Trauma Center: Second Opinion

Systeem: Wii Releasedatum: 10-08-2007

De operatiesimulatietopper van de Nintendo DS komt naar Nintendo’s nieuwe spelsysteem in de vorm van een remake (of ‘Wii-make’) met enorm verbeterde graphics, een tweede speelbaar personage, een - nieuw - zesde hoofdstuk en nieuwe instrumenten om mee aan de slag te gaan; dit keer met de Wii-controllers.

In Trauma Center: Second Opinion kruip je in de huid van de onervaren dokter Derek Stiles - een jonge chirurg met de buitengewone 'Healing Touch' gift - wanneer hij in dienst treedt bij de geheime organisatie Caduceus om een nieuwe dodelijke ziekte te bestrijden.

In de DS-versie gebruikte je het touch screen en de stylus om operatieve ingrepen uit te voeren. In deze Wii-versie duik je echter helemaal de patiënt in door gebruik te maken van de bewegingsgevoelige Wii-afstandsbediening en Nunchuk.

Met een controller in elke hand zal het mogelijk zijn om meer dan een dozijn aan verschillende digitale instrumenten op een realistische manier te hanteren: je kunt injecties toedienen met injectiespuiten, incisies maken met scalpels, tumoren verwijderen met een pincet (knijp je pincet dicht door tegelijkertijd op de A- en B-knop te drukken) en patiënten reanimeren met een flinke schok van de defibrillatorpaddels (door beide handen naar voren te bewegen en de knoppen op beide controllers tegelijkertijd in te drukken).

Door twee controllers te gebruiken, kun je met één hand (de Nunchuk) de instrumenten selecteren en ze vervolgens met de andere hand (de Wii-afstandsbediening) hanteren. Op deze manier kun je de game ook met een partner spelen, waarbij ieder een controller vast houdt; één van de twee is dan de dokter en de andere de verpleger! Daarnaast zorgt de ingebouwde trilfunctie van de Wii-afstandsbediening ervoor dat je iedere subtiele beweging zult voelen.

  • Gebaseerd op het succesvolle Trauma Center: Under The Knife voor de Nintendo DS.
  • Doorloop het spel als Dokter Derek Stiles of als een kersverse nieuwe chirurg met een nieuwe variant van de ‘Healing Touch’ gift.
  • Selecteer de instrumenten met de Nunchuk, hanteer ze met de Wii-afstandsbediening.
  • Gebruik levensechte bewegingen om incisies te maken, injecties toe te dienen, wonden te hechten en de defibrillator te gebruiken.
  • Doorloop het gloednieuwe zesde hoofdstuk van het verhaal, dat niet aanwezig was in de DS-versie.
  • De geavanceerde graphics van de Wii laten de medische actie tot in detail zien, zonder dat het onsmakelijk wordt.

Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Categorieën

Avonturenspel, Simulatie

Spelers

1

Uitgever

Atlus/Nintendo

Ontwikkelaar

Atlus Software

Leeftijdsclassificatie

Wii

Systeem

Wii

Releasedatum

10-08-2007

Leeftijdsclassificatie

PEGI 12

Compatibele controllers

  • Wii-afstandsbediening & Wii-afstandsbediening Plus