Excitebike: World Challenge

Systeem: Wii Releasedatum: 05-02-2010

Sinds 20 mei 2014 is de Nintendo Wi-Fi Connection-dienst stopgezet en zijn de onlinefuncties (zoals online spelen, matchmaking, competities en ranglijsten) voor Nintendo DS-/DSi-software en Wii-software niet meer beschikbaar. Ga naar Klantenservice voor meer informatie.


Een gedeelte van de online-diensten die werden aangeboden via het Wii-systeem, zijn per 28 juni 2013 beëindigd. Bepaalde online-softwarefuncties die gebruik maken van WiiConnect24, waaronder het uitwisselen van gegevens en berichten, zijn niet langer beschikbaar voor deze titel.

Ga voor een complete lijst van de beïnvloede titels naar ons klantenservicegedeelte.

Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Ga naar de Nintendo eShop, Nintendo DSi Shop of het Wii-winkelkanaal voor actuele prijzen van downloadbare software.

Je wielen opnieuw uitvinden

CI_ExciteBike_04.jpg

Meld je aan de startlijn voor de de wedergeboorte van een NES-klassieker die naar de Wii komt in een geoliede revisie! De exclusieve WiiWare-titel Excitebike: World Challenge behoudt dezelfde ingrediënten die de oorspronkelijke klassieker uit de jaren '80 favoriet maakte bij mensen thuis en in de arcadehallen, en daagt je uit om hoge sprongen uit de schansen te toveren, obstakels te ontwijken en de balans te vinden tussen je zucht naar snelheid en het constante risico op oververhitting.

Deze keer kun je kiezen tussen traditionele en bewegingsgevoelige besturing, en kun je het ook tegen de rest van de wereld opnemen via de Nintendo Wi-Fi Connection! Dankzij de verbeterde Track Editor kun je je zelfgebouwde parkoersen met anderen delen via WiiConnect24 en samen met je vrienden over je eigen meesterwerken racen!

Hoe je ook speelt, het is tijd om je motor te starten en deze legendarische race-ervaring in zijn zinderende nieuwe jasje opnieuw te ontdekken!

Sturen zoals jij dat wilt

CI_ExciteBike_03.jpg

Terwijl je de Wii-afstandsbediening horizontaal vasthoudt als een ouderwetse NES-controller, race je tegen de klok in een poging om je rivalen voorbij te scheuren en een recordtijd neer te zetten. Geef gas met de 2-knop en gebruik de 1-knop voor een turbostoot. Wanneer je de turbo gebruikt, houd dan een oogje open voor de afkoelstroken die in het parkoers zijn verwerkt. Want als je de turbo teveel gebruikt, raakt je motor oververhit en verlies je kostbare seconden van je tijd!

CI_ExciteBike_28.jpg

Als je gebruikmaakt van de bewegingsgevoelige besturing, dan kun je de Wii-afstandsbediening kantelen om sprongen en wheelies uit te voeren, dus zorg dat je op snelheid komt en probeer hoog de lucht in te springen. Als je alle actie liever bestuurt zoals je dat vroeger ook deed, dan kun je er ook voor kiezen om de bewegingsgevoelige elementen van het besturingsschema uit te schakelen. De richtingsknop volstaat dan.

CI_ExciteBike_25.jpg

Zorg na een sprong vanaf een schans altijd dat je je motor recht stuurt voordat je landt. En wissel van rijstrook om je tegenstanders te ontwijken. Je kunt je rivalen zelfs verrassen door tegen vervormingsschakelaars te rijden, die de grond voor je wielen direct omhoog tillen!

World Tour

In deze spelstand voor één speler scheur je over parkoersen overal ter wereld, terwijl je strijdt om de eerste plaats in vier bekercompetities vol actie. Je zult secondes van je rittijden af moeten schrapen om de hoogst mogelijke cijfers te krijgen en nieuwe uitdagingen vrij te spelen. Al doende krijg je de motorcrossactie onder de knie en zul je zien dat iedere race weer even bloedstollend spannend is.

CI_Excitebike_World_Tour.jpg

De Bronze, Silver, Gold en Platinum Cups nemen je mee naar 16 exotische locaties over de hele wereld. Maar om deze competities te winnen, zul je tenminste een B moeten scoren op alle vier de parkoersen van ieder toernooi. Echte pro's richten hun pijlen natuurlijk op een S voor ieder parkoers…

Nintendo Wi-Fi Connection

Of je nu nog maar net bij de startlijn komt kijken of al jaren rondracet, Excitebike: World Challenge nodigt je voor de eerste keer uit om je eigen kunnen te beproeven tegen andere Excitebike-spelers van over de hele wereld. Ga online via de Nintendo Wi-Fi Connection en begeef je met maximaal drie andere geregistreerde Wii-vrienden of willekeurige tegenstanders op de baan, in een poging de rest van de wereld achter je te laten!

CI_Excitebike_WFC_menu_eng.jpg

Na iedere online race worden je prestaties beloond met punten. Na verloop van tijd zul je genoeg punten hebben verzameld om nieuwe versieringen voor je motor vrij te spelen. Je kunt dus niet alleen de rest van de wereld op zijn nummer zetten op de baan, je kunt er ondertussen ook nog eens goed uitzien!

Track Editor

Zelfs in de jaren '80 moedigde Excitebike je al aan om je fantasie de vrije loop te laten door je eigen parkoersen te bouwen en erop te racen. Dezer dagen is deze creatieve geest nog steeds volop aanwezig in Excitebike: World Challenge – maar dan nu met meer aanpassingsopties dan ooit en met de mogelijkheid om je zelfgebouwde circuits naar geregistreerde Wii-vrienden te sturen via WiiConnect24 of om ze te gebruiken in online races.

CI_Excitebike_Track_editor.jpg

Met keuze uit een grote hoeveelheid onderdelen op alfabetische volgorde, bouw je het perfecte parkoers op uit rechte stukken, schansen, obstakels, vervormingselementen en meer. Zo kun je altijd een racebaan maken die jou en je online tegenstanders gegarandeerd tot het uiterste drijft.

Excitebike: World Challenge blijft zijn voorgangers trouw en plaatst je achter het stuur, terwijl je je creativiteit op hol laat slaan!

Spannende tijden

De exclusieve WiiWare-titel Excitebike: World Challenge maakt deel uit van een meer dan twintig jaar voortdurende serie vol turbo racesensatie. Laten we eens een blik werpen op de geschiedenis van de serie in Europa…

CI_Excitebike.jpg

Excitebike (1986, NES)

Met het oorspronkelijke Excitebike trapte de serie in de jaren '80 af. Het spel was een grote hit op het Nintendo Entertainment System en introduceerde de basisprincipes van de “Excite”-serie. In sommige arcadehallen kon je ook Vs. Excitebike vinden, waarmee twee spelers tegelijk tegen elkaar konden spelen. Het oorspronkelijke spel werd ook uitgebracht voor de Game Boy Advance, als onderdeel van de NES Classics-serie, en is ook nu nog te spelen op de Wii, via de Virtual Console.

Meer lezen

CI_Excitebike_64.jpg

Excitebike 64 (2001, Nintendo 64)

Deze versie voor de N64 bracht 3D-beelden en introduceerde een meerspelerstand voor vier spelers. Maar nog steeds moesten spelers hun sprongvaardigheden perfectioneren: wanneer ze zich met een turbostoot van modderige schansen lanceerden, was een perfecte landing aan de overkant noodzakelijk om je snelheid te behouden. Bijzonder was de spelstand  “Soccer”, waarin maximaal vier spelers probeerden een gigantische voetbal in het doel van de tegenstanders te krijgen!

Meer lezen

CI_Excitetruck.jpg

Excite Truck (2006, Wii)

Deze geestelijke opvolger verving de motoren door monstertrucks in allerlei vormen en formaten, en bracht de actie van de circuits naar openbare wegen overal ter wereld. Dankzij de Wii-afstandsbediening bediende je je voertuig nu met beweginggevoelige besturing, wat resulteerde in een erg meeslepende arcade-ervaring. De kick die je krijgt, als je je heelhuids over een smal bospaadje heenworstelt om vervolgens je wagen door de lucht te laten schieten en op de Chinese muur te landen, zul je niet snel in andere spellen tegenkomen.

Meer lezen

Categorieën

Racen, Extreme sports

Multiplayer-stand

Tegelijkertijd

Spelers

1 - 4

Uitgever

Nintendo

Ontwikkelaar

Monster Games

Functies

Internet

Leeftijdsclassificatie

WiiWare

Systeem

Wii

Releasedatum

05-02-2010

Leeftijdsclassificatie

PEGI 3

Compatibele controllers

  • Wii-afstandsbediening & Wii-afstandsbediening Plus

Talen

Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans