Met ondersteuning voor Nintendo Switch Online-functies

Paper Mario: The Origami King

Systeem: Nintendo Switch Releasedatum: 17-07-2020

Een prachtige papieren wereld ontvouwt zich

Ga met Mario en zijn nieuwe metgezel Olivia op een komisch avontuur dat je naar alle uithoeken van een papieren wereld brengt in Paper Mario: The Origami King op de Nintendo Switch!

NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Overview_Beautiful_Artwork_01.png

Neem het op tegen de origami-koning en zijn flinterdunne leger, werk samen met bijzondere kompanen en leer magische krachten te beheersen op je missie om de wereld te redden.

NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Overview_Beautiful_Artwork_02.png
NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Overview_Beautiful_Artwork_02_Mob.png

Een verscheurde wereld

NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Overview_Paper_Artwork_01.png
NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Overview_Paper_Artwork_01_Mob.png

De kwaadaardige koning Olly heeft prinses Peach in origami veranderd, haar kasteel losgerukt en hermetisch afgesloten met magische papieren linten. Maar vrees niet, want onze besnorde held Mario en zijn nieuwe partner Olivia geven acte de présence!

NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Overview_Paper_Artwork_02.png
NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Overview_Paper_Artwork_02_Mob.png

Reis door de wereld, van bloedhete woestijnen tot woeste zeeën, en rekruteer allerlei bijzondere personages, terwijl je probeert het kasteel te ontdoen van de vervloekte linten en je papieren vrienden redt die in gevouwen soldaten zijn veranderd!

NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Overview_Paper_Slider_scr01.jpg
NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Overview_Paper_Slider_scr02.jpg
NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Overview_Paper_Slider_scr03.jpg
NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Overview_Paper_Slider_scr04.jpg
NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Overview_Paper_Slider_scr05.jpg
NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Overview_Paper_Slider_scr06.jpg
NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Overview_Paper_Slider_scr07.jpg

Een avontuur om uit te pakken!

Reis door de wereld, repareer de door de gevouwen soldaten toegebrachte schade en red Toads die niet zonder (kleer)scheuren door de chaos zijn gekomen!

NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Overview_Unwrap_scr_01.png

Gebruik de verreikende vouwarmen en andere papiertransformaties met behulp van Olivia's papiervouwkrachten, red degenen die door de hulpjes van de origami-koning gevangen zijn genomen en herstel de vrede in de wereld.

NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Overview_Unwrap_scr_02.png
NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Overview_Unwrap_02_Artwork_Left.png

Steek een stokje voor Olly's plannen door gevechten aan te gaan waarin zowel je tactisch denkvermogen als je puzzeloplossend vermogen op de proef wordt gesteld. Neem het op tegen Olly's kartonnen krijgers en de enorme eindbazen die onder zijn bevel staan!

NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Overview_Unwrap_scr_03.png

Alle beelden komen uit de Engelstalige versie van de game. De game is ook beschikbaar in het Nederlands.

Nu verkrijgbaar!

Klik hier (PDF, 9663 kB) om de Nederlandse instructiefolder voor het origami-pakket van Paper Mario: The Origami King te downloaden.

1Om downloadgames te kopen of demo's en gratis software te downloaden in de Nintendo eShop via de officiële website heb je een Nintendo-account nodig die is gekoppeld aan je Nintendo Switch-systeem. Je moet je systeem hebben geregistreerd als het hoofdsysteem voor jouw Nintendo-account. Dit doe je door de Nintendo eShop minstens één keer te bezoeken op het systeem waarop je de software wilt downloaden. Om automatisch software te downloaden moet je de nieuwste systeemupdate voor je systeem hebben uitgevoerd en de functie voor automatisch downloaden inschakelen. Bovendien heb je genoeg vrije ruimte nodig om het downloaden te voltooien. Ga voor meer informatie naar Service en info. Aankopen en demodownloads die op de website van Nintendo zijn voltooid, worden verwerkt via de Nintendo eShop.

2Om games automatisch te downloaden moet op je systeem de nieuwste update zijn uitgevoerd en moet het systeem met het internet zijn verbonden. Zorg ervoor dat de functie voor automatisch downloaden ingeschakeld is en dat er voldoende ruimte vrij is om het downloaden te voltooien.

3Hiervoor heb je een actieve internetverbinding nodig.

bg-paper-orange
bg-paper-white
bg-paper-red
bg-paper-purple
bg-paper-pink
bg-paper-yellow
bg-paper-blue
bg-paper-lightblue
bg-paper-green
bg-paper-lightgreen
bg-paper-yellow-purple
bg-paper-yellow-purple-mob
bg-paper-rough-purple
bg-paper-rough-yellow
bg-paper-rough-lightblue
bg-paper-rough-lightgreen
bg-paper-rough-lightgreen2
bg-paper-rough-lightyellow
bg-paper-rough-orange
bg-paper-rough-red
bg-paper-rough-lightyellow
bg-triangle-white
bg-tissue
bg-tissue-dark
paper-ripped-white-bottom
paper-ripped-white-top
paper-ripped-red-top
paper-ripped-red-bottom
paper-ripped-lightblue
paper-ripped-lightgreen
paper-ripped-yellow
paper-ripped-lightgreen2
paper-ripped-red2
paper-ripped-yellow2
paper-ripped-lightyellow
paper-ripped-blue
paper-ripped-orange
header-triangle
header-triangle-2
seperator-zigzag
seperator-zigzag-white
video-border
overview-beautiful-left
overview-beautiful-right
overview-unwrap-left
overview-unwrap-right
overview-unwrap-left2
overview-unwrap-left3
overview-unwrap-right3
overview-paper-stripes1
overview-paper-stripes2
story-chaos-char-right-1
story-chaos-left-1
story-chaos-left-2
story-chaos-right-1
story-chaos-right-2
story-ride-left
story-ride-right
character-thumbs
gameplay-piece-paper-right
gameplay-piece-left-right
gameplay-town-side
gameplay-town-side2
gameplay-king-ring-right
gameplay-king-ring-side
gameplay-king-ring2-side
gameplay-king-ring-toadtip-top
gameplay-king-ring-toadtip-top-mob
gameplay-king-ring-toadtip-bg
gameplay-king-ring-toadtip-bottom
gameplay-boss-side
gameplay-equipped-side
gameplay-solution-mario
gameplay-solution-side

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe AG. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe AG en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Niet volgens het boekje

De origami-koning heeft het rijk overgenomen! Zijn gevouwen soldaten hebben Toad-dorp overvallen en hij heeft zijn krachten gebruikt om prinses Peach en diverse andere personages in origami te veranderen. Hij heeft zelfs het kasteel van Peach uit de grond gerukt en het afgesloten met magische linten!

Abonneer je op op
YouTube

Gelukkig kan Mario rekenen op de hulp van Olly's jongere zusje Olivia om de gevouwen legers van het kwaad te bestrijden. Samen met enkele onwaarschijnlijke bondgenoten moet je onze helden helpen de plannen van de papieren slechterik te versnipperen om te voorkomen dat de wereld in origami wordt veranderd!

Een cast om over naar huis te schrijven

Naast vele bekende gezichten staan je ook nieuwe vrienden en vijanden te wachten in dit nieuwste papieren avontuur van Mario. Laten we eens kennismaken:

NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Story_Carousel_Char_Mario.png

Mario

Gewapend met zijn vertrouwde hamer en schoenen is Mario klaar om deze origami-indringer aan te pakken! Met de hulp van zijn nieuwe partner Olivia kan hij de vouwarmen gebruiken, waardoor hij zijn armen uit kan rekken om haast overal bij te kunnen. Die zogenaamde koning kan een overwinning wel op zijn papieren buik schrijven...

NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Story_Carousel_Char_Olivia.png

Olivia

Olly’s jongere zusje, Olivia, gebruikt haar krachten voor het goede: samenwerken met Mario om haar grote broer te verslaan. Olivia leeft voor het avontuur en zal je in de juiste richting wijzen als je vast komt te zitten.

NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Story_Carousel_Char_Olly.png

Olly

De zelfbenoemde origami-koning, Olly, wil de hele wereld in zijn eigen origami-koninkrijk veranderen. Met de gevouwen soldaten onder zijn leiding is hij geen papieren katje om zonder (hand)schoenen aan te pakken!

NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Story_Carousel_Char_Peach.png

Prinses Peach

Nadat prinses Peach in een gevouwen soldaat is veranderd, is ze nu een origami-schaduw van zichzelf. Geen zorgen, Mario en Olivia zijn al onderweg!

NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Story_Carousel_Char_Bowser.png

Bowser

Bowser is opgevouwen en vernederd door Olly en ziet er nu ietwat minder imposant uit. Nadat vele van zijn onderdanen zich tegen hem hebben gekeerd, is Bowser vastberaden om de origami-koning een lesje te leren.

NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Story_Carousel_Char_Luigi.png

Luigi

Luigi heeft besloten zijn broer te helpen om koning Olly te verslaan! Terwijl jij druk in de weer bent om linten te knippen, gaat Luigi op zoek naar de sleutels van het kasteel van Peach.

NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Story_Carousel_Char_FoldedSoldiers.png

De gevouwen soldaten

Dit leger bestaat uit een mengelmoes van Bowsers onderdanen. Deze gehersenspoelde slechteriken vormen de grondtroepen van koning Olly. Erg spraakzaam zijn ze niet, maar dat maakt ze niet minder lastig om te verslaan!

NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Story_Carousel_Char_Toad.png

De Toads

Deze grappige inwoners van Toad-dorp zijn opgevouwen door koning Olly of helemaal verfrommeld door de gevouwen soldaten en liggen als oud papier verspreid over de wereld. Geef ze een ferme tik met je hamer om ze weer terug naar hun normale vorm te krijgen!

Meer kameraden

Tijdens je missie om Olly's leger te verslaan kom je enkele eigenaardige personages tegen. Als je ze uit de brand helpt of ze zelf om hulp vraagt, gaan ze een poosje met je mee op avontuur. Goed gezelschap voor onderweg kan nooit kwaad en ze helpen je misschien zelfs op het slagveld!

NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Story_Ride_Artwork.png

Geen liefdewerk oud papier

NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Gameplay_Piece_Artwork_01.png

Op hun woeste tocht door de wereld hebben de gevouwen soldaten en de papieren lastpakken van koning Olly het land letterlijk versnipperd achtergelaten, waardoor scheuren zijn ontstaan die je de weg belemmeren. Gelukkig hoef je alleen een snufje magische snippers over het kapotgescheurde stukje land te strooien om het er weer als nieuw uit te laten zien.

Abonneer je op op
YouTube
NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Gameplay_Piece_Artwork_02.png

Er staat je gegarandeerd een verrassing te wachten wanneer je een scheur dicht. Denk hierbij aan een handvol munten of zelfs een Toad in nood. Houd je voorraad snippers op peil door met je hamer op van alles en nog wat te slaan: bomen, gras, slechteriken, grotere slechteriken, noem maar op!

Toad-ale chaos

De inwoners van Toad-dorp zijn ten einde raad en hebben je hulp nodig! Mep met je hamer op verfrommelde, verschrompelde en vervouwen Toads in nood om ze in hun oude vorm terug te krijgen en ze te redden.

Abonneer je op op
YouTube

Naarmate je meer en meer Toads redt, keren sommigen van hen terug naar Toad-dorp, waardoor het leven in Toad-dorp ook weer op gang komt. Winkels en andere belangrijke locaties openen bijvoorbeeld hun deuren weer. Kom regelmatig even langs om te kijken wat er te doen is en sla proviant in voor de volgende reis.

Om door een ringetje te halen

NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Gameplay_KingRing_Artwork.png

Wanneer je oog in oog staat met een gevouwen soldaat, neemt de boel een puzzelige wending! Gevechten vinden plaats in een ringvormige arena. Mario staat in het midden, terwijl zijn tegenstanders zich elders in de ring bevinden.

Abonneer je op op
YouTube

Het is de bedoeling om groepjes tegenstanders te vormen. Op die manier krijg je namelijk een schadebonus als je besluit aan te vallen. Wees gewaarschuwd: je hebt slechts een beperkt aantal zetten... en de klok tikt. Dit papier is niet geduldig!

NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Gameplay_Toad_Tip_Sticker.png

Tip van Toad:

Bezorg jezelf wat meer tijd! Tijd is inderdaad geld, dus schroom niet om munten uit te geven om meer tijd voor puzzels te kopen als je bedenktijd voor je volgende stap nodig hebt.

Abonneer je op op
YouTube

Kies de juiste aanval om bepaalde delen van het slagveld te treffen! Schoenen zijn perfect om op vijanden te stampen die op een rijtje staan, terwijl hamers uitermate goed geschikt zijn om groepen slechteriken mores te leren.

NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Gameplay_Toad_Tip_Sticker.png

Tip van Toad:

Als je het lastig vindt om in een gevecht vijanden op een rijtje te krijgen, kunnen we je helpen door voor je juichen! Werp ons wat munten toe, want dan zullen we het slagveld komen bestormen. We vechten met vijanden, genezen je en helpen je misschien zelfs bij het oplossen van puzzels!

Olly op het vuur

De gevouwen soldaten zijn dan wel gevaarlijk, ze zijn niets vergeleken met de grote eindbazen die onder het bevel van koning Olly staan. Tegen deze reuzen worden de rollen omgedraaid. De eindbaas neemt positie in het midden van de arena, terwijl Mario zich in de omringende gebieden begeeft.

Abonneer je op op
YouTube

Draai en schuif door de ring om pijlen en actievakken op scherp te zetten, zodat Mario de eindbaas kan benaderen en zijn zwakke plekken aan kan vallen. Er kunnen genezende voorwerpen en zelfs schatkisten in de ring verschijnen, dus bedenk een goede aanvalsstrategie om zo veel mogelijk voorwerpen op te pakken voordat je de baas trakteert op een pak rammel!

De beste papieren

Mario komt goed voor de dag op zijn avontuur! Naast zijn schoenen en hamer kan Mario extra hamers en schoenen meenemen, zodat hij over nog meer offensieve mogelijkheden beschikt. Deze wapens gaan na enige tijd echter wel kapot, dus zorg dat je je uitrusting regelmatig vernieuwt.

NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Gameplay_Carousel_Scr_01_NL.png
NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Gameplay_Carousel_Scr_03_NL.png
NSwitch_PaperMarioTheOrigamiKing_Gameplay_Carousel_Scr_02_NL.png

Is dat nog niet genoeg? Met accessoires kun je Mario's vaardigheden verbeteren in zowel gevechten als in de gamewereld. Je kunt bijvoorbeeld meer tijd krijgen voor puzzels of van grotere afstand snippers opzuigen.

Ronduit magisch!

Abonneer je op op
YouTube

Overal in de wereld vind je tovercirkels. Dat zijn punten waar zich buitengewone krachten bevinden. Mario kan hier zijn mysterieuze vouwarmen-techniek gebruiken. Met deze vaardigheid kun je van alles doen in de wereld, zoals aan ventielen draaien, objecten omverslaan en zelfs degenen redden die door koning Olly zijn opgesloten.

Deze magische plekken komen zelfs in eindbaasgevechten tevoorschijn, waardoor Mario een kracht kan ontketenen die zijn oriweergami niet kent. Het gerucht gaat dat er ook tovercirkels zijn waar Olivia in machtige origami-beesten kan veranderen…

Categorieën

Actiespel, Avonturenspel

Spelers

Eén spelsysteem (1)

Uitgever

Nintendo

Nintendo Switch Online-functies

Met een Nintendo Switch Online-lidmaatschap kun je online spelen, heb je toegang tot een groeiende collectie klassieke NES- en Super NES-games en meer. Meer ontdekken.

Opslagcloud-dienst

Leeftijdsclassificatie

Nintendo Switch-gamecard

Systeem

Nintendo Switch

Releasedatum

17-07-2020

Leeftijdsclassificatie

PEGI 7

Compatibele controllers

  • Nintendo Switch-Pro-controller

Talen

Japans, Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Nederlands, Koreaans, Chinees

Downloadversie (Nintendo Switch)

Systeem

Nintendo Switch

Releasedatum

17-07-2020

Leeftijdsclassificatie

PEGI 7

Compatibele controllers

  • Nintendo Switch-Pro-controller

Talen

Japans, Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Nederlands, Koreaans, Chinees

Downloadgrootte

6661,00 MB