LEGO Dimensions

Systeem: Wii U Releasedatum: 29-09-2015

Belangrijke informatie

Het zal vanaf 27 maart 2023 niet langer mogelijk zijn om aankopen te doen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

CI7_WiiU_LEGODimensions.jpg

Als verschillende LEGO-werelden met elkaar botsen, wordt het uiterste van je creativiteit gevergd in LEGO Dimensions: een daverend avontuur voor de Wii U.

Breek de muren tussen verschillende LEGO-werelden blokje voor blokje af, en gebruik een geheimzinnige vortex om een fantastisch avontuur te beleven, waarin je een merkwaardige verzameling personages uit talloze populaire LEGO-series tegenkomt! Schiet LEGO Batman, LEGO Gandalf en Wyldstyle te hulp om te voorkomen dat Lord Vortech de macht grijpt, en vecht zij aan zij met de sterkste LEGO-helden ooit.

Nadat je de LEGO Gateway hebt gebouwd en hem op de LEGO Toy Pad hebt geplaatst, kun je je favoriete LEGO-personages in de game gebruiken door middel van speelgoedfiguurtjes. Je kunt maximaal zeven verschillende figuurtjes per keer op de Toy Pad plaatsen, en je kunt je gameplay uitbreiden met nieuwe personages, levels, voorwerpen en voertuigen met allerlei uitbreidingspakketten met verschillende thema's.

Stel zelf speelgoed samen om knettergekke combinaties en scenario's te creëren. Wat dacht je van LEGO Bart Simpson die de DeLorean uit Back to the Future bestuurt? Of velociraptors die LEGO Doctor Who op de hielen zitten in Jurassic Park? Alle personages, voertuigen en voorwerpen kun je in de game gebruiken waar en wanneer je maar wilt! Of je nu puzzels oplost of in gevecht bent met de handlangers van Lord Vortech, je kunt altijd de hulp inroepen van een vriend in de coöperatieve multiplayerstand met split-screen.

Samen kun je springen, racen en vliegen door uitgestrekte werelden die gebaseerd zijn op de LEGO-serie. Je kunt ieder voertuig en voorwerp zelfs opnieuw opbouwen in drie verschillende stijlen, waardoor ze unieke eigenschappen krijgen. Neem de LEGO Batmobile onder handen en tover hem om tot de LEGO Batblaster, waarmee je door LEGO-stenen heen kunt knallen. Je kunt nog een stapje verder gaan en de LEGO Sonic Batray bouwen, waarmee je een spervuur van raketten kunt ontketenen.

De LEGO Toy Pad is niet alleen een portaal voor je LEGO-creaties. Kijk toe als de Toy Pad oplicht en van kleur verandert om je aanwijzingen te geven waarmee je puzzels kunt oplossen. Met behulp van de gekleurde vakken op de LEGO Toy Pad kun je speelgoedfiguurtjes teleporteren om gevaarlijke hindernissen te omzeilen, of personages laten groeien of krimpen om moeilijk bereikbare stukken te ontdekken.

Gooi alle regels overboord en bouw je eigen avontuur in LEGO Dimensions voor de Wii U.

  • Combineer LEGO-personages, werelden en meer in een daverend avontuur.
  • Bouw voertuigen, stel personages samen en gebruik de LEGO Toy Pad om puzzels op te lossen.
  • Verken uitgestrekte werelden in je eentje of met een vriend in de coöperatieve multiplayerstand.
  • Je kunt nieuwe personages, levels, voorwerpen en voertuigen toevoegen aan je avontuur met uitbreidingspakketten.

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Categorieën

Actiespel, Avonturenspel

Multiplayer-stand

Tegelijkertijd

Spelers

1 - 2

Uitgever

Warner Bros. Interactive

Ontwikkelaar

TT Games

Functies

Co-op

Leeftijdsclassificatie

Wii U

Systeem

Wii U (Europese versie)

Releasedatum

29-09-2015

Leeftijdsclassificatie

PEGI 7

Compatibele controllers

  • Wii U GamePad

Talen

Engels