5. Zowel voor beginners als experts

Iwata:

Met de Co-star speelstand en de mogelijkheid om in Bee Mario te veranderen, is Super Mario Galaxy zo gemaakt dat het spel makkelijk genoeg is voor beginners. Maar ik ben bang dat door deze functies sommige van onze klanten het spel verkeerd begrijpen en denken dat dit Mario-spel niet geschikt is voor middelmatige en ervaren spelers als henzelf. Ik ben er echter van overtuigd dat jullie, de makers van het spel, denken: “Nee! Dat is niet het geval!” (lacht)

Hayashida:

Dat is iets wat ik inderdaad heel duidelijk wil maken. De omvang van het spel is werkelijk gigantisch. Bovendien zijn er tal van manieren waarop je dit spel kunt spelen. Ervaren spelers zullen in het spel zeer uitdagende levels vinden die perfect bij hen passen. Als iemand die goed is in computerspellen, een van de normale levels speelt, kan hij of zij proberen de vijand op een coole manier te verslaan.

Iwata:

Dat noemen we hun ‘superstijlvolle manier van spelen’.

Hayashida:

Het is zo goed, dat je het zult willen opnemen en aan iedereen laten zien! (lacht)

Iwata:

Dit spel heeft dus ook genoeg te bieden voor spelers die op zoek zijn naar de uitdaging waar Mario-spellen om bekend staan, te vergelijken met de ervaring die je kunt beleven tijdens het sporten.

Shimizu:

Ik hou eigenlijk wel van die sportersmentaliteit! (lacht) Natuurlijk heb ik daarom een aantal dingen in het spel gestopt die ik zelf graag in een spel zou zien.

Iwata Asks
Shimizu:

Het is net als bij auto’s: een auto met automatische versnellingsbak is voor iedereen makkelijk. Naarmate je meer handigheid krijgt in het rijden, kun je overstappen op een handgeschakelde auto en autorijden zoals jij dat wilt. Op die manier kunnen beginners en experts er allebei van genieten. Super Mario Galaxy is met die intentie gemaakt.

Iwata:

Het is makkelijker gezegd dan gedaan om een spel te maken voor iedereen. Het zal niet zijn meegevallen om het spel zowel makkelijk voor beginners als diepgaand genoeg voor ervaren spelers te maken.

Shimizu:

Dat zou je gerust camouflage kunnen noemen...

Iwata:

Dat is nogal een manier om het te omschrijven! (lacht) Probeer je te zeggen dat het spel er van buitenaf misschien zachtaardig uitziet, maar dat het vanbinnen vol zit met lastige, sportachtige uitdagingen?

Shimizu:

We hebben ons uiterste best gedaan om het zo te maken.

Aoyagi:

Maar als we het hele spel moeilijk hadden gemaakt, zouden zelfs de ervaren spelers afhaken. Het moet per slot van rekening geen militaire oefening worden! (lacht) Ik denk dat het moeilijkheidsniveau precies goed is uitgebalanceerd.

Iwata Asks
Shirai:

Sommige levels waar ik verantwoordelijk voor was, heten ‘EX stages’. Deze zijn niet zo lang, maar wel ongelofelijk moeilijk. Zelfs de allerbeste spelers zullen opgelucht zijn als ze deze levels hebben voltooid!

Iwata:

Dus zelfs de experts zullen daar met zweet in hun handen mee bezig zijn.

Shirai:

Zij die op zoek zijn naar een echte uitdaging, nodig ik uit om de EX stages te proberen. Laat de schattige muziek in die levels je niet voor de gek houden!

Iwata:

Dat maakt vast deel uit van de camouflage! (lacht)

Shirai:

Maar je hoeft die levels niet te voltooien om verder te gaan met het spel.

Iwata:

Ter afsluiting wil ik jullie vragen nog iets te zeggen tegen onze lezers die naar het spel uitkijken.

Hayashida:

(haalt een briefje uit zijn binnenzak) Nou, de teamleden die niet bij dit interview aanwezig konden zijn, hebben me gevraagd dit bericht over te brengen. Is dat goed?

Iedereen:

(lacht)

Hayashida:

Eens even zien... “We willen graag dat jullie de levels met de sterrenbal uitproberen.”

Aoyagi:

De sterrenbal

Video: gebruikt de kantelsensor van de Wii-afstandsbediening

Met de Co-star speelstand en de mogelijkheid om in Bee Mario te veranderen, is Super Mario Galaxy zo gemaakt dat het spel makkelijk genoeg is voor beginners.
gebruikt de kantelsensor van de Wii-afstandsbediening . Het begon allemaal als probeersel terwijl we op zoek waren naar verschillende manieren om Mario te bewegen. Omdat het echter zo leuk was om in plaats van met Mario met deze bal te spelen, besloten we het in het spel te stoppen.

Hayashida:

Ik ga verder. “Ook zijn er levels die lijken op levels in . Als je deze levels bereikt, zul je je volledig thuis voelen. Het geluid is zo gemaakt dat je op het ritme ervan kunt meespelen, dus we hopen dat je er van zult genieten...” Tot zover het bericht van de andere teamleden. (lacht)

Iwata Asks
Shimizu:

Ik vind dat Super Mario Galaxy zeer gevarieerd is geworden. Het is ook dusdanig in balans dat mensen niet zullen denken dat ze iets niet lukt. We hebben vernomen dat sommige mensen zich afvragen of een bepaald personage in het spel voorkomt, maar ook aan hen is gedacht! (lacht) We hebben het spel tot in de puntjes verzorgd, dus ik hoop dat jullie het leuk vinden.

Aoyagi:

Ik heb het

Video: zwaartekrachtprogramma

Met de Co-star speelstand en de mogelijkheid om in Bee Mario te veranderen, is Super Mario Galaxy zo gemaakt dat het spel makkelijk genoeg is voor beginners.
zwaartekrachtprogramma in elkaar gezet, dus ik hoop dat spelers een unieke ervaring beleven met het rondrennen op al de vreemde planeten. Laat ik ook nog even zeggen dat ik als programmeur erg mijn best heb gedaan om het spel in 60 frames per seconde6 te laten draaien, dus ik hoop dat jullie van de vloeiende animatie zullen genieten.

6 60 frames per seconde is het aantal keren dat een frame (stilstaande beelden waarmee animatie wordt gemaakt) per seconde verschijnt.

Shirai:

Ik wil het nog even hebben over de Toads. Van al dat ruimtereizen kun je een beetje eenzaam worden, maar gedurende het avontuur verschijnen her en der Toads die je tips geven en je aanmoedigen; het zijn als het ware trouwe hulpjes tijdens je ruimtereis op weg om Princess Peach te redden. Er zijn ook geheime levels en verborgen buizen op de meest onverwachte plekken. Ik weet zeker dat jullie het leuk gaan vinden om de spelwereld te onderzoeken, dus ik hoop dat jullie grondig plezier zullen beleven aan de enorme wereld van Super Mario Galaxy.

Iwata Asks
Iwata:

Als ze er ‘grondig’ van willen genieten, zal dat behoorlijk lang duren! (lacht)

Motokura:

We hebben inderdaad talloze planeten gemaakt.

Iwata:

Hartelijk dank, allemaal. In het volgende deel ga ik terug naar het hoofdkantoor in Kyoto en interview ik een aantal andere leden van het ontwikkelingsteam.