• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • In de aanloop naar het grote PUNCH-OUT!!-gevecht stijgt de spanning...


    18-05-2009

    Op vrijdag 22 mei maakt een legendarisch bokstoernooi een comeback op de Wii. PUNCH-OUT!! voor de Wii blaast de klassieke franchise nieuw leven in met o.a. tal van fantastisch geanimeerde personages en de spelvariant Head-to-Head voor twee spelers.

    Als de eerste ronde van PUNCH-OUT!! begint, treffen we in de ring een kleine knokker met grote ambities. Little Mac, afkomstig uit de Bronx in New York, debuteert als prof, en dat belooft een spectaculaire ervaring te worden. Als we tenminste zijn legendarische trainer, Doc Louis, mogen geloven.

    We zochten de Doc op om met hem vooruit te kijken naar de eerste partij van Little Mac. Dat is er eentje in het Minor Circuit, tegenover de zeer ervaren bokser Glass Joe.

    Iwata Asks

    De man achter de man. Doc Louis is de trainer van Little Mac, toekomstig wereldkampioen volgens de Doc.

    Jerome, wat zag jij als voormalig zwaargewicht bokser en ervaren trainer in Little Mac wat je overtuigde van zijn talent?

    Doc: Doorzettingsvermogen, snelheid, kracht – Little Mac heeft het allemaal in huis. Voordat ik met hem begon te werken was hij al door talloze trainers afgewezen, maar daar zullen ze nog spijt van krijgen, wat ik je brom! Het krachtigste wapen uit zijn arsenaal is zijn zogenaamde Star Punch. Als Mac daarmee zijn tegenstander weet te treffen, gaat die vrijwel zeker tegen het canvas. Maar weet je wat me nog het best aan die jongen bevalt? Dat-ie voor niemand bang is. Je kunt hem gerust met een gozer van vijf keer zijn formaat de ring in sturen, hij vertrekt geen spier!

    Nu zijn eerste gevecht als prof eraan zit te komen, hoe schat je zijn kansen in tegenover Glass Joe?

    Doc: O, kat in het bakkie. Die gast heeft 99 gevechten verloren! 99! Dat zijn er bijna net zoveel als de chocoladerepen die ik gisteren at! Volgens mij zou goeie ouwe Granny Louis deze gast nog gestrekt krijgen, dus dit wordt ongetwijfeld de eerste van vele overwinningen voor Mac.

    Maar Glass Joe is nog maar de eerste hindernis om te nemen, natuurlijk. Er bevinden zich daarna nog 12 boksers tussen Mac en de wereldtitel. Denk je echt dat Mac het in zich heeft om die allemaal te passeren?

    Doc: Luister, hoe groot of sterk iemand ook is, er is altijd wel een manier hem te verslaan. Elke bokser in het Minor, Major of World Circuit heeft wel een zwakke plek die we uit kunnen buiten. Alles draait om de timing. Als Little Mac het aanvalspatroon van zijn tegenstander kan doorgronden en terugslaat op het moment dat hij een opening ziet, kan hij elke kerel aan. Tuurlijk, sommige van die gasten bestoken hem met allerlei maffe combinaties, maar ook al gaat-ie een keertje tegen het canvas: hij kan altijd weer overeind krabbelen.

    Laatste vraag, Doc. Geloof jij dat Mac voor langere tijd de wereldtitel kan claimen?

    Doc: Dat geloof ik, ja. Maar het is een interessante vraag, omdat het inderdaad niet genoeg is om wereldkampioen te worden. Het komt er vervolgens ook op aan je titel te verdedigen. Elke gast die Mac op zijn weg naar de top verslaat, zal zich willen revancheren. Ze zullen gaan trainen, hun fouten verbeteren en nieuwe technieken leren. Dus misschien zal voor Mac de echte uitdaging pas beginnen als hij de top eenmaal heeft bereikt.

    Maar weet je? Als je de beste wilt zijn, moet je de beste verslaan. En waar die andere vechters ook mee voor de dag komen, ik weet dat mijn man de wil en de kracht heeft om nog lang aan de top te blijven. Geloof me, Little Mac gaat de onbetwiste koning van de ring worden. Ik kan niet wachten tot het eerste gevecht begint!

    Binnenkort kun jij bepalen hoe de bokscarrière van Little Mac eruit gaat zien, want op 22 mei wordt PUNCH-OUT!! in Europa gelanceerd, exclusief voor de Wii.