NEW PLAY CONTROL! Donkey Kong Jungle Beat

Systeem: Wii, Wii U Releasedatum: 05-06-2009

Belangrijke informatie

Het zal vanaf 27 maart 2023 niet langer mogelijk zijn om aankopen te doen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

Inleiding

De koning van de jungle is terug, en hij zet iedereen voor aap op de Wii! NEW PLAY CONTROL! Donkey Kong Jungle Beat brengt de unieke GameCube-hit in topvorm naar de Wii, inclusief een geheel nieuwe bewegingsgevoelige besturing, nieuwe levelontwerpen, verse vijanden en een beste tros extra spelvarianten.

CI7_Wii_DonkeyKongJungleBeat_02.jpg

Als een vijandelijk leger de jungle van Donkey Kong binnenvalt om alle bananen te roven, weet je dat ze problemen met die grote aap gaan krijgen. Aangemoedigd door zijn rammelende maag en gesteund door zijn dierlijke vrienden, gaat Kong terughalen wat van hem is. Ondertussen bevrijdt hij ook nog even de koninkrijken die hij passeert.

CI7_Wii_DonkeyKongJungleBeat_03.jpg

Bij het doorkruisen van de weelderige omgevingen is het de kunst om met Wii-afstandsbediening en Nunchuk het perfecte bewegingsritme te vinden, zodat je DK als een acrobaat door de omgevingen laat springen en slingeren met je eigen intuïtieve bewegingen. Als je je het ritme van de jungle eenmaal hebt eigengemaakt geeft de bijzondere besturing een ultiem gevoel van controle en voldoening. Met subtiele nuances van je bewegingen maakt de aap in beeld perfect beheerste capriolen.

De NEW PLAY CONTROL!-reeks van Nintendo bevat Nintendo GameCube-klassiekers die vernieuwd zijn voor de Wii! Met nieuwe eigenschappen, nieuwe ervaringen en, vooral, nieuwe manieren om de games te besturen. Zowel voor nieuwkomers als voor diegenen die de originele versies hebben gespeeld op de GameCube.

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Deze game maakt deel uit van een verzameling Wii-software die je kunt downloaden in de Nintendo eShop op de Wii U. Games waarvoor je de Traditionele Controller of de Traditionele Controller Pro kunt gebruiken, kun je spelen met de Wii U GamePad. Kom meer te weten op onze pagina over downloadbare content voor de Wii U.

De besturing

Donkey Kong is dan wel één van de eerste spelfiguren uit de geschiedenis van de videogames, hij heeft nog steeds genoeg in huis om zichzelf koning van de jungle te mogen noemen en elke banaan voor zich op te eisen. Om goed te kunnen presteren in NEW PLAY CONTROL!  Donkey Kong Jungle Beat is het de kunst om je acties als ketens aaneen te schakelen. Spring met de grote aap van muur naar muur, maak een achterwaartse salto, slinger van liaan naar liaan, en vergeet ondertussen niet de bananen mee te pikken. Hoe meer bananen, hoe beter!

In de GameCube-versie moest Donkey Kong nog worden bestuurd door op de DK-bongo's (een speciale controller die eruitzag als twee kleine drums) te trommelen, maar in de Wii-versie gebruik je de eenvoudige en intuïtieve besturing met Wii-afstandsbediening en Nunchuk voor volledige controle over de acrobatische kunsten van de grote gorilla.

CI7_Wii_DonkeyKongJungleBeat_Controls.png

Voor beginners

Gebruik de richtingsstick van de Nunchuk om Donkey te laten lopen, en druk op de A-knop om met hem te springen. Je kunt ook schudden met de Wii-afstandsbediening om DK in zijn handen te laten klappen, en dat doet hij zo hard dat de geluidsgolven ervan nabije bananen laten vallen, vijanden verdoven en meer. De richting waarin de geluidsgolven zich bewegen kun je zelf aangeven met de richtingsstick van de Nunchuk.

Afhankelijk van de situatie, voert DK soms ook speciale acties uit als je met de Wii-afstandsbediening of Nunchuk schudt. Hij geeft bijvoorbeeld een vijand een oplawaai, gooit met een voorwerp, grijpt een vriend vast of activeert iets in zijn omgeving. Acties die in het origineel werden uitgevoerd door snel op de bongo's te trommelen (zoals de combo's tijdens eindbaasgevechten), voer je nu uit door om beurten met Wii-afstandsbediening en Nunchuk te schudden.

Uiteindelijk dienen alle acties van DK slechts één doel: het verzamelen van zoveel mogelijk bananen. Vaak bepaalt de behendigheid van de speler hoeveel van die gele rakkers gepakt kunnen worden. Aangezien je bananentotaal bepaalt of je toegang krijgt tot het volgende koninkrijk en hoe sterk je bent aan het begin van een eindbaasgevecht, kun je dus maar beter je best doen.

Zo, nu weet je een beetje hoe het werkt in de jungle. Als je wilt weten wat een geoefende speler allemaal voor apenstreken uit kan halen, moet je de Besturing voor gevorderden ook eens bekijken!

Voor gevorderden

NEW PLAY CONTROL! Donkey Kong Jungle Beat is geen doorsnee platformspelletje. De wereld rondom DK daagt constant uit hem zo creatief mogelijk door de levels te bewegen, en zoveel mogelijk bananen te pakken. Hij kan niet alleen achterwaartse salto's, muursprongen en grondstampers maken, maar ook zo'n beetje alles vastpakken wat hem in de buurt van zijn favoriete voedsel kan brengen.

CI7_Wii_DonkeyKongJungleBeat_DonkeyKong.jpg

Donkey Kong

DK is vastberaden in zijn voornemen de rust in elke uithoek van zijn wereld te herstellen, want Donkey en zijn vrienden zijn beroofd van alles wat hen lief is: bananen. Gelukkig staat onze aap er niet alleen voor, tijdens zijn avonturen zal hij regelmatig een beroep kunnen doen op zijn dierlijke vriendjes. Maar hoe welkom die hulp ook is, het aantal vijanden is nog altijd vele malen groter.

Hieronder kun je kennismaken met enkele van de kleurrijke beesten die Donkey op zijn reis door de jungle graag van dienst zijn. We stellen ook de eindbazen al even aan je voor.


Dierbare dieren

Hoofer

Donkey Kong is sterk, maar Hoofer geeft een nieuwe betekenis aan de term “brute kracht”. Als een dolle stier stormt hij voorwaarts, dwars door de obstakels en vijanden op zijn pad. Hoofer schijnt ook een liefhebber van schansspringen te zijn, dus als er aan het eind van een level een schans zit, gaat-ie zo de lucht in.

Flurl

Is het een kat? Een eekhoorn misschien? Het maakt Donkey niet uit, zolang dit beestje dienstdoet als parachute en hem helpt veilig te landen. Zo zweeft de grote aap langzaam voorbij obstakels die hij anders nooit had kunnen ontwijken.

Orco

Apen houden niet zo van zwemmen, dus komen Orco's diensten als geroepen. Deze behulpzame Orka helpt Donkey om door barrières te breken. Hij kan ook fantastische sprongen maken, alweer een handige manier om anders onoverkomelijke hindernissen te passeren.

Helibird

Waar Flurl Donkey Kong helpt om langzaam af te dalen, helpt Helibird hem om hogerop te komen. Zodra DK Helibird heeft vastgegrepen, gaan de twee langzaam omhoog, totdat Donkey botst met een vijand of obstakel, dan lazert hij abrupt omlaag.

Helper Monkeys

Aangezien het zijn voornaamste doel is om de geroofde bananen weer terug te halen, is het niet vreemd dat er heel wat apen zijn die Dokey Kong daarbij willen helpen. De zogenaamde hulpaapjes kom je echt overal in de koninkrijken tegen. Ze helpen Donkey door hem te grijpen en te gooien, niet zelden naar plaatsen die anders buiten zijn bereik hadden geleden.


De boze koningen

De hordes die Donkey's terrein hebben overvallen worden geleid door beestachtige koningen die de naam Kong een slechte reputatie geven. Dread Kong, Karate Kong, Ninja Kong en Sumo Kong zijn groot, gemeen, en vastbesloten hun beroemde naamgenoot een kopje kleiner te maken. Om ze te verslaan moet je allereerst zorgen dat je hun verwoestende aanvallen ontwijkt, om ze vervolgens een koekje van eigen deeg te geven met wat welgemikte vuistenregens.

CI_Wii_DonkeyKongJungleBeat_EvilKings.jpg
CI7_Wii_DonkeyKongJungleBeat_04.jpg

De Rocs

Deze weinig gastvrije reuzengieren zijn te trots om te buigen voor een eenvoudige aap. Scruff Roc, Fleet Roc, Hard Roc en Thunder Roc bestoken hun vijand met vlijmscherpe veren, om vervolgens met machtige vleugelslagen DK uit hun buurt te blazen. Opvallend genoeg draagt elke Roc een ei, misschien dat Donkey daar iets mee kan doen om de kansen in zijn voordeel te keren...

CI7_Wii_DonkeyKongJungleBeat_05.jpg

De Hogs

Als je Rogue-Hog, Mo-Hog, Bloat-Hog en Gloat-Hog ontmoet, zie je meteen dat deze varkentjes zich niet zomaar even laten wassen. En dan gaan ze vervolgens ook nog eens met elektrisch geladen ballen gooien! Gelukkig zijn er hulpaapjes in de buurt om je tijdens het gevecht te steunen. Zonder hen had je het nooit gered!

CI7_Wii_DonkeyKongJungleBeat_06.jpg

De Tusks

Turret Tusk, Grave Tusk en Torch Tusk verzinnen best originele manieren om het Donkey erg moeilijk te maken. Ze gebruiken hun slurfen namelijk om fruit, vlammen en laserstralen richting DK te vuren! Hoe kan Donkey ooit overeind blijven tegenover dergelijk geweld? Misschien dat creatief gebruik van zijn apenstreken hier weer uitkomst kan bieden.

WAT IS ER NIEUW

De NEW PLAY CONTROL!-serie van Nintendo bestaat uit Nintendo GameCube-klassiekers die in bijgewerkte vorm voor de Wii verschijnen. Inclusief nieuwe mogelijkheden en een geheel nieuwe besturing. Beleef deze briljante spellen opnieuw of voor het eerst, en geniet van tijdloos speelplezier!

In NEW PLAY CONTROL! Donkey Kong Jungle Beat valt er heel wat nieuws te beleven. In de versie voor de GameCube werd Donkey Kong bijvoorbeeld bestuurd door op de DK-bongo's te trommelen, terwijl je in de Wii-versie de grote aap bestuurt met de intuïtieve functies van Wii-afstandsbediening en Nunchuk.

CI7_Wii_DonkeyKongJungleBeat_01.jpg

Categorieën

Muziek, Platformspel

Spelers

1

Uitgever

Nintendo

Ontwikkelaar

Nintendo

Functies

Zonder tv spelen

Leeftijdsclassificatie

Downloadbare Wii-software voor de Wii U

Systeem

Wii U

Releasedatum

01-12-2016

Leeftijdsclassificatie

PEGI 7

Compatibele controllers

  • Nunchuk +
  • Wii-afstandsbediening

Talen

Duits, Engels, Spaans, Frans, Italiaans

Downloadgrootte

839,59 MB

Wii

Systeem

Wii

Releasedatum

05-06-2009

Leeftijdsclassificatie

PEGI 7

Compatibele controllers

  • Nunchuk +
  • Wii-afstandsbediening

Talen

Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans