Harvest Moon: Magical Melody

Systeem: Wii Releasedatum: 14-03-2008

Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

intro_you.jpg

Inleiding

Verhuizen naar het platteland betekent verhuizen naar een simpel leven, nietwaar? Nou nee. Vereisten voor een succesvol leven als boer of veehouder zijn hard werken, mooi weer, een liefdevolle hond en een beetje geluk!

Natuurlijk zou je je boerderij of veehouderij in je eigen tempo op kunnen bouwen, door af en toe een fruitboom te planten of wat hout te hakken. Er wordt echter op je gerekend! De Harvest Sprites hebben namelijk je hulp nodig. Hun Harvest Goddess is in steen veranderd en de Sprites willen dat je 100 Harvest Notes verdient en vindt, terwijl je went aan je nieuwe leven in Flower Bud Village. Als de noten zijn verzameld, zal de Magical Melody worden voltooid en komt de Goddess terug.

Boer zoekt vrouw? Dat komt mooi uit, want het dorp zit vol met boerenvrouwen in de dop. Het boerenleven is prachtig in Harvest Moon: Magical Melody!

Personages

characters_you.jpg

Jij!

Je speelt een boer, veehouder en liefhebber van het buitenleven in het algemeen, en je hebt geprofiteerd van de aankoop van een flink stuk land in het dorp. Hoewel je helemaal alleen naar het dorp bent verhuisd, merk je al snel dat de dorpsbewoners allemaal vriendelijk, behulpzaam en gastvrij zijn. Tenminste, bijna allemaal... Wat je doelen ook zijn, deze plek biedt genoeg uitzichten op een goed leven voor harde werkers zoals jijzelf.

charakters_jaime.jpg

Jamie

Niet iedereen ontvangt je met open armen. Je belangrijkste rivaal, Jamie, heeft een behoorlijke boerderij op weten te bouwen. Zij neemt het ook tegen je op in alle dorpsevenementen en is vastbesloten om Flower Bud Village te domineren. Kijk goed uit!

charakters_womenofvillage.jpg

De vrouwen uit het dorp

Ben je in een of ander dromenland terechtgekomen of is dit simpelweg een boerenparadijs? Je zult een buitenproportioneel groot aantal hard werkende, geschikte vrijgezelle vrouwen aantreffen, wachtend tot jij ze het hof maakt. Ze zijn allesbehalve makkelijke prooien, maar je weet nooit wat voor genegenheid ze misschien zullen tonen als je iets simpels voor ze doet, zoals ze een bosje bloemen geven.

charakters_mayor.jpg

Burgemeester Theodore

Zijn Ranch Plan (veehouderijenplan) is wat je in eerste instantie naar het dorp bracht. De burgemeester is ceremoniemeester bij de vele festivals in het dorp en kan je van nuttige adviezen voorzien, als je daar behoefte aan hebt.

charakters_harvestsprites.jpg

Harvest Sprites

Deze kleine wezens zijn  voor de meeste mensen onzichtbaar, maar niet voor jou of Jamie. Ze leven in de buitenste regionen van het dorp en als je genoeg Musical Notes hebt verzameld, kun je de wereld van de Sprites betreden.

Besturing

controls_farming.jpg

Op de boerderij

Je kunt allerlei verschillende soorten gewassen en bomen op je terrein planten, maar eerst zul je het land moeten voorbereiden. Met een simpele zwaai met je Wii-afstandsbediening kun je onkruid wieden met je zeis. Om de vrijgemaakte plek om te ploegen, pak je je schoffel uit je rugzak en beweeg je de Wii-afstandsbediening naar beneden alsof je in de bodem graaft. Als het niet regent, moet je je gewassen ook met water besproeien. Met de gieter in je hand, beweeg je de Wii-afstandsbediening naar voren alsof je een huisplant water geeft.

controls_mining.jpg

In de mijn

Als je gewassen groeien, pak je je moker en begeef je je naar de mijn. In de mijn kun je op een rots inhakken, om zo hopelijk een kostbaar metaal aan te treffen. Terwijl je naar een rots toe staat en de hamer in je hand hebt, til je de Wii-afstandsbediening omhoog en laat je hem vervolgens omlaag zakken, om op de rots in te hakken.

controls_fishing.jpg

Vissen

Het is hard werken op de boerderij en in de mijn en je moet iets substantieels eten om je energie op peil te houden. De rivier die door het dorpje stroomt zit vol met vissen, die gewillig zitten te wachten tot ze zich vast kunnen bijten in je aas. Met je hengel in de hand, zwaai je de Wii-afstandsbediening vooruit om een lijn uit te werpen. Als je beet hebt, trek je de Wii-afstandsbediening omhoog om te proberen de vis te vangen.

controls_foraging.jpg

Verzamelen

Wanneer je door het dorp wandelt, ontdek je tal van dingen die je kunt eten, verkopen, weggeven of die je gewoon voor jezelf kunt houden. Als je takken tegenkomt, kun je je bijl tevoorschijn halen, om ze te verwerken tot bruikbaar hout. Pak de Wii-afstandsbediening en beweeg deze omhoog en omlaag, terwijl je met je gezicht naar de tak toe staat, om deze af te hakken. Andere voorwerpen kun je oppakken door simpelweg op de A-knop te drukken en in je rugzak stoppen door op de B-knop te drukken.

Minigames

Gelukkig bestaat het leven niet alleen uit werken. De dorpsbewoners weten precies hoe ze de teugels moeten laten vieren en een feestje moeten bouwen. Op de verschillende festivals strijden de dorpelingen tegen elkaar in een aantal 'vriendschappelijke' evenementen. Als je een van deze minigames eenmaal hebt gespeeld tijdens een festival, kun je deze minigame voortaan op ieder gewenst moment nog eens spelen vanuit het hoofdmenu. Je kunt er in totaal zeven vrijspelen.

minigames_coliseum.jpg

Count Coliseum

In deze wedstrijd wint de deelnemer met het scherpste oog. Er zit een aantal dieren in een stal en jij moet proberen ze zo snel mogelijk te tellen. Als je als eerste het goede antwoord geeft, heb je gewonnen.

minigames_turf.jpg

Turf Battles

Kun jij het snelst de meeste grond omploegen? Telkens wanneer je een stukje land omploegt, verandert de rand van die grond in jouw kleur. Maar kijk uit voor obstakels, zoals apen: zij kunnen je succes vervelend in de weg staan.

minigames_horse.jpg

Horse Race

Spring op je ros en draaf naar de finish! Op de baan kun je versnellingen oppakken of je paard met de zweep aanmoedigen om beter zijn best te doen. Maar gebruik je zweep niet te vaak, anders raakt je paard uitgeput.

minigames_hammermine.jpg

Hammer Mine

Zul je goud aantreffen of ertsresten? Je weet het nooit, als je niet op de rots inhakt. Neem je hamer mee naar de mijn en begin te hakken. Als je geen edelstenen vindt, sla dan je tegenstander, zodat hij zijn hamer laat vallen.

Categorieën

Simulatie, Lifestyle

Multiplayer-stand

Tegelijkertijd

Spelers

1 - 4

Uitgever

Rising Star Games

Ontwikkelaar

Marvelous Interactive

Leeftijdsclassificatie

Wii

Systeem

Wii

Releasedatum

14-03-2008

Leeftijdsclassificatie

PEGI 3

Compatibele controllers

  • Wii-afstandsbediening & Wii-afstandsbediening Plus