Veelgestelde vragen over de Nintendo Network ID

Wat is een Nintendo Network ID?

Een Nintendo Network ID is een account die je nodig hebt om Nintendo Network-diensten te kunnen gebruiken. Je moet een Nintendo Network ID koppelen op je Nintendo 3DS-systeem om gratis software en demo's te downloaden in de Nintendo eShop, of om Miiverse te gebruiken.

Wat zijn de voordelen van het registreren van een Nintendo Network ID?

Je kunt je belevenissen in games, schermafbeeldingen en meer delen met andere gebruikers op Miiverse. Als je een Nintendo Network ID hebt op je Wii U, kun je dezelfde ID op je Nintendo 3DS koppelen. Hierdoor wordt je Nintendo eShop-tegoed op beide systemen gecombineerd.

Kan ik dezelfde Nintendo Network ID op meer dan één Nintendo 3DS-systeem koppelen?

Nee, dit is niet mogelijk. Je Nintendo Network ID is verbonden met je software en/of aanvullende content die je gekocht en gedownload hebt. Omdat de rechten voor het gebruik van gekochte software alleen van toepassing zijn op een enkel Nintendo 3DS-systeem, kun je je Nintendo Network ID slechts op één systeem koppelen.

Ik heb een Nintendo Network ID op mijn Nintendo 3DS gekoppeld. Kan ik de ID overdragen naar een nieuw systeem?

Als je een Nintendo Network ID op een Nintendo 3DS-systeem (ook: het 'bronsysteem') hebt gekoppeld, kun je dit samen met de gebruiksrechten op bewaarde spelgegevens op je SD-kaart, Nintendo DSiWare, je Nintendo eShop-geschiedenis, je tegoed en bewaarde gegevens van op je systeem voorgeïnstalleerde software en Nintendo DS-software-instellingen overdragen naar een nieuw systeem (ook: het 'doelsysteem').

Let op: als er op het doelsysteem al een Nintendo Network ID is gekoppeld, dan moet je eerst de Nintendo Network ID van het doelsysteem wissen, voordat je de Nintendo Network ID van het bronsysteem op het doelsysteem kunt koppelen.

Ik heb een Nintendo 3DS-systeem waarop een Nintendo Network ID is gekoppeld, en ik wil mijn ID overdragen naar een nieuw systeem. Ik heb software naar mijn SD-kaart gedownload, maar dezelfde software is voorgeïnstalleerd op het nieuwe systeem. Wat gebeurt er na de overdracht met deze software?

Op een SD-kaart voorgeïnstalleerde software kan opnieuw worden gedownload in de Nintendo eShop na een systeemoverdracht.

Ik heb de Nintendo eShop in verschillende regio's gebruikt en ik heb een tegoed in meerdere valuta op mijn account. Wat gebeurt er met dit tegoed als ik een Nintendo Network ID koppel?

Na het koppelen van een Nintendo Network ID zul je geen regio's meer kunnen veranderen en geen verschillende valuta's meer kunnen gebruiken - zoals een combinatie van ponden en euro's - in de Nintendo eShop. Het tegoed in de valuta van het land dat overeenkomt met de landinstelling van je Nintendo Network ID zal gehandhaafd blijven en tegoed in andere valuta zal gewist worden en niet langer bruikbaar zijn. Zorg dat je je tegoed in andere valuta opmaakt voordat je een Nintendo Network ID op je Nintendo 3DS-systeem koppelt.