• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Splatoon

    Wil jij je van je beste kant laten zien in Splatoon? Als je deze tips volgt, ben je binnen de kortste keren de meest succesvolle inktvis in Inkopolis!

    Werk samen als team

    Iedere Inkling heeft zijn of haar eigen speelstijl. De een verdedigt liever strategische plekken, de ander dringt liever het gebied van de vijand binnen. Maar je speelt niet alleen voor jezelf: een team moet gebalanceerd te werk gaan om te winnen! Als je het liefst in de aanval gaat, kijk dan af en toe op de Wii U GamePad om te zien of je teamgenoten extra vuurkracht nodig hebben. Raak hun pictogram aan om met een Super Jump naar ze toe te springen en ze een handje te helpen. Als je een gelegenheid ziet om in korte tijd een hoop grond te bedekken, druk dan op de richtingsknop naar boven om je teamgenoten te laten weten dat er in jouw buurt punten verdiend kunnen worden!

    Verken de levels

    De levels die je kunt spelen, worden om de vier uur gewisseld, en er worden regelmatig nieuwe levels toegevoegd. De kans is dus groot dat je een onbekend level tegenkomt, maar dat is geen probleem! Ga naar de Lobby en druk op de Y-knop om het level in je eentje te spelen. Zo kun je goede uitkijkpunten vinden, strategische punten ontdekken en de opbouw van het level leren kennen.

    Denk verticaal

    Alleen de inkt op de grond telt mee voor het eindresultaat, maar je kunt tegen muren op zwemmen die met inkt zijn bedekt, om hooggelegen punten te bereiken. Door muren met inkt te bedekken kun je het verloop van de strijd in je voordeel veranderen. Let goed op of je ergens de mogelijkheid ziet om hogerop te komen. Je kunt de buizen aan weerszijden van de liften in Saltspray Rig gebruiken, en in veel andere levels vind je dozen, schansen, muren en andere verticale oppervlakken waar je tegenop kunt zwemmen. Als je ziet dat een tegenstander tegen een muur omhoog probeert te zwemmen, dan kun je hem of haar dwarsbomen door de muur boven ze met je eigen kleur inkt te bedekken. Op die manier is je tegenstander een makkelijk doelwit!

    Kies het juiste wapen

    Elke Inkling gaat de strijd aan met een bepaalde wapenset, die bestaat uit een standaardwapen, een extra wapen en een speciaal wapen. Als je meer ervaring opdoet en sterker wordt in online gevechten, worden er nieuwe wapensets beschikbaar. Er zijn echter verschillende, unieke wapensets die je niet alleen in online gevechten kunt vrijspelen. Het gerucht doet de ronde dat je hiervoor speciale blauwdrukken nodig hebt, die je kunt winnen door enorme oorlogsmachines van de Octarians te verslaan in Octo Valley. Als je een nieuw wapen vrijspeelt, train er dan mee om er vertrouwd mee te raken. Misschien sluit het wapen perfect aan op je vertrouwde speelstijl, of kun je er juist nieuwe strategieën en ideeën mee bedenken!

    Een goede uitrusting is het halve werk

    Je hoofddeksels, kleding en schoenen hebben allemaal handige eigenschappen waarmee je je speelstijl kunt verbeteren. Het is belangrijk dat je een goed evenwicht tussen deze eigenschappen vindt. Ink Saver (Main) zorgt ervoor dat je standaardwapen minder inkt verbruikt, zodat dit een eigenschap die goed van pas komt als je Roller-wapens of Shooter-wapens met een hoge vuursnelheid gebruikt. Met de juiste uitrusting is de overwinning binnen handbereik!