• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Europese line-up WiiWare en Nintendo DSiWare-games voor herfst / winter 2009


    17-09-2009

    17 september 2009 – Nintendo of Europe onthult een hele reeks nieuwe games die de komende maanden gelanceerd worden voor WiiWare en Nintendo DSiWare. Het betreft een zeer gevarieerd aanbod met voor ieder wat wils, reden te over om je Wii en Nintendo DSi online te brengen.

    Laurent Fischer, Managing Director van Marketing & PR voor Nintendo of Europe, zegt: “De videogame-industrie verandert, in die zin dat andere mensen op andere manieren worden bereikt.  De Wii en Nintendo DSi maken deel uit van een nieuwe manier om games te ontwikkelen, te verspreiden en te beleven – als downloadbare software.”

    “Enthousiaste nieuwe, kleinere ontwikkelaars kunnen de Nintendo Shop gebruiken voor toegang tot consumenten die ze eerder veel moeilijker konden bereiken. Dit moedigt ontwikkelaars aan om mensen te bereiken met verschillende soorten games, en moedigt consumenten aan de games direct op hun systemen te spelen.”

    “Volgens ons zal dit model een aanvulling blijken op het traditionele winkelmodel, en in feite de totale markt voor games laten groeien met unieke, innovatieve games die allerlei soorten gamers aanspreken. We geloven ook dat het downloadfenomeen zal leiden tot meer creativiteit, samenwerking en uitwisseling van ervaringen onder de gamers zelf.”


    Nintendo maakte eerder al de samenwerking met Aardman Studios bekend, de makers van de Oscar-winnende Wallace and Gromit-films. Het eerste mini-tekenfilmpje van de bijzondere reeks animaties die door Aardman Studios gemaakt is met Flipnote Studio is vanaf nu te bekijken op de Flipnote Hatena website (http://flipnote.hatena.com). Met Flipnote Studio voor Nintendo DSi kunnen gebruikers gratis en eenvoudig animaties ontwerpen. In de aanloop naar kerst verschijnt elke week een nieuwe animatie van Aardman Studios, die gebruikers gratis kunnen downloaden.

    Ook zal Nintendo binnenkort een ‘Connection Ambassador Promotion’ starten. Dit beloningssysteem voor trouwe fans van WiiWare gaat in oktober van start en biedt spelers de kans ambassadeurs van Nintendo te worden door vrienden en familie aan te moedigen hun Wii-systeem met internet te verbinden. Zowel de ambassadeur als de nieuw verbonden speler ontvangen elk 500 Wii-punten. Als de ambassadeur in totaal 20 mensen heeft geholpen hun Wii met internet te verbinden (dit is het maximale aantal dat wordt beloond), heeft hij in totaal 10.000 Wii-punten ontvangen. Hiervoor kunnen heel wat leuke en unieke WiiWare-games worden aangeschaft!

    Maar het wordt nog beter. Zodra de ambassadeur namelijk tien personen heeft geholpen verbinding te maken, krijgt hij “gold status”, en mag hij als beloning alle NES-games die Nintendo zelf heeft uitgebracht (first party) gratis downloaden voor de Virtual Console. Als iemand twintig mensen heeft geholpen verbinding te maken, wordt zijn status verhoogd naar “platinum status”, en mag hij alle games die voor de NES, SNES en N64 zijn uitgebracht (zowel first party als third party) gratis downloaden voor de Virtual Console!

    Vandaag wordt ook het Europese WiiWare-portaal opnieuw gelanceerd. Deze geeft toegang tot het laatste WiiWare-nieuws en gamesites, en is voor nieuwkomers de perfecte plaats om te beginnen. Een wekelijkse top 10 en top 10 aller tijden laat zien welke WiiWare-titels momenteel en in het algemeen het meest werden gedownload door Club Nintendo-leden. Het portaal voorziet ook in stap-voor-stap uitleg van het aansluiten van de Wii op internet, informatie over het downloaden van WiiWare-games en een filmpje dat laat zien hoe Nintendo Points gebruikt kunnen worden. Bezoek het WiiWare-gedeelte op onze site voor alle details.

    Hieronder het releaseschema voor zowel WiiWare als Nintendo DSiWare.

    WiiWare:

    Nintendo DSiWare: