6. Het Nintendo 3DS-systeem verandert

Iwata:

Nu de Nintendo eShop klaar is, verschijnen er steeds meer Virtual Console-spellen en 3D Classics, dus het Nintendo 3DS-systeem krijgt eindelijk zijn complete vorm. Als je rondloopt met het Nintendo 3DS-systeem, is de indruk die het maakt dan veranderd, omdat er nu zo veel in zit? Laten we beginnen met jou, Tanaka-san.

Tanaka:

Ik heb veel Virtual Console-spellen naast elkaar in het HOME-menu staan. Als ik dat zie, denk ik inderdaad dat het veranderd is. Ik voel me een rijk man nu ik er zo veel heb!

Iwata Asks
Iwata:

En jij, Nakano-san?

Nakano:

Ik heb alleen 3D Classics in de mijne, maar toen ik ze downloadde – je weet wel hoe de inhoud uit het cadeautje komt? Dat voelt echt goed. Ik heb het zelf gekocht, zodat ik wist wat ik zou krijgen. (lacht) Nu er meer en meer software aan het HOME-menu wordt toegevoegd, ziet het er volgens mij druk uit. Ik wil het misschien wel aan de anderen laten zien.

Iwata Asks
Iwata:

En jij, Imai-san?

Imai:

Als een video wordt gedownload, verschijnt een blauw teken bij de applicatiepictogrammen in het HOME-menu. Ik hoop dat mensen elke dag als ze hun Nintendo 3DS-systeem opendoen, een verandering opmerken.

Iwata Asks
Iwata:

Nakaya-san?

Nakaya:

De Nintendo eShop gaat ook Nintendo DSiWare-software verkopen. Ik denk dat het feit dat je Nintendo DSiWare op een Nintendo 3DS-systeem kunt draaien een verborgen verkoopargument is voor het nieuwe systeem. Er is een functie die Nintendo 3DS Transfer Tool heet, waarmee je de meeste Nintendo DSiWare die je hebt gedownload, van je Nintendo DSi-systeem naar je Nintendo 3DS-systeem kunt verplaatsen. Ik was erg blij om te zien dat alle Nintendo DSiWare naast elkaar op het scherm stond. Ik had de leiding over de Nintendo DSi Shop en heb veel Nintendo DSiWare op het Nintendo DSi-systeem die ik zelf gedownload heb. Ik heb blij dat ik er gebruik van kan maken. Noot van de redacteur: download van een tool op het Nintendo DSi-systeem met de Nintendo DSiWare is vereist.

Iwata Asks
Iwata:

Ik begrijp het.

Nakaya:

Ik ben er ook blij mee dat, als de Nintendo eShop eenmaal open is, er allerlei soorten producten klaar staan om te downloaden voor Nintendo 3DS, zowel Virtual Console-spellen als Nintendo DSiWare. Het aantal producten in de line-up is deze keer intimiderend, maar ik ben er gerust op.

Iwata:

De eShop voorbereiden is inderdaad moeilijk, maar het is een grote line-up en je kunt snel van scherm wisselen, dus ik denk dat het een plezieriger ervaring is dan onze vorige shops.

Nakaya:

Dat denk ik ook. Tot nu toe heeft niemand me nog veel verteld over de nieuwe software, dus ik heb vandaag een hoop geleerd. In mijn hoofd legde ik veel verbanden, zoals: “O, die functie was om dat soort software te verkopen!”

Iwata:

Als de eShop geopend is en ieders Nintendo 3DS HOME-menu tot leven komt, begint de persoonlijkheid van elke gebruiker duidelijk te worden. Gedownloade applicaties gaan normaal gesproken naar de SD-kaart, dus als je een grotere SD-kaart neemt, passen er veel op. Dit is ook iets waardoor iedereen het idee krijgt dat het Nintendo 3DS-systeem verandert.

Nakaya:

Dat klopt.

Iwata:

En aangezien het een plek is die een functie waarmee gebruikers naar spellen zoeken die ze misschien leuk vinden, combineert met een functie waarmee ze recensies van gebruikers kunnen lezen, wil ik het zo doen dat als je spelinformatie wilt – zelfs als je niet een bepaald doel in gedachte had – je iets interessants zult vinden door elke week bij de Nintendo eShop langs te gaan.

Nakaya:

Dat legt veel druk op mij! Ik doe mijn best! (lacht)

Iwata:

En aangezien de shopmanagers vrijelijk de schapruimte in hun regio opnieuw kunnen indelen, worden de vaardigheden van de shopmanager duidelijk. Het zal duidelijk zijn als een bepaald land bijvoorbeeld zijn schouders onder Super Mario Land zet.

Nakaya:

Dat lijkt veel op de manier waarop winkels worden verondersteld het best gebruik te maken van hun schapruimte.

Iwata:

Ik verheug me ook op speciale selecties die de aanbevelingen van de shopmanager laten zien. Het kan bijvoorbeeld interessant zijn om speciale promoties te bedenken, zoals een moederdagspecial met sofware speciaal voor moeder of een zomerspecial met spellen voor de zomervakantie. Tot op dit moment kon je, zelfs als je een video keek, het spel niet meteen daar kopen, maar nu deze functies zijn samengebracht, zal het duidelijk zijn hoe bepaalde video’s of specials de verkoop hebben bevorderd.

Nakaya:

Ik kijk er echt naar uit, maar ik ben ook een beetje bezorgd. Het verschaft misschien wel ideeën om toekomstige diensten te bedenken.

Iwata:

Om daar op verder te gaan: ik denk dat Nintendo eindelijk aan de start staat van dingen verkopen in de digitale wereld. Het resultaat van onze eerdere pogingen om de verbindingsportalen uit te breiden, zal te zien zijn in de Nintendo eShop. Hoewel de videodownloaddienst deze keer nog niet in de systeemupdate zit, hoop ik dat Nintendo 3DS-bezitters zich verheugen op de video’s die via de SpotPass-functie binnenkomen. Als we eenmaal meer details hebben over wanneer en hoe de video’s worden gedistribueerd, zal Nintendo het zeker laten weten. Bedankt voor jullie tijd vandaag. Veel succes met de laatste loodjes!

Allen:

Bedankt!