5. Het perspectief van de coureur

Iwata:

Dit keer kun je je kart ook besturen door het Nintendo 3DS-systeem te kantelen, dankzij de

Video: gyrobesturing

Dit keer kun je je kart ook besturen door het Nintendo 3DS-systeem te kantelen, dankzij de gyrobesturing .
gyrobesturing .

Yabuki:

Ja. Konno vroeg of we de gyrosensor20 ergens voor konden gebruiken. Toevallig kreeg ons team rond die tijd versterking van de programmeur die had gewerkt aan de stuurwielbesturing van Mario Kart Wii. Dus besloten we om de gyrosensor voor de besturing te proberen.

Iwata:

Bij Mario Kart Wii meet de versnellingsmeter21 in de Wii-afstandsbediening hoe snel je het wiel draait. 20 Gyrosensor: Een meetinstrument dat positie, hoek en draaisnelheid kan berekenen. 21 Versnellingsmeter: Een elektrisch circuit dat veranderingen in snelheid kan registreren. De versnellingsmeter in de Wii-afstandsbediening kan versnellingen in drie dimensies registreren.

Konno:

Volgens de programmeur is een gyroscopische besturing nauwkeuriger. Er is aan gewerkt door een programmeur die een echte autogek is, dus heeft hij veel aan de besturing gesleuteld.

Iwata Asks
Yabuki:

Inderdaad. En terwijl we aanpassingen maakten, hebben we voor het eerst in een Mario Kart een eerstepersoons perspectief toegevoegd.

Iwata:

Nou je het zegt, dit is de eerste keer in de Mario Kart-serie dat we het spel vanuit het perspectief van de coureur tonen.

Yabuki:

In het begin hadden we het gebruikelijke spelaanzicht waarin je alles ziet. Maar toen we het zo maakten dat je kon sturen door het systeem te kantelen, voelde dat niet helemaal goed. Dus dachten we, “En als we nu het cameraperspectief eens veranderen?” Natuurlijk vroeg het ontwerpteam wel om toestemming daarvoor.

Iwata:

Waren ze bang dat het niet bij Mario Kart zou passen?

Konno:

Ja. (lacht) Als je schakelt naar het gezichtspunt van de coureur, kun je niet meer zien met welk personage je speelt. En je ziet het stuurwiel plots van heel dichtbij. Ze zeiden “We hebben daar geen rekening mee gehouden bij het ontwerpen van het stuur!”

Iwata:

Toen ze het stuurwiel ontwierpen, wisten ze nog niet dat het zo groot in beeld zou verschijnen.

Konno:

Ze zeiden, “Het kost wat tijd om een meer gedetailleerd stuur te maken. Is dat goed?” Je kunt tijdens herhalingen trouwens ook de camera veranderen, dus kun je tijdens het racen de normale camera gebruiken, en alleen tijdens de herhaling naar het gezichtspunt van de coureur schakelen.

Iwata:

Wanneer je racet met het perspectief van de coureur, is het dan onduidelijk of je met een andere kart botst?

Yabuki:

Nee, dat valt wel mee. Maar we zaten er wel mee dat je niet wist wat er gebeurde als een schild je raakte.

Iwata:

Hoe heb je dat opgelost?

Yabuki:

We besloten om

Video: de camera te laten uitzoomen als je wordt geraakt

Dit keer kun je je kart ook besturen door het Nintendo 3DS-systeem te kantelen, dankzij de gyrobesturing .
de camera te laten uitzoomen als je wordt geraakt . Daarna schakelt hij meteen weer terug naar het eerstepersoons perspectief.

Iwata:

Ah…

Konno:

En als je over een banaan rijdt, draai je rond. Als dat gebeurt in een eerstepersoons perspectief kun je duizelig worden, dus laten we de camera uitzoomen zodat je alleen de kart ziet ronddraaien.

Iwata:

Ik begrijp het. De spelers zijn zich er niet bewust van, maar toch maakt het veel verschil of je die dingen wel of niet zo bedenkt. Het is belangrijk, maar je ziet zoiets snel over het hoofd.

Iwata Asks
Konno:

Eerst hadden we ook helemaal geen aandacht geschonken aan dat draaiende scherm. Maar we waren na één race al duizelig (lacht), dus hebben we het aangepast.

Yabuki:

We hadden aanvankelijk geen plannen om de gyrosensor te gebruiken, maar ervaren Mario Kart-spelers zeggen dat het nieuw en verfrissend is. Ik hoop echt dat mensen van het nieuwe perspectief zullen genieten.

Konno:

Als je online speelt kun je ook zien wanneer een tegenstander speelt met een eerstepersoons perspectief – zoals bij Mario Kart Wii een stuurwiel verscheen – dus daar kun je ook eens op letten.

Iwata:

Je hebt echt iets leuks en uitdagends gemaakt!