Nintendo DS te sturen. Je kunt ze ook delen via de Nintendo Wi-Fi Connection, nadat je vriendcodes hebt uitgewisseld met andere spelers. Met de Nintendo Wi-Fi Connection kun je bovendien wekelijks nieuwe microgames downloaden. Je kunt met je eigen creaties zelfs meedoen aan maandelijkse themawedstrijden. De winnende spellen kunnen worden gedownload, ook weer via de Nintendo Wi-Fi Connection, zodat je toegang hebt tot een eindeloze stroom knotsgekke microgames!

Door de WiiWare-titel WarioWare D.I.Y. Showcase te downloaden, voeg je nog een dimensie aan het spel toe. Hiermee krijg je toegang tot meer dan 70 originele microgames, en kun je je eigen ontwerpen via de Wii op het grote scherm bekijken. De mogelijkheden zullen je maandenlang bezighouden, dus laat je creativiteit de vrije loop in WarioWare D.I.Y.!

  • Kruip in de huid van een spelontwerper en creëer je eigen microgames
  • Speel de meer dan 90 bestaande spellen en download er nog veel meer met de Nintendo Wi-Fi Connection
  • Deel je eigen microgames met vrienden en familie via een lokale draadloze verbinding
  • Gebruik de WiiWare-titel WarioWare D.I.Y Showcase om extra microgames te downloaden en je eigen creaties naar het grote scherm te verplaatsen

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

WarioWare Do It Yourself - Overzicht

Wil jij ook wel eens je eigen spellen maken? Met een beetje hulp van Wario is het zo gepiept. Samen met zijn vrienden helpt Wario je bij elke stap van de ontwikkeling. Ga online* om je coolste creaties te delen, en download games van andere spelers! WarioWare: D.I.Y. staat bol van het doe-het-zelf-vermaak!

* Voor online-functies is een draadloze verbinding met breedbandinternet vereist. Klik hier als je wilt weten hoe je online kunt gaan.

screen_202x313_make_games.jpg

WarioWare Do It Yourself - Games maken

Van tekeningen en animaties tot de muziek en het samenvoegen van alles - je mag het allemaal zelf doen. Tijd om je creativiteit aan te boren!

screen_202x313_make_music.jpg

WarioWare Do It Yourself - Muziek maken

Ben je muzikaal aangelegd? Of juist niet? Het maakt niet uit, want iedereen schudt swingende beats uit zijn mouw met de Record MakerMatic.

screen_202x313_make_comics.jpg

WarioWare Do It Yourself - Strips maken

Als je even genoeg hebt van het spellenmaken, kun je lekker strips gaan lezen, of zelfs stripjes van vier panelen maken.

callout_warioware_icon_2.png

WarioWare Do It Yourself - Hints & Tips

Wat, heb je nog meer hulp nodig? Misschien dat je in deze sectie het antwoord vindt waar je naar zoekt. Je treft hier tal van tips, zowel voor beginners als voor gevorderden.

WarioWare Do It Yourself - Make Games

Maken, spelen, delen… dat is waar het allemaal om draait in WarioWare: D.I.Y.! Om te beginnen zal Penny, de hoogbegaafde kleindochter van Dr. Crygor, je de beginselen bijbrengen van de Super MakerMatic 21— een ongekend geavanceerde game-making machine. Vervolgens kun je wat freelancewerk aannemen van Wario om je kennis van het spellenmaken te ontwikkelen. Denk jij dat het je gaat lukken om vanuit het niets een heel nieuwe game te maken?

Kijk hoe het werkt!

Klaar om je eigen microgame te maken? Geen zorgen, het is gemakkelijker dan je denkt. Bekijk dit filmpje maar eens!

Neem je game in productie

Als alle stukjes op hun plaats zijn gevallen... KABOEM! Je eigen microgame is een feit! Nu is het tijd om hem te verschepen naar de gretige fans - bekijk het filmpje hieronder om te zien hoe het werkt!

WarioWare Do It Yourself - Muziek maken

Je zou het niet zeggen, maar Wario is allerminst zuinig waar het de gereedschappen betreft om games te maken. En de Record MakerMatic is geen uitzondering! Kies uit tientallen geluiden, sleep ze in beeld, of neurie simpelweg een melodie in de microfoon van je Nintendo DS. Voeg een voltooide melodie toe aan je microgame-creatie, of maak er een volledig nummer van en deel het online* met je muziekminnende medespelers!

* Voor online-functies is een draadloze verbinding met breedbandinternet vereist. Klik hier als je wilt weten hoe je online kunt gaan.

Welkom in het muziekcentrum. De Maestro is altijd bereid om iets voor je te componeren, maar je eigen creatieve inbreng wordt zeker gewaardeerd! Kies je favoriete instrumenten en beats, schrijf je melodie, en geniet van het resultaat.

Laat mensen genieten van je eigen strips! Verzin een verhaaltje en maak de tekeningen precies zoals jij het wilt. Bekijk het filmpje om te zien welke effecten je kunt gebruiken in je kunstwerkje van vier panelen.

WarioWare Do It Yourself - Hints en tips

Penny weet alles. Maar dan ook alles! Hieronder geeft ze je een paar hints en tips die je helpen bij de eerste fases van WarioWare: D.I.Y. Naarmate je dieper in het spel duikt, zal je nieuwsgierigheid verder geprikkeld worden, en Penny geeft graag tekst en uitleg.

WarioWare Do It Yourself - Gameplay - Overzicht

Tuurlijk, Wario heeft weer eens een plannetje uitgebroed om rijk te worden... en dit keer ga jij hem daarbij helpen! Samen met Dr. Crygors nieuwste uitvinding, de Super MakerMatic 21, wil Wario de gamesindustrie veroveren. Om zijn dromen waar te maken, heeft hij gamers als jij gerekruteerd. Je begint als freelance ontwerper, maar als je creatief genoeg bent, kun je misschien zelfs een beroemde spelontwikkelaar worden!

header_names_mona.png

Terwijl je met Mona en haar camerahond een tempel onderzoekt, kom je een paar heel vreemde spellen tegen! Wat zal ze met al die schatten moeten?

header_names_jimmy.png

Ben je er klaar voor? Ik zei… BEN JE ER KLAAR VOOR? Jimmy gaat je conditie op peil brengen met deze sportieve microgames. Zet die stylus in beweging!

header_names_ashley.png

Ashley denkt altijd aan eten, zelfs als ze door spoken omgeven is. Help haar die smakelijke microgames te verorberen!

header_names_orbulon.png

Nieuwsbericht! Een zeer intelligente alien genaamd Orbulon heeft enkele breinbrekende minigames gefabriceerd. Reis door de sterren en probeer ze te kraken!

header_names9_volt.png

9-Volt is een hardcore gamer die maar geen genoeg krijgt van de klassiekers van Nintendo! Je ziet hun invloed duidelijk terug in de microgames die hij maakt…

WarioWare Do It Yourself - Downloaden en delen

Zijn jouw microgames wel de moeite waard? Doe dan mee aan de gezellige gekte van de WarioWare: D.I.Y. game-gemeenschap, en laat de wereld kennismaken met je werk! Neem deel aan wedstrijden, kijk wat andere beginnende ontwerpers hebben gemaakt, en deel je eigen creaties. Er komt steeds weer nieuw spul beschikbaar, en je kunt het allemaal gratis downloaden in de NinSoft Store*. Laat zien wat je kunt, en zorg dat Wario trots op je is!

* * Voor online-functies is een draadloze verbinding met breedbandinternet vereist. Klik hier als je wilt weten hoe je online kunt gaan.

WarioWare Do It Yourself - Wekelijkse games

39Goombas.jpg   40Pyoro.jpg         

Hier vind je elke week wat nieuws! De games van deze week zijn: Goombas en Pyoro.

WarioWare Do It Yourself - Ruilen en delen

Als je in een gulle bui bent, kun je je creaties ook delen met vrienden… laat het die vrekkerige Wario maar niet horen! Het is heel gemakkelijk om via draadloze communicatie of online je microgames te delen. Je kunt ze zelfs op je Wii-systeem spelen!

WarioWare Do It Yourself - Weekly Games

Wario heeft zijn medewerkers hard aan het werk gezet, om dag en nacht te werken aan nieuwe microgames voor JOU! Ga naar het Distribution Centre en kijk bij de Ninsoft Store was ze voor je hebben gebrouwen - er verschijnt vrijwel elke week iets nieuws.

Voor online-functies is een draadloze verbinding met breedbandinternet vereist. Klik hier als je wilt weten hoe je online kunt gaan.

WarioWare Do It Yourself - Games van beroemde ontwikkelaars

Je kunt veel leren door het werk van professionele spelontwikkelaars te bekijken. We weten niet hoe hij het precies gedaan heeft, maar Wario heeft enkele zeer belangrijke lieden overgehaald om hun eigen originele microgames te maken! Ga snel online om ze te downloaden en zelf te spelen. Binnenkort komen nog meer microgames van beroemdheden beschikbaar!

Voor online-functies is een draadloze verbinding met breedbandinternet vereist. Klik hier als je wilt weten hoe je online kunt gaan.

designer_2dboy_150x200.jpg

Ron Carmel van 2D BOY is een van de twee makers van het met prijzen bekroonde WiiWare-spel World of Goo. Goo is waar Ron zich het prettigst bij voelt, dus presenteert hij vol trots "Suck Goo!", het onofficiële non-vervolg op World of Goo. Veel plezier en doe het zelf!

designer_pixel_150x200.jpg

Daisuke "Pixel" Amaya staat bekend als maker van Cave Story en heeft ook een spel voor WarioWare: D.I.Y. gemaakt. Hij ontdekte hoe leuk het kan zijn om een microgame-beleving te ontwerpen en uit te werken. In zijn microgame Ikachan, tik je een Ikachan aan als de schelp van dezelfde kleur opengaat. Als je te langzaam bent worden ze opgeslokt door de vis!

designer_5thcell_150x200.jpg

Todd Lewis is een ontwerper bij 5th Cell, de makers van de Scribblenauts en Drawn to Life-spellen. In deze microgame krijg je een beetje een beeld van de creativiteit die 5th Cell te bieden heeft, in de vorm van een vogel die naar huis vliegt. Maar om erachter komen wat dat precies voor huis is, zul je het moeten spelen!

designer_wayforward_150x200.jpg

Matt Bozon is een spelregisseur bij WayForward en staat bekend om Shantae en Contra 4. In zijn microgame vijd je de Game Boy Color-versie van Shantae in apenvorm. Als je het juweel snel kunt oppikken, zal Shantae voor je buikdansen! Bozon: "D.I.Y. zet je in de schijnwerpers! Geen zorgen. Wees creatief en grappig!"

designer_sakurai_150x200.jpg

Sakurai is hoofd van Project Sora en de beroemde maker van zowel Kirby als Super Smash Bros. De game van Sakurai heeft een pure "Do It Yourself" speelstijl die slechts één aanraking vereist.

Download de game en bekijk het creatiefilmpje in het Nintendo-kanaal om precies te zien hoe hij zijn meesterwerkje heeft gemaakt!

WarioWare Do It Yourself - Theme Games

Wario is altijd op zoek naar getalenteerde creatievelingen om games te maken die hij kan uitgeven. Als je creatief genoeg bent om indruk op hem te maken, wordt je eigen microgame misschien wel beschikbaar gesteld, zodat andere spelers hem kunnen downloaden en spelen!

Voor online-functies is een draadloze verbinding met breedbandinternet vereist. Klik hier als je wilt weten hoe je online kunt gaan.

Dus jij denkt dat je goed bent in spellen maken? Dat maakt Wario wel uit!

Thema: Open competitie #2
Beschrijving: Stuur ons je beste zelfgemaakte spel!
Begindatum: 3 mei 2011
Sluitingsdatum: 25 mei 2011
Datum van bekendmaking winnaars: 16 juni 2011

 

WarioWare Do It Yourself - Stuur je eigen Microgames in

Denk je dat jouw laatste creatie bij de D.I.Y.-uitdaging past als saus bij de pasta? Stuur 'm in!

Bekijk enkele top microgames van voorgaande westrijden, die nog steeds gedownload kunnen worden.
Misschien doe je zelfs ideeën op, die je ertoe zetten om zelf een microgame te creëren voor toekomstige themawedstrijden.
Wie weet, misschien behoort je eigen creatie ooit tot één van de besten...

WarioWare Do It Yourself - Ruilen en delen

Het leukste van het maken van microgames is dat je ze ook door je vrienden kunt laten spelen. En dat kan op maar liefst drie manieren!

Stap 1 screen1.jpg

NINTENDO DS NAAR NINTENDO DS

Is een vriend op bezoek met zijn eigen exemplaar van WarioWare: D.I.Y.?
Kies simpelweg de optie "Connect with".. "DS" en je meesterwerkje zweeft sneller naar je vriend dat je "Ik ben de beste spellenmaker ter WEEEREEELD" kunt zeggen. Vervolgens kun je een game van je vriend kiezen om samen nieuwe microgame-herinneringen te scheppen. Awwww!

Stap 2 nl_screen3.jpg

DOWNLOADEN VIA DE NINTENDO Wi-Fi CONNECTION

Je kunt steeds weer nieuwe games downloaden! In de Ninsoft Store vind je de wekelijkse games, games van beroemdheden en winnende themaspellen. Kies de optie "Connect with"... "WFC", tik op "NinSoft Store" en kies wat je hebben wilt. Makkelijker kunnen we het niet maken, en leuker ook niet!

Stap 3 nl_screen2.jpg

DELEN VIA DE NINTENDO Wi-Fi CONNECTION

Als een vriend niet in de buurt woont maar wel toegang heeft tot breedbandinternet, kunnen ze je Warehouse bezoeken om de games te bekijken die je ernaartoe hebt verscheept. Stuur een game, strip of nummer naar het Distribution Centre via de Nintendo Wi-Fi Connection en je vrienden kunnen ze kiezen wanneer ze maar willen. Kies eerst de optie "Connect with"... "WFC", kies dan voor "Warehouse" en go, go go! Die gozers van het Warehouse zijn dag en nacht aan het werk!

Stap 4 nl_screen4.jpg

NINTENDO DS NAAR DE Wii

Als je WarioWare: Do It Yourself - Showcase hebt gedownload op je Wii-systeem, kun je zelfgemaakte microgames op het grote scherm van je tv spelen! Je vindt deze exclusieve download-titel in de WiiWare-sectie van het Wii-winkelkanaal.

Categorieën

Actiespel

Spelers

1

Uitgever

Nintendo

Ontwikkelaar

Intelligent Systems

Functies

Internet

Leeftijdsclassificatie

Nintendo DS Game Card

Systeem

Nintendo DS

Releasedatum

29-04-2010

Leeftijdsclassificatie

PEGI 7