Games kopen

Bepaalde games kun je nu als downloadversie kopen in de Nintendo eShop, en het aanbod neemt alleen maar toe! Hieronder lees je hoe je de games kunt kopen:

Winkels:

Onze belangrijkste games worden altijd op de normale, verpakte manier in de winkel verkocht.

Nintendo eShop:

Veel van onze toptitels kun je direct in de Nintendo eShop downloaden, en er worden continu nieuwe titels aan de lijst toegevoegd.

Officiële website van Nintendo:

Op de officiële website van Nintendo kun je downloadversies van games kopen. Als je op de spelpagina van een game een prijs en een bijbehorende knop ziet, dan weet je dat die game te koop is.

Om downloadgames te kunnen kopen in de Nintendo eShop via de officiële website heb je een Nintendo-account nodig die gekoppeld is aan een Nintendo Network ID. Ook moet je de Nintendo eShop al eens hebben bezocht op het systeem waarop je de software wilt downloaden. Ga voor meer informatie naar Klantenservice.


Wat is een downloadversie?

Gebruikers die een game downloaden in de Nintendo eShop, kunnen genieten van exact dezelfde inhoud als in een verpakt spel. Het gedownloade spel wordt opgeslagen op de SD-kaart of MicroSD-kaart van je Nintendo 3DS-systeem. Als je verschillende games opslaat op het systeem, kun je ze op elk moment spelen, zonder eerst de Game Card te verwisselen.

Let op:

  • Om de game te downloaden moet je Nintendo 3DS-systeem zijn verbonden met het internet. Kijk voor meer informatie en instructies op onze Nintendo 3DS-pagina.
  • Het gedownloade spel kan alleen worden gespeeld op het systeem waarop het is gedownload.
  • Door de grootte van de games kan het even duren voordat het spel is gedownload. Zorg dat het systeem is aangesloten op de voeding als je het spel downloadt.
  • De game wordt niet gedownload als er niet genoeg ruimte vrij is op de SD-kaart. Mocht dit gebeuren, dan krijg je hierover een melding.


Waarom een downloadversie?

CI_Nintendo3DS_DownloadContent_HowToBuyGames_04_about_PEGI.png

Inhoudelijk is het spel hetzelfde als de verpakte versie, maar je kunt het direct downloaden op de dag van de release!

Je kunt talloze games tegelijk bij je dragen.

CI16_3DS_DownloadContent_HowToBuyGames_v02_nlNL.png

Games kopen in de Nintendo eShop

In de Nintendo eShop kun je een downloadversie van de game kopen. Lees de instructies hieronder om spellen te kopen in de Nintendo eShop.

CI_Nintendo3DS_DownloadContent_HowToBuyGames_07_eShop1_NSMB2_NL.bmp

1) Vind de gewenste software met de zoekfunctie of door simpelweg rond te neuzen in de eShop. Kies SOFTWARE DOWNLOADEN als je een titel vindt die je wilt aanschaffen.

CI_Nintendo3DS_DownloadContent_HowToBuyGames_08_eShop2_Main_NL.png

2) Als je over onvoldoende tegoed beschikt, kies dan TEGOED AANVULLEN. Je kunt het tegoed aanvullen door in het hoofdmenu van de Nintendo eShop MENU en vervolgens TEGOED AANVULLEN te kiezen.

CI_Nintendo3DS_DownloadContent_HowToBuyGames_09_eShop3_AddFunds_NL.bmp

3) Je kunt het tegoed op twee manieren aanvullen: met een Nintendo eShop Card (verkrijgbaar bij bepaalde winkels) of met een creditcard.

CI7_3DS_DownloadContent_HowToBuyGames_Euro.jpg

4) Als je een Nintendo eShop Card hebt, lees dan de informatie en voer dan het activatienummer van 16 cijfers op de achterkant van de kaat in, door de zilveren laag weg te krassen. Nintendo eShop Cards zijn verkrijgbaar bij bepaalde winkels in waarden van € 15, € 25 en € 50. Kom meer te weten over Nintendo eShop Cards en kijk waar je ze kunt kopen.

CI_Nintendo3DS_DownloadContent_HowToBuyGames_11_eShop_CreditCard_NL.bmp

5) Als je in het bezit bent van een creditcard van VISA of MasterCard, kun je hiermee je tegoed aanvullen. Kies om te beginnen het bedrag dat je wilt toevoegen en volg hierna de instructies. Na afloop ontvang je een transactiebewijs.

6) Je kunt downloaden! Zorg dat de batterij volledig is opgeladen, of sluit de voeding aan voordat je met downloaden begint. Als je een grote game downloadt, dan kun je de Nintendo eShop afsluiten en je Nintendo 3DS-systeem in de slaapstand zetten, zodat de game wordt gedownload terwijl je iets anders doet.

 

Een downloadcode op het internet gebruiken

Als je met je Nintendo Network ID inlogt op een speciale website, wordt je software automatisch gedownload op je Nintendo 3DS-systeem, zodat die klaar is voor gebruik wanneer je je Nintendo 3DS weer oppakt.

Meer informatie


Downloadcodes gebruiken die je in een reguliere of online winkel hebt aangeschaft

Koop een downloadcode en ga naar de Nintendo eShop om de code in te voeren en het spel te downloaden. Downloadcodes kunnen worden aangeschaft in bepaalde reguliere en online winkels die Nintendo-producten verkopen.

Downloaden met een downloadcode

CI_Nintendo3DS_DownloadContent_HowToBuyGames_12_eShop_Start_NL.png

1. Open de Nintendo eShop in het HOME-menu.

CI_Nintendo3DS_DownloadContent_HowToBuyGames_13_eShop_Tap_Menu_NL.png

2. Kies linksboven op het onderste scherm MENU.

CI_Nintendo3DS_DownloadContent_HowToBuyGames_15_eShop_DownloadCode_NL.png

3. Kies DOWNLOADCODE GEBRUIKEN.

CI_Nintendo3DS_DownloadContent_HowToBuyGames_16_eShop_DownloadCode_OK_NL.png

4. Voer daarna de downloadcode van zestien tekens in en kies OKÉ.

Let op: de afbeeldingen zullen op de Nintendo 2DS in 2D afgebeeld worden.