• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Trauma Center: Second Opinion onder de loep


  31-07-2007

  Bereid je voor op een bezoek aan de operatiekamer, want Trauma Center: Second Opinion komt naar de Wii. Alleen jouw kwaliteiten als chirurg kunnen voorkomen dat een dodelijke ziekte de mensheid uitroeit. Dit betekent dat jouw vaardigheden met Wii-afstandsbediening en Nunchuk dit keer het verschil maken tussen leven en dood.

  Het spel begint als jij, Dr. Derek Stiles, op het punt staat je eerste operatie uit te voeren in Hope Hospital. Vanaf dat moment raak je verwikkeld in een dramatische verhaallijn vol interessante personages. Als de ster van je eigen doktersroman ben je bij elke operatie weer verantwoordelijk voor het leven van je patiënt. In een race tegen de klok moet je gecompliceerde operaties uitvoeren waarbij je de toestand van de patiënt altijd in het oog moet houden.

  In de operatiekamer kun je beschikken over een groot aantal levensreddende instrumenten. Links onder in beeld verschijnen deze instrumenten, je kunt ze razendsnel selecteren door de stick van de Nunchuk in een richting te duwen. Als je zo één van de twaalf instrumenten hebt gekozen, kun je deze gebruiken door de Wii-afstandsbediening op verschillende manieren te bewegen.

  Welk gereedschap je ook hebt gekozen, de bediening ervan is ongelooflijk intuïtief. Je beweegt de Wii-afstandsbediening simpelweg zoals je zou verwachten en drukt daarbij op de A-knop of B-knop. Om snel een open wond te hechten moet je bijvoorbeeld met de Wii-afstandsbediening naar de wond wijzen en een zigzagbeweging maken terwijl je A of B houdt ingedrukt. Om de defibrillator-pads op de borstkas van je patiënt te plaatsen, moet je de Wii-afstandsbediening en Nunchuk naar voren bewegen. Bij andere procedures, zoals het herstellen van een gebroken been, moet je de Wii-afstandsbediening roteren om de stukken weer in elkaar te passen. Voor je het weet ben je aan het snijden, hechten en verbinden als een echte pro!

  Het is moeilijk om duidelijk te maken hoe natuurlijk de besturing voelt. Of je nu probeert een kaarsrechte incisie te maken met je scalpel of glasscherven uit een wond trekt met je pincet, de combinatie van de Wii-afstandsbediening en Nunchuk laat je met waanzinnige snelheid en uiterste nauwkeurigheid werken. De trilfunctie van de Wii-afstandsbediening draagt ook bij aan het realistische effect. Elke keer dat je een verkeerde actie uitvoert voel je een schokje, terwijl de afstandsbediening begint te trillen als je probeert het hart van je patiënt weer op gang te helpen met de defibrillator. Alsof het nog niet moeilijk genoeg is om een vaste hand te behouden tijdens de klinische procedures wordt de spanning door de trillende Wii-afstandsbediening nog eens extra opgevoerd.

  Omdat je de operaties bestuurt met zowel de Wii-afstandsbediening als de Nunchuk, kun je ook om de assistentie van een andere speler vragen! Als je een vriend de Nunchuk laat bedienen terwijl jij opereert met de Wii-afstandsbediening, krijgt het spel een heel nieuwe dimensie. Je kunt telkens je verpleegster' vragen om een bepaald instrument aan te reiken. Als de hartslag van je patiënt daalt en de spanning stijgt, wordt jullie relatie behoorlijk op de proef gesteld!

  De dramatische verwikkelingen in Trauma Center: Second Opinion vinden zowel binnen als buiten de operatiekamer plaats. Al vroeg in het verhaal wordt onthuld dat Dr. Stiles beschikt over een bijzondere gave die de Healing Touch wordt genoemd. Zo komt hij erachter dat zijn verantwoordelijkheid verder reikt dan de gebruikelijke operaties. Als sporen van de dodelijke ziekte GUILT (Gangliated Utrophin Immuno Latency Toxin) worden aangetroffen in patiënten, wordt je in dienst genomen door de geheime organisatie Caduceus die alles doet om verspreiding van deze ziekte te voorkomen. Later in het verhaal kun je ook de rol aannemen van een andere bijzondere dokter in een spannend zijverhaal dat meer licht werpt op het gevecht tegen GUILT. Fans van de Nintendo DS-game Trauma Center: Under The Knife kunnen genieten van allerlei nieuwe plotwendingen. Ook is er een totaal nieuw hoofdstuk toegevoegd en zelfs een alternatief einde.

  Wat de Healing Touch betreft, deze unieke procedure wordt je geleerd als je een meer ervaren chirurg bent geworden. Je kunt deze gave gebruiken om tijdens een operatie de tijd te vertragen en kostbare seconden te winnen. Dit zou wel eens het belangrijkste instrument kunnen zijn dat tot je beschikking staat. Omdat je de Healing Touch maar één keer per operatie kunt gebruiken, moet je er wel zeer zorgvuldig mee omspringen.

  Het spelen van Trauma Center: Second Opinion op de Wii is een unieke en meeslepende ervaring die je geleidelijk vertrouwd maakt met de gang van zaken in de operatiekamer. Vervolgens word je ondergedompeld in een dramatische verhaallijn waarin elke beslissing die je maakt bepaalt of iemand er bovenop zal komen of niet. Vergeet nooit dat het leven van de patiënt in jouw handen rust!

  Trauma Center: Second Opinion verschijnt exclusief voor de Wii en is vanaf 10 augustus verkrijgbaar.