• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Tips: Metroid Prime 3


    07-11-2007

    Het onlangs gelanceerde Metroid Prime 3: Corruption laat spelers genieten van intense actie, buitenaardse verkenningstochten en pittige puzzels. Er valt zoveel te doen en te beleven dat spelers er gemakkelijk in kunnen verdwalen. Als jij zo’n premiejager bent die wel een beetje hulp kan gebruiken, of wilt weten hoe je de geheimen van het spel kunt vrijspelen, moet je vooral verder lezen. Maar let op: als je iemand bent die het juist leuk vind alles zelf te ontdekken, moet je onmiddellijk stoppen met lezen!

    Eindbaasgevecht – Rundas
    Diep in de gevaarlijke Tempel van Bryyo lever je je eerste gevecht met één van de andere premiejagers. Deze Rundas is volledig door het Phazon overgenomen. Het feit dat hij je redde toen je in een schacht omlaag stortte, betekent niet dat dit een vriendelijk weerzien wordt.

    Rundas is een sterke vijand die wordt beschermd door een dik pantser. Hij is constant in beweging en gooit van alles in je richting in zijn poging je avontuur tot een voortijdig einde te brengen. Om hem te kunnen verslaan moet je allereerst het beschermende pantser van zijn lichaam rukken. Probeer zijn vernietigende ijsaanvallen te ontwijken en wacht tot Rundas even stilstaat. Het maakt niet uit of hij op de grond staat of op één van de pilaren.

    Zodra hij stilstaat, moet je hem zo snel en hard mogelijk raken om hem te verdoven. Gooi dan de Grapple Lasso om het pantser van zijn lijf te trekken. Pas dan kun je hem raken, bijvoorbeeld met je armkanon of met projectielen. Activeer de Hypermode om maximale schade te veroorzaken.

    Als het eind van het gevecht in zicht is, zal Rundas je op nieuwe manieren aanvallen. Blijf om hem heen draaien en vuren om te voorkomen dat je wordt geraakt. Zodra hij is verdoofd moet je weer de Grapple Lasso gebruiken om zijn herstelde pantser te verwijderen. Voordat je het weet, heb je hem op deze manier verslagen. Er kan tenslotte maar één premiejager de sterkste zijn.

    Mii Bobblehead
    Niets staat zo gezellig als een bobblehead (zo'n poppetje waarvan het hoofd heen en weer beweegt) op het dashboard van je eigen ruimteschip. Het zorgt voor een vrolijke noot tijdens jouw reizen naar de donkerste hoeken van het universum. Bij dit bobblehead is het mogelijk het hoofd van je eigen Mii-personage op een mini-Varia Suit te plakken! Vervolgens kun je het kleine figuurtje laten schudden door ertegen te duwen met de Wii-afstandsbediening!

    Om je eigen bobblehead vrij te spelen, moet je wat van de credits inleveren die je tijdens het spelen hebt verdiend. Voor één blauwe credit, twee Friend Credits, drie gouden credits en drie rode credits kun je het interieur van je schip een heel nieuw aanzien geven. Dit is echt het populairste accessoire in het hele heelal!

    Je verdient de verschillend gekleurde credits door verschillende opdrachten te voltooien, van het verslaan van eindbazen tot het scannen van omgevingsobjecten en ruimtewezens. De eerste tien keer dat je honderd vijanden hebt verslagen, word je beloond met een handige Friend Voucher die je naar een andere speler kunt sturen.

    Geheime boodschappen
    Nu je voor wat extra stijl in je ruimteschip hebt gezorgd, is het misschien ook leuk om eens contact te maken met enkele beroemdheden. Als je de terminal van Samus' computer opent, verschijnen acht symbolen die op het eerste gezicht weinig te betekenen hebben. Toch geven ze toegang tot interessante geheimen. Om deze te openbaren moet je je voorstellen dat de symbolen van links naar rechts de cijfers 1 t/m 8 vertegenwoordigen.

    Druk dan op de symbolen in de volgorde 8, 3, 5, 4 voor een persoonlijke boodschap van de legendarische maker van Mario, Shigeru Miyamoto! Na de volgorde 2, 7, 5, 1 hoor je een andere boodschap, dit keer van Nintendo’s  president Satoru Iwata. Er zijn meer berichten te ontdekken, maar waarschijnlijk zul je er weinig van begrijpen, aangezien er vloeiend Japans wordt gesproken!

    Lights of life
    Heb je je wel eens afgevraagd wat die vier kleine lampjes bovenaan het vizier van Samus te betekenen hebben? Zal je missie voorbij zijn als het laatste lichtje is gedoofd? Nou, dat niet, maar je zult wel een korte pauze moeten inlassen. De vier horizontale balkjes vertegenwoordigen namelijk de levensduur van de batterijen in je Wii-afstandsbediening!

    Deze handige onthullingen vormen nog maar het topje van de ijsberg als we het hebben over de uitdagingen en geheimen die in Metroid Prime 3: Corruption liggen verborgen. Dus waar wacht je nog op? Ga snel verder met verkennen; het universum heeft je nodig!

    Metroid Prime 3: Corruption ligt nu in de winkel, exclusief voor de Wii. Meer informatie over dit spel vind je op de officiële website. Kom hier volgende week terug om meer Metroid Prime 3-tips te lezen!