Star Fox Guard

Systeem: Wii U Releasedatum: 22-04-2016

Belangrijke informatie

Het zal vanaf 27 maart 2023 niet langer mogelijk zijn om aankopen te doen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

Gebruik een reeks bewakingscamera's om de ene golf aanvallende robots na de andere tot schroot te schieten om mijnbouwoperaties te beschermen in Star Fox Guard, exclusief voor de Wii U!

CI7_WiiU_StarFoxGuard_GrippySlippyToad.jpg

Trotseer de robots

De kwaadaardige Andross dreigt met zijn snode handlangers het Lylat System onder de voet te lopen, waardoor een tijdperk van vrede abrupt eindigt. Ver weg van de slagvelden doet een kleine mijnbouwfirma goede zaken en als kersverse medewerker probeer je bij te dragen aan het succes.

Grippy Toad, het hoofd van Corneria Precious Metals Ltd., heeft jou tot hoofd beveiliging benoemd. Het is jouw taak om een leger roestige robots in de pan te hakken, voordat ze Grippy's winstgevende mijnbouwoperaties kunnen vernielen. Gelukkig heeft Slippy Toad, Grippy's neefje en veteraan binnen team Star Fox, precies wat je nodig hebt...

CI7_WiiU_StarFoxGuard_AegisCamSystem.jpg

Veiligheid boven alles

Het uiterst geavanceerde AegisCam-systeem bestaat uit twaalf bewapende bewakingscamera's, waarmee je de verschillende mijnbouwlocaties van Grippy kunt beschermen tegen plunderend robotuig. Gebruik zowel de tv als de Wii U GamePad om vijanden op de korrel te nemen en ze in smeulende schroothoopjes te veranderen met krachtige laserstralen!

CI16_WiiU_StarFoxGuard_TVGamePad.jpg

Neem het op tegen massa's robots en bonkige eindbazen uit alle uithoeken van het Lylat System. Alle vijanden hebben unieke krachten en eigenschappen. Stijg in rang, speel nieuwe missies vrij en til de strijd naar een hoger niveau met krachtige wapenupgrades waarmee je de vijand er stevig van langs kunt geven.

Een wereldwijde strijd

Trotseer cyborg-invasies van over de hele wereld in unieke online* spelstanden waarin spelers duivelse aanvalsplannen kunnen uitdokteren en vervolgens andere spelers kunnen uitdagen om deze aanvallen af te slaan. Zet de perfecte invasie op touw met je eigen robotleger. Domineer de ranglijsten en verdien de felbegeerde titel Star Strategist.

CI7_WiiU_StarFoxGuard_amiibo.jpg

Luchtsteun

Als het water je aan de lippen staat, kun je allesvernietigende luchtaanvallen inroepen met de amiibo van Fox of Falco (apart verkrijgbaar) om je vijanden naar de schroothoop te bombarderen.

Om de niet aflatende aanvallen af te slaan en te voorkomen dat Grippy Toads levenswerk wordt vernield, heb je een vaste hand en stalen zenuwen nodig. Terwijl de oorlog onverminderd verder woedt in Star Fox Zero, kun je een ander strijdtoneel ontdekken in Star Fox Guard, exclusief voor de Wii U. Strikt verboden voor robotuig!

  • Gebruik de Wii U GamePad en de tv om Grippy's mijnbouwoperaties te verdedigen.
  • Houd twaalf verschillende beeldschermen tegelijk in het oog en neem agressieve robots onder vuur.
  • Bouw een onbedwingbaar fort met talloze upgrades voor je wapens.
  • Neem het op tegen hordes robots uit alle uithoeken van de wereld in World Rivals, een unieke online* spelstand.

Er zal een downloadversie van Star Fox Guard worden uitgebracht in de Nintendo eShop op de Wii U. Daarnaast zullen er in de winkels downloadcodes van de game te koop worden aangeboden. In de First Print Edition van Star Fox Zero zit een diskversie van de game.

*Tijdens het spelen heb je een internetverbinding nodig. Ook moet je een Nintendo Network ID koppelen en akkoord gaan met de Nintendo Network-overeenkomst en het privacybeleid.

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Gameplay

Star Fox Guard is een actiegame met strategie- en puzzelelementen, waarin spelers een basis moeten verdedigen tegen vervelende (maar schattige) robots. Spoor vijanden op met de tv en neem ze vervolgens onder vuur met de Wii U GamePad.

Te wapen!

In het midden van iedere doolhofachtige mijnbouwoperatie staat een kwetsbare toren die koste wat kost moet worden verdedigd. Zodra de toren bezwijkt, ben je game over. Er duiken steeds vaker plunderende bendes robots op, maar Slippy Toad, het neefje van Grippy en een van de leden van team Star Fox, heeft de juiste oplossing.

CI16_WiiU_StarFoxGuard_Tower.jpg

Maak kennis met de nieuwste en beste uitvinding van Slippy: het AegisCam-systeem! Dit geavanceerde beveiligingssysteem bestaat uit twaalf bewapende bewakingscamera's die je alleen kunt besturen via de Wii U GamePad.

CI16_WiiU_StarFoxGuard_Gameplay_01.jpg

Houd een oogje in het zeil

Spoor indringers op met de twaalf beeldschermen die je op de tv ziet en kies de juiste camera op het touchscreen van de GamePad om vijanden in het vizier te nemen en ze aan barrels te schieten voordat ze de toren in het midden bereiken. Op het touchscreen van de GamePad zie je de mijnbouwoperatie van bovenaf, zodat je in één oogopslag de positie van je camera's kunt zien. Met behulp van een radarsysteem kun je robots zien die de operatie zijn binnengedrongen.

CI16_WiiU_StarFoxGuard_CloseGamePad.jpg

Je verdediging opbouwen

Gebruik het touchscreen op de GamePad om je camera's te verplaatsen en hun schootsveld aan te passen. Zorg dat de vijand nergens in de doolhof dekking kan vinden! Een goede voorbereiding is het halve werk.

CI16_WiiU_StarFoxGuard_PrepareTV_enGB.jpg

Uit alle hoeken en gaten

De robots vallen aan van alle kanten, dus wees op je hoede. Je mag je aandacht geen seconde laten verslappen, wanneer je de basis met hand en tand verdedigt tegen niet aflatende hordes robots. Houd je ogen open en geef ze ervan langs!

CI16_WiiU_StarFoxGuard_HihoKing.jpg

Baas boven baas

In de loop van de game kom je een aantal oersterke eindbazen tegen. Deze uit de kluiten gewassen tegenstanders gaan niet bepaald geraffineerd te werk. In plaats daarvan vertrouwen ze op hun brute kracht en hun bereik om de bases van Grippy in puin te leggen. Schiet ze overhoop voordat ze alles verwoesten!

Vijanden

De inlichtendienst heeft ons laten weten dat de vijand in twee hoofdklasses is verdeeld, dus zorg dat je het verschil kent!

CI7_WiiU_StarFoxGuard_ChaosClassBlighters.jpg

Een chaotische strijd

Combat Class-robots zijn echte ijzervreters die maar één doel voor ogen hebben: verwoesting! Ze gaan meteen af op de centrale toren, dus het is van het allergrootste belang dat je meteen korte metten maakt met deze schavuiten.

CI7_WiiU_StarFoxGuard_CombatClassRobots.jpg

Chaos Class-robots proberen je daarentegen af te leiden door het AegisCam-systeem te saboteren. Zij kunnen je camera's stelen of zelfs vernielen. Als je hen niet op tijd het zwijgen oplegt, kunnen ze je hele verdediging ruïneren. Zodra je camera's offline zijn, kunnen de Combat Class-robots onbelemmerd doorlopen naar de toren.

Robots in alle soorten en maten

In het Lylat System kom je allerlei bizarre en wonderlijke machines tegen. De meeste zijn eropuit om je het leven zuur te maken. De Clucktrons, die wel iets weg hebben van kippen, zijn dol op beveiligingscamera's. Ze zullen aan de haal gaan met de eerste de beste camera die ze tegenkomen. Snailblazers zijn gewiekste weekdieren die over muren heen klimmen om zo snel mogelijk bij de toren te komen.

CI16_WiiU_StarFoxGuard_Enemies.jpg

Zorg dat je Hi-Ho-eenheden zo snel mogelijk vernietigt. Deze kamikazerobots hebben het namelijk voorzien op je camera's. Pas ook op voor A.T.K.-eenheden die naar de toren toe proberen te racen. Zodra je denkt dat de kust veilig is, word je belaagd door exploderende robots die dikke rookwolken veroorzaken, Dishruptors die de videosignalen verstoren en allerlei andere gemechaniseerde relschoppers.

Dit zijn maar een paar van de soorten robots waartegen je het moet opnemen in Star Fox Guard. In totaal zijn er meer dan 25 soorten vijanden die je bases aanvallen, dus waakzaamheid is geboden.

Extra's

Na een succesvolle missie springt er een vriendelijke padachtige robot met de naam Re:bot door het level. Re:bot verzamelt kostbare metalen uit de wrakstukken van verslagen vijanden. Door metaal te verzamelen stijg je in niveau en kun je onder meer nieuwe wapens en missies vrijspelen.

Verdedigen en verzamelen

De hoeveelheid metaal die Re:bot verzamelt, is afhankelijk van een aantal factoren zoals het aantal Combat Class-robots dat je verslaat en de taaiheid van gesneuvelde vijanden. Je kunt ook bonuspunten verdienen door een Perfect Guard uit te voeren of door de toren op het nippertje tegen een vijand te verdedigen. Verzamel zo veel mogelijk metaal om op te klimmen in de ranglijsten en je arsenaal uit te breiden.

CI16_WiiU_StarFoxGuard_Results_enGB.jpg

Slimme schietijzers

Met de X-Ray Cam kun je door muren heen kijken en schieten. Vertraag de tijd met de Slow Cam of ontketen een verzengende vuurstorm met de Copter Cam. Met de Freeze Cam kun je robots in een blok ijs veranderen en met de Lock-On Cam kun je meerdere vijanden tegelijk in het vizier nemen. Ontdek nog meer upgrades voor je camera's om je basis om te toveren tot een onneembaar fort!

CI16_WiiU_StarFoxGuard_RankUnlock_enGB.jpg

Symbolen

Door tijdens missies bepaalde doelen te behalen, kun je ook symbolen vrijspelen. Met die emblemen kun je je onlineprofiel* aanpassen. Heb je een uitmuntende prestatie geleverd? Laat dan zien uit welk hout je gesneden bent door een symbool te gebruiken, zodat spelers wereldwijd kunnen zien dat ze met een Star Fox Guard-expert te maken hebben!

CI16_WiiU_StarFoxGuard_ProfileCard_enGB.jpg

*Tijdens het spelen heb je een internetverbinding nodig. Ook moet je een Nintendo Network ID koppelen en akkoord gaan met de Nintendo Network-overeenkomst en het privacybeleid.

Missies

Naarmate je vooruitgang boekt in de verhaalstand en kostbare metalen verzamelt, speel je allerlei extra missies vrij waarin je andere spelregels, vijanden en eigenschappen kunt ontdekken, die de gameplay nog hectischer en uitdagender maken. Als je jezelf op de proef wilt stellen, dan zijn deze extra missies precies wat je zoekt!

Dit zijn een paar van de missies die je vindt in Star Fox Guard.

Hoofdmissies

Gebruik het AegisCam-systeem om tussen camera's te wisselen en alle Combat Class-robots kapot te schieten en de missie te voltooien.

Airdrop

Sla een invasie vanuit de lucht af! Robots dwarrelen aan parachutes naar beneden, dus schakel ze uit voordat ze de grond raken. Zorg dat je parachutes zelf niet raakt...

CI16_WiiU_StarFoxGuard_Airdrop.jpg

Little Re:bots

In deze spelstand hebben sommige vijanden kleine Re:bots op hun hoofd. Wacht geduldig af tot de kleintjes uit de buurt zijn, voordat je de indringers onder vuur neemt.

CI16_WiiU_StarFoxGuard_Rebots.jpg

Super Switches

Als een robot een Super Switch activeert, dan wordt hij meteen een stuk gevaarlijker. Houd de indringers uit de buurt van de schakelaars!

Sharpshooter

Versla de vijand met een beperkt aantal schoten in deze superspannende spelstand. Zorg dat je niet mist!

Online

Naast alle spannende missies in de verhaalstand vind je in Star Fox Guard ook een unieke online* spelstand waarin je verbinding kunt maken met spelers van over de hele wereld. Zodra je een bepaald punt in de game hebt bereikt, krijg je toegang tot de spelstanden My Squad en Rival Squads. In deze spelstanden kun je zelf vijandelijke aanvalspatronen creëren op een kaart naar keuze, die je vervolgens met anderen kunt delen. Op die manier kun je missies een persoonlijk tintje geven. Iedere missie die je maakt, krijgt een unieke ID, waardoor je je creatie gemakkelijk met anderen kunt delen.

My Squad

In My Squad kun je je eigen team robots samenstellen, hun aanvalspatronen en posities bepalen op een kaart uit de hoofdmissies. Kies eerst de grootte van je team en vorm je eigen robotlegertje. Bereid je aanval tot in de puntjes voor door te bepalen waar en wanneer iedere robot tot de aanval overgaat, en door aan te geven welke routes naar de toren je robots moeten volgen. Zodra je tevreden bent over het aanvalspatroon, kun je het uploaden op het internet zodat anderen je level kunnen spelen.

CI16_WiiU_StarFoxGuard_Crowded_GamePad_enGB.jpg

Verras eventuele uitdagers door allerlei soorten robots op hen af te sturen met verschillende vaardigheden en tactieken. Laat ze tegelijkertijd van alle kanten aanvallen om de basis onder de voet te lopen. Leid spelers af met de B.I.O.-eenheden, terwijl je Clucktrons de camera's stelen. Stuur vervolgens een Big-G op pad om de toren aan gruzelementen te slaan. Wees je vrienden te slim af met geraffineerde aanvallen en maak vervolgens korte metten met ze in Rival Squads om kostbare metalen te verdienen.

Rival Squads

Stel jezelf op de proef door missies opnieuw te spelen met een extra uitdaging! Als je op een Main Missions-kaart de Rival Squads-optie kiest, dan kun je die kaart opnieuw spelen. Dit keer moet je het echter opnemen tegen een leger dat door een andere speler het slagveld op wordt gestuurd, waardoor de strijd een stuk persoonlijker wordt.

CI16_WiiU_StarFoxGuard_RivalSquads_enGB.jpg

Spelers van over de hele wereld stellen de meest listige aanvalspatronen samen. Je kunt proberen deze aanvallen af te slaan, maar wees voorzichtig! Legers die door andere spelers zijn opgesteld, gaan mogelijk nog genadelozer te werk dan normaal! Dankzij Rival Squads zit je nooit verlegen om een nieuwe uitdaging.

World Rivals

In World Rivals kun je eindeloos vechten tegen aanvalsteams van over de hele wereld. Neem het op tegen de teams van je vrienden, zoek een bepaald team met behulp van een ID of kies gewoon de grootte van het team waartegen je wilt vechten! Als je op zoek bent naar een echte uitdaging, kun je het opnemen tegen de Star Strategist. Dit zijn spelers van vlees en bloed die hun teams keer op keer met dodelijke efficiëntie het slagveld op sturen.

CI16_WiiU_StarFoxGuard_WorldRivals.jpg

Je plaats in de ranglijsten wordt bepaald door het aantal gevechten dat je online wint of verliest. Hoe meer overwinningen je na elkaar boekt, des te moeilijker de levels worden en hoe meer beloningen je krijgt. Als je echter ook maar één keer het onderspit delft, zul je weer helemaal opnieuw moeten beginnen...

*Tijdens het spelen heb je een internetverbinding nodig. Ook moet je een Nintendo Network ID koppelen en akkoord gaan met de Nintendo Network-overeenkomst en het privacybeleid.

amiibo

Bommen los!

Als het water je aan de lippen staat, kun je hulp inroepen met amiibo (apart verkrijgbaar) en de krijgskansen keren. Als je de amiibo van Fox of Falco tegen de Wii U GamePad aan houdt, kun je een allesvernietigende luchtaanval door de Arwings van het legendarische Star Fox-eskader inroepen, waardoor alle vijanden in beeld van de kaart worden geveegd.

CI16_WiiU_StarFoxGuard_amiiboStarFoxCall.jpg

Gebruik deze luchtsteun verstandig, want je kunt de amiibo van ieder van deze personages maar één keer per dag gebruiken.

Compatibele amiibo

CI16_WiiU_StarFoxGuard_amiibo.jpg

Categorieën

Actiespel, Puzzelen, Strategiespel

Spelers

1

Uitgever

Nintendo

Meer informatie

Leeftijdsclassificatie

Downloadversie (Wii U)

Systeem

Wii U (Europese versie)

Releasedatum

22-04-2016

Leeftijdsclassificatie

PEGI 7

Compatibele controllers

  • Wii U GamePad

Talen

Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans

Downloadgrootte

2221,50 MB