Flipnote Studio

Systeem: Nintendo DSi Releasedatum: 14-08-2009

Flipnote Hatena-dienst is op 31 mei 2013 stopgezet

De Flipnote Hatena-community, die beschikbaar was voor gebruikers van Flipnote Studio op de Nintendo DSi, is op 31 mei 2013 stopgezet. Je kunt Flipnote Studio nog steeds gebruiken op je Nintendo DSi, maar je kunt je creaties niet langer uploaden en delen in deze community's.

Bedankt voor je bijdragen aan de community op Flipnote Hatena. Onze excuses voor enig ongemak veroorzaakt door het eindigen van deze dienst. Als je plezier hebt gehad van Flipnote Hatena, ben je misschien geïnteresseerd in Flipnote Studio 3D.

*NB:

  • Flipnote Hatena is een dienst die wordt aangeboden door de Japanse webdienstprovider Hatena Co., Ltd. voor zowel Nintendo DSi als personal computers.
  • Je Hatena ID blijft geldig voor andere diensten die worden aangeboden door Hatena Co., Ltd.


Introductie

Vergeet je alledaagse beslommeringen en laat je verbeelding de vrije loop in een gratis programma voor Nintendo DSiWare waarmee je overal creatief aan de slag kunt.

Flipnote Studio kan dienstdoen als elektronisch notitieblok, maar is ook een animatiestudio op zakformaat. Gebruik dit programma om je eigen "Flipnotes" te maken en deel ze met je vrienden - of de rest van de wereld.

Als je simpelweg een boodschappenbriefje wilt schrijven of een memo in wilt spreken, kun je dit heel eenvoudig doen dankzij het touchscreen en de ingebouwde microfoon van je Nintendo DSi. Elke Flipnote wordt opgeslagen op een direct toegankelijke kalender. Zo kun je waar je maar bent je ingevingen opslaan en je taken bijhouden.

Maar er is veel meer mogelijk! Elke Flipnote kan namelijk uit verschillende pagina's bestaan, waardoor Flipnote Studio je ook de mogelijkheid biedt je eigen animaties te maken. Gebruik pen en gummetje met de stylus op het touchscreen, en laat je verbeelding de vrije loop om je eigen tekenfilmpjes te maken. Vervolgens kun je je creaties delen of het werk van anderen bekijken op de website van Flipnote Hatena.

Op deze site kun je ontdekken hoe Flipnote Studio je verbeelding in beweging zet en hoe je verbinding kunt maken met een gemeenschap van creatieve Nintendo DSi-gebruikers.

Flipnote Studio is een toepassing voor Nintendo DSiWare die gratis gedownload kan worden in de Nintendo DSi Shop. Klik hier voor uitlegfilmpjes over het gebruik van de Nintendo DSi Shop en hoe je met je Nintendo DSi verbinding maakt met internet.

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Ga naar de Nintendo eShop, Nintendo DSi Shop of het Wii-winkelkanaal voor actuele prijzen van downloadbare software.

video_screenshot.jpg

Notities maken

Er is veel mogelijk met Flipnote Studio, maar dat betekent nog niet dat je al die mogelijkheden ook moet gebruiken! Je kunt dit gratis programma bijvoorbeeld ook gewoon als handig elektronisch notitieblok gebruiken. Gebruik de stylus op het touchscreen om je boodschappenlijstjes en ingevingen te noteren of te tekenen en op te slaan. Het is zelfs mogelijk berichten in de interne microfoon in te spreken en te bewaren! Je notities kun je waar je maar wilt bekijken of versturen via draadloze communicatie. Zo kun je bijvoorbeeld een plattegrondje tekenen en naar een vriend sturen om een route uit te leggen.

KGUV_06_02_UKV.jpg

Als je Flipnote in het systeemgeheugen van je Nintendo DSi is opgeslagen, wordt deze toegevoegd aan de Flipnote Studio Calendar, zodat je er later naar kunt kijken. Door de eenvoudige bediening en overzichtelijke opzet kun je Flipnote Studio prima gebruiken als geheugensteuntje, agenda of zelfs je dagboek!

Flipnote-animaties

Flipnote Studio maakt het heel eenvoudig om je eigen unieke animaties te maken. Je maakt een simpele tekening, en gaat naar de volgende pagina. Daar is de vorige tekening transparant afgebeeld, zodat je hem eenvoudig kunt 'overtrekken', eventueel met een kleine wijziging. Vervolgens kun je je werk met een druk op de knop in beweging zetten.

flipnote_FRA_SCR008_new.jpg

De basis voor beginners

Gebruik de basisset van pen, verfkwast en gummetje om op een enkele pagina een tekening te maken. Je kunt desgewenst kiezen voor verschillende kleuren en patronen, en voor wit of zwart papier. Tevreden over het resultaat? Dan maak je op de volgende pagina een volgende tekening, en zo ga je verder.

Dankzij de Trace-optie kun je steeds zien wat je op de vorige pagina hebt getekend, terwijl je met je Copy-optie je tekening direct naar de volgende pagina kunt kopiëren. Beide opties kunnen goed van pas komen bij het maken van een soepel verlopende animatie - kies zelf wat voor jou het beste werkt.

image090811_1114_000_new.jpg

Je kunt ook foto's uit je Nintendo DSi Camera Album toevoegen aan je meesterwerkjes. Geïmporteerde afbeeldingen verschijnen in zwart-wit en kun je voorzien van verschillende effecten om ze geschikt te maken voor je creatie. Je kunt bijvoorbeeld contrast en verzadiging van het plaatje veranderen, of een effect kiezen waardoor het lijkt alsof de foto met de hand is getekend.

Op de Management-pagina kun je de snelheid van je animatie handig en zo vaak je wilt veranderen. Je kunt hier ook tekeningen kopiëren en plakken in volgende pagina's. Om je animatie nog indrukwekkender te maken, kun je er dankzij de Nintendo DSi microfoon ook achtergrondmuziek en geluidseffecten aan toevoegen.

KGUV_09_03_UKV_B.jpg

Geavanceerde animaties

Als je een paar eenvoudige Flipnotes hebt gemaakt, kun je de optie Advanced Tools kiezen voor een aantal nieuwe gereedschappen om meer geavanceerde resultaten te bereiken.

Door tussen de twee lagen van tekeningen te wisselen, kun je bijvoorbeeld de achtergrond gelijk houden terwijl je de animatie op de bovenste laag laat bewegen. De gereedschappen Flip en Shrink/Enlarge maken het gemakkelijk om snel en handig een complete tekening om te draaien of om deze te vergroten en te verkleinen. Zo kun je bijvoorbeeld een poppetje in de verte laten verdwijnen.

KGUV_05_12_UKV.jpg

Twee andere geavanceerde gereedschappen zijn Select en Draft. Met Select kun je een specifiek deel van je tekening uitsnijden en op de volgende pagina's plakken, zodat je niet telkens hetzelfde hoeft te tekenen. Op vergelijkbare manier kan Draft het creatieve proces rmakkelijker maken door je kaders te laten trekken die als referentiepunt voor je verdere werk gelden.

Tenslotte bieden de Advanced Tools extra mogelijkheden om geluiden op te nemen, waarbij ook geluiden uit Nintendo DSi Sounds toegevoegd kunnen worden. Deze muziek en geluidsclips kunnen gemixt en uitgebreid worden met extra lagen om je animatie werkelijk tot leven te brengen!

Of je nou helemaal niets van animatie afweet of een echte kenner bent, Flipnote Studio bied je de mogelijkheid om je verbeelding tot leven te brengen. We spraken met Tim Ruffle van de wereldberoemde animatiestudio Aardman Animations. Bekijk de video voor een voorproefje van het interview en stem dan af op het Nintendo-kanaal op je Wii console om de rest te zien!

en.jpg

Deel je creaties

Het schenkt al veel voldoening om je eigen Flipnotes tot leven te zien komen, maar daar hoeft het niet bij te blijven. Je kunt je Flipnotes ook uitwisselen met vrienden via de draadloze communicatie van de Nintendo DSi, of aan de hele wereld presenteren via de website van Flipnote Hatena.

Let op: Flipnote Hatena-diensten voor Flipnote Studio op Nintendo DSi en Nintendo DSi XL worden op 31 mei 2013 stopgezet, voor de release van de nieuwe Flipnote Studio 3D- applicatie voor Nintendo 3DS.

Deze site is toegankelijk vanaf je Nintendo DSi of een ander apparaat dat op internet is aangesloten, zoals je PC of Wii-systeem. De site doet dienst als verzamelplaats voor Flipnote Studio-gebruikers en hun creaties. Als je Nintendo DSi is verbonden met internet, is het ook mogelijk om je Flipnotes naar andere gebruikers te sturen en hun werk te bekijken of te downloaden. Als je de site vanaf een ander apparaat dan een Nintendo DSi bezoekt, kun je ook alle op de site geplaatste Flipnotes bekijken.

Hoe je de website van Flipnote Hatena ook bezoekt, je kunt altijd je waardering voor je favoriete Flipnotes tot uitdrukking brengen door ze een bepaald aantal sterren toe te kennen, eventueel aangevuld met wat prijzende woorden. Je kunt een Flipnote die je downloadde op je Nintendo DSi ook veranderen of uitbreiden om hem in aangepaste vorm weer op de site te posten, tenzij de Flipnote is vergrendeld door de maker van het origineel.

KGUV_10_03_UKV.jpg

De Flipnotes op de site zijn verdeeld over verschillende themakanalen, zodat je gemakkelijk je weg door de honderden animaties kunt vinden en inspiratie kunt opdoen van andermans werk. Het is altijd interessant en vaak ook indrukwekkend om te zien hoe anderen het potentieel van Flipnote Studio hebben benut. Daarnaast kun je de Flipnote Central-pagina bekijken om Flipnotes te zien die door animatielegendes als Aardman Studios, Yoichi Kotabe en Tatsunoko Production gemaakt zijn.

Maak verbinding met andere gebruikers van Flipnote Studio. Ruil, bewonder en beoordeel het werk van anderen, en maak deel uit van de creatieve gemeenschap die zich op de website van Flipnote Studio heeft gevestigd.

Mario's Tekenlied

Winnende Flipnotes uit Europa, Australië en Nieuw Zeeland!

We vroegen Nintendo DSi- en Nintendo DSi XL-gebruikers in Japan, Europa en Oceanië om in het teken van het 25-jarig bestaan van Super Mario Bros. Mario Flipnotes te maken met Flipnote Studio.

De wedstrijdtermijn is nu gesloten en de geëerde juryleden (De originele makers van Mario zelf) hebben hun favoriete acht Mario Flipnotes uitgekozen uit elk gebied.

Hieronder zie je de acht winnende animaties, naast commentaar van Shigeru Miyamoto, Takashi Tezuka en Yoshiaki Koizumi.

Van: Raving Boy

Miyamoto: Deze grappige Mario liet me lachen. De snelheid van de spronganimatie vind ik erg goed.


Van: Joni

Tezuka: The more I watch it the more I feel a peculiar charm that is not present in the Mario world. I also like the fine expressions such as the eye movements of the cloud.


Van: NolanCross

Koizumi: Ik denk dat veel mensen zullen zeggen: "Helemaal waar! Zo zou het er uit moeten zien als je op de tekst van het lied afgaat!" Ik vind het ook interessant dat Luigi Mario tekende en het er zo uit kwam te zien.


Van: SuperBuddy

Tezuka: De maker moet erg zijn best hebben gedaan om uitdrukking te geven aan de onzichtbare Mario, neem ik aan? Ik vind het onderhoudend, want het heeft een eigenaardig tempo.


Van: Kerui ♪

Tezuka: Met mag er dan uitzien als een soort van klassieke sketch, maar het deed me opnieuw beseffen dat dit de oorsprong van blocnote-animaties is.


Van: Glen-i

Miyamoto: Ik genoot ervan dat de animatie is gemaakt met Paper Mario-personages en de typische elementen van Mario-spellen. Bedankt dat je dit zo in detail hebt uitgewerkt.


Van: MdM

Koizumi: Deze is door alledrie van ons juryleden van harte aanbevolen, zonder enige twijfel. We kunnen zien dat de maker goede smaak heeft, aan de eenvoudige structuur van rood en blauw. Dit is op het niveau van een zekere stijl die je met Flipnote Studio kunt bereiken. Ik waardeer dit werk heel erg.


Van: tomutwit

Miyamoto: Deze animatie, met zijn vaste lijnen en het silhouet, heeft behoorlijk wat impact. Ik heb medelijden met de eerlijke Goomba.


FlipnoteMonster.jpg

Winnaars van de Flipnote Monsters-competitie bekendgemaakt!

We vroegen je om een monster waarvan je denkt dat het onze kampioen "Bad Egg" (gemaakt door bekende illustrator Andrew Rae*) kan verslaan te plaatsen op Flipnote Hatena.

De vier beste inzendingen zijn persoonlijk gekozen en geanimeerd door Andrew  voor een reeks knockout-gevechten. Het winnende monster neemt het op tegen Badd Egg zelf!

Je kunt zowel de originele Flipnotes van de winnaars als de uiteindelijke animaties zien op Flipnote Hatena voor Nintendo DSi of Nintendo DSi XL, het Nintendo-kanaal of door op de links hieronder te klikken!

Klik op deze links om de originele winnende animaties van de Flipnote Monsters-competitie te zien!

Monster Root door Dee-Kid

Mr Nose Moustache door Bronky

Mr Mud door tytyl

Mr Gurgles door J-dude

BadEgg_01.jpg

Bad Egg is een gemene vechtersbaas met een harde, beschermende schaal. Zijn kracht is dat hij soms uit het ei komt en de afschuwelijke hagedis in zijn binnenste vergroot zijn bereik en agressie. Zijn zwakte is dat hij moet gaan zitten en voor korte tijd moet broeden om uit het ei te komen, wat hem voor even een gemakkelijk doelwit maakt.

Laat de gevechten beginnen!

De knockout-gevechten zijn prachtig geanimeerd en het is tijd om de monsters het uit te laten vechten! Klik hier om elke ronde van deze superspannende wedstrijd te zien!

We willen alle deelnemers bedanken voor de prachtige inzendingen. Zonder jullie verbeelding en creativiteit zou Bad Egg alleen maar tegen zijn schaduw hebben kunnen boksen!

* Andrew Rae heeft voor opdrachtgevers op wereldwijd niveau als de BBC, MTV en V Festival gewerkt voor reclame en print en in disciplines als animatie en boekillustraties.

Categorieën

Educatief spel, Lifestyle

Spelers

1

Uitgever

Nintendo

Ontwikkelaar

Nintendo

Meer informatie

Nintendo DSiWare (Nintendo DSi)

Systeem

Nintendo DSi

Releasedatum

14-08-2009