Mini Mario’s marcheren naar Nintendo DSiWare en Pilotwings vliegt naar de Virtual Console!


18-08-2009

18 augustus 2009 – Om te vieren dat deze week in Keulen de gamesbeurs Gamescom plaatsvindt, worden voor Nintendo DSi en Wii twee titels gelanceerd waar gamers lang naar hebben uitgekeken.

Vanaf vrijdag 21 augustus kunnen spelers Mario vs. Donkey Kong™: Minis March Again! Downloaden als Nintendo DSiWare. In dit unieke puzzelactiespel kunnen spelers hun eigen levels maken om deze online uit te wisselen. Retrofans kunnen vanaf aanstaande vrijdag terugkeren naar hogere sferen op de Virtual Console in Pilotwings™, de klassieke vliegsimulator die oorspronkelijk voor de Super Nintendo verscheen.

Als je geen zin hebt om tot vrijdag te wachten en je toevallig toch al van plan was om naar de Gamescom te komen, kun je deze twee titels ook alvast even uitproberen. Ze staan beide op de stand van Nintendo!

Binnenkort worden meer nieuwe titels aangekondigd voor de Nintendo DSi Shop en het Wii-winkelkanaal.

Mario vs. Donkey Kong™: Minis March Again! biedt alles waar voorganger Mario vs Donkey Kong 2™: March of the Minis om werd geroemd, maar dan met nieuwe regels, nieuwe levels en nieuwe mogelijkheden.

Op de dag dat het pretpark Super Mini Mario World wordt heropend, gaat Donkey Kong er vandoor met Pauline – de dame die voor het eerst werd ontvoerd in het originele speelhalspel Donkey Kong™. Om haar te redden moet je een groep speelgoedmariootjes door levels vol hindernissen zien te loodsen.

De pittige levels zullen het uiterste vergen van zowel je puzzeloplossend vermogen als je behendigheid. Denk je dat je nog moeilijkere of leukere levels kunt ontwerpen?  De Construction Zone biedt hiervoor alle ruimte! Gebruik de eenvoudige bediening om snel en handig je eigen levels te bouwen. Laat spelers van over de hele wereld van je kunstwerkjes genieten door ze uit te wisselen via de Nintendo Wi-Fi Connection, of deel ze met vrienden via draadloze communicatie. Als je geen zin hebt om zelf levels te maken, kun je ook gewoon levels van andere spelers downloaden. Zo krijg je altijd weer een verse uitdaging!

Een andere game die deze week beschikbaar komt als download is Pilotwings™, de klassieker die oorspronkelijk verscheen voor de Super Nintendo. Deze game kan vanaf vrijdag in het Wii-winkelkanaal worden aangeschaft voor de Virtual Console.

Pilotwings™ is een productie van de legendarische Shigeru Miyamoto uit 1992. Destijds werd deze unieke vliegsimulator zeer warm onthaald, en de bijzondere vlieguitdagingen hebben de tand des tijds opmerkelijk goed doorstaan.

Probeer verschillende manieren van vliegen onder de knie te krijgen om je ‘Wings’ te verdienen en nieuwe uitdagingen toegankelijk te maken. Kruip achter de stuurknuppel van een licht vliegtuigje om ermee door ringen te vliegen en zo netjes mogelijk te landen. Bestuur een parachute met gevoel om zo dicht mogelijk bij de stip op de grond te landen. Je kunt ook met een hangglider proberen via thermische stromingen hogerop te komen, of met een Rocketbelt als een raket door het luchtruim schieten!

Door tijdens de vlieglessen goed te presteren, kun je unieke bonusstages en extra uitdagingen vrijspelen. Pilotwings™ zit echt vol uitdagingen om je vliegkunsten tot het uiterste te beproeven!

Mario vs. Donkey Kong™: Minis March Again! is vanaf 21 augustus verkrijgbaar in de Nintendo DSi Shop voor 800 Nintendo DSi Points. Pilotwings™ is vanaf 21 augustus verkrijgbaar in het Wii-winkelkanaal voor 800 Wii Points. Neem regelmatig een kijkje in het Wii-winkelkanaal, de Nintendo DSi Shop en het Nintendo-kanaal om op de hoogte te blijven van de nieuwste releases voor de Virtual Console en Nintendo DSiWare.