• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Nintendo introduceert nieuw 'social entertainment' op de E3


  02-06-2009

  Los Angeles, 2 juni, 2009 - Al decennialang streeft Nintendo naar de meest creatieve en meeslepende ervaringen op videospelgebied, en probeert het de videospelindustrie in nieuwe richtingen te leiden. Op de persconferentie voorafgaand aan de E3, de meest prominente handelsbeurs op het vakgebied van videogames, kondigde Nintendo 'social entertainment'-producten aan die veel verder gaan dan wat momenteel als videospel wordt beschouwd. Tegelijkertijd worden fanatieke gamers voorzien van de spanning en sensatie waar zij zo naar verlangen.

  "Nintendo blijft de manier waarop nieuwe en ervaren spelers naar videospellen kijken - en hoe ze ermee spelen - uitdagen," aldus Cammie Dunaway, vice-president van Sales & Marketing bij Nintendo of America. "Van moderne varianten op onze meest beroemde series, tot de introductie van inventieve apparaten, blijven wij totaal nieuwe dimensies toevoegen aan de videospelwereld."

  • Naar de E3-startpagina gaan

  Een samenvatting van Nintendo's belangrijkste aankondigingen:

  Wii
  * Wii Motion Plus: Nintendo's Wii Motion Plus biedt bewegingsgestuurde precisie als het accessoire gebruikt wordt in spellen die speciaal daarvoor ontworpen zijn. Als Wii Motion Plus aan de Wii-afstandsbediening bevestigd is, maakt het accessoire Nintendo's belofte van nog meeslependere realiteitsweergave in spellen helemaal waar. Het apparaat registreert iedere subtiele beweging en merkt precies waar, en hoe, spelers de Wii-afstandsbediening vasthouden. Het maakt actief gamen nog meeslepender, en zorgt voor een nieuwe besturingsstandaard. De aankomende weken komt er een reeks van Third Party-spellen uit die uitgebreid van Wii Motion Plus gebruik maken.

  * Wii Sports Resort: Nintendo liet de veelzijdigheid van Wii Motion Plus zien in enkele Wii Sports Resort-activiteiten. Wii Sports Resort is een meeslepend, uitgebreid spel, dat vol zit met 'holiday resort'-achtige activiteiten met dezelfde brede aantrekkingskracht als het originele Wii Sports. Wii Sports Resort is eenvoudig op te pakken en te spelen, maar bevat eveneens diepere spelniveaus die met de precieze besturing zelfs de meeste ervaren gamers voor een uitdaging stellen. Het Wii MotionPlus-accessoire wordt op 12 juni gelanceerd en zal vanaf 24 juli bij Wii Sports Resort geleverd worden.

  * Wii Fit Plus: Wii Fit verwelkomde miljoenen nieuwe spelers in de wereld van videospellen. Wii Fit Plus biedt nu een reeks nieuwe eigenschappen en uitbreidingen, samen met oefeningen en balansspellen die ontworpen zijn om workouts leuk te houden. Spelers zullen een extra dimensie aan de Wii Fit-belevenis ontdekken, terwijl ze eenvoudig hun eigen dagelijkse trainingsschema opzetten, of kiezen voor 20, 30 of 40 minuten durende trainingen, afhankelijk van hoeveel tijd ze beschikbaar hebben. Spelers kunnen ook kiezen uit gespecialiseerde trainingsroutines die zich richten op specifieke doelen, zoals het strakker krijgen van de buik, verbeteren van de armspieren, of zelfs het verminderen van stress. De workouts combineren de originele Wii Fit-activiteiten met vijftien nieuwe balansspellen en zes nieuwe krachttrainingen en yoga-oefeningen. Wii Fit Plus wordt samen met het Wii Balance Board geleverd en zal ook apart verkocht worden voor mensen die het Wii Balance Board al bezitten. Beide zullen in het vierde kwartaal van 2009 verkrijgbaar zijn.

  * New Super Mario Bros. Wii: Nintendo-ontwikkelaars droomden al decennia over het creëren  van een Super Mario Bros.-spel dat meerdere spelers tegelijkertijd konden spelen. De Wii zorgt ervoor dat deze droom eindelijk werkelijkheid wordt aan het einde van het jaar. In New Super Mario Bros. Wii kunnen spelers de voorbijschuivende werelden in hun eentje verkennen, of tot drie anderen uitnodigen voor een flinke portie gezamenlijk plezier. Dit kan op ieder moment, en op iedere locatie in het spel, en de nieuwe spelers kunnen met je mee spelen, of juist tegen je. Met deze stand voor meerdere spelers brengt het nieuwste spel uit de populaire Super Mario Bros.-serie een nieuw type familievermaak naar woonkamers wereldwijd, en laat vriendengroepen samenkomen voor een portie supersnel Super Mario Bros.-vermaak.


  * Super Mario Galaxy 2: dit aanstaande Wii-avontuur markeert de eerste keer dat een tweede 3D Mario-avontuur in dezelfde consolegeneratie zijn opwachting maakt. In dit spel rijdt Mario met zijn trouwe prehistorische tweevoeter Yoshi naar nieuwe sterrenstelsels en de bijbehorende fantastische werelden. Dit driedimensionale platformavontuur biedt trouwe gamers een nieuwe, frisse, buitenaardse uitdaging in de stijl van het enthousiast ontvangen origineel. Het spel staat gepland voor 2010.


  * Metroid: Other M: Nintendo liet een trailer zien van een nieuw Wii-spel in de populaire Metroid-serie. Metroid: Other M markeert een weergaloze samenwerking met de wereldberoemde ontwikkelaars van Team Ninja. Het spel biedt fans energieke en actievolle gameplay, terwijl het dieper ingaat op het achtergrondverhaal van ruimtehuurling Samus Aran. Het spel staat gepland voor 2010.


  * Wii Vitality Sensor: Nintendo's nieuwste grensverleggende product, de Wii Vitality Sensor breidt de aantrekkingskracht van videospellen verder uit. Het meet de hartslag van de gebruiker, alsmede een aantal andere signalen die het lichaam uitzendt, en biedt de gebruiker aan de hand daarvan inzichten in diens lichaam.

  Nintendo DS en Nintendo DSi
  * Mario vs. Donkey Kong: Minis March Again!: dit spel markeert de derde titel in de reeks en, belangrijker, het eerste Nintendo DSiWare-spel waarin spelers levels vanaf de grond af op kunnen bouwen. Mario dient obstakels te ontwijken om zo de confrontatie aan te kunnen gaan met zijn aartsrivaal Donkey Kong. Dit keer hebben spelers in de 'construction zone' echter de totale vrijheid om waar ze maar willen vallen, vijanden en power-ups neer te leggen. Mario vs. Donkey Kong: Minis March Again! zal tegen het einde van het jaar in de Nintendo DSi Shop verkrijgbaar zijn.

  * Facebook-foto-integratie: voor de Nintendo DSi kondigde Nintendo de mogelijkheid aan om de foto's die met de ingebouwde camera van het systeem genomen zijn direct naar Facebook te uploaden. Via Facebook Connect en een nieuwe versie van de Nintendo DSi-systeemsoftware zal deze foto-integratie vanaf de zomer mogelijk zijn. Op deze manier wordt het voor mensen nog makkelijker om foto's te bewerken en te delen via Facebook.

  * Mario & Luigi: Bowser's Inside Story: Nintendo onthulde Mario & Luigi: Bowser's Inside Story, een nieuw hoofdstuk in de populaire RPG-reeks, waarin spelers - letterlijk - in de huid van Bowser kruipen. Vanaf oktober 2009 kunnen spelers genieten van de bekende hilarische dialogen, terwijl ze twee simultane verhaallijnen proberen te volgen. Mario & Luigi: Bowser's Inside Story is speelbaar op de Nintendo DS- en Nintendo DSi-systemen.

  * Golden Sun DS: na zes jaar duisternis, zal in 2010 de zon weer opkomen. Golden Sun DS voegt aan de populaire draagbare RPG-serie Golden Sun een indrukwekkende grafische presentatie toe. Deze titel volgt het verhaal van een aantal afstammelingen van de vorige helden, en dompelt de speler onder in een magisch avontuur, vol intuïtieve touchscreenbesturing. Golden Sun DS is speelbaar op de Nintendo DS- en Nintendo DSi-systemen.

  * WarioWare D.I.Y.: Dit spel plaats het concept van door spelers gecreëerde content in de schijnwerpers. Spelers kunnen met dit spel hun eigen microgames ontwerpen, helemaal vanaf het begin. Elk element, waaronder de personages, de achtergrond, de acties en zelfs het doel van de microgame kan door de speler bepaald worden. Daarna kunnen spelers hun afgemaakte microgames delen met andere eigenaren van WarioWare D.I.Y. Het nieuwste spel in de WarioWare-serie is speelbaar op de Nintendo DS- en Nintendo DSi-systemen.

  Door Nintendo uitgegeven spellen die getoond worden op de E3:

  Wii:
   New Super Mario Bros. Wii
   Wii Fit Plus
   Wii Sports Resort
   Sin and Punishment 2
   Endless Ocean 2
   Line Attack Heroes
   Span Smasher

  WiiWare:
   PictureBook Games: Pop-Up Pursuit


   You, Me & the Cubes


   Final Fantasy IV: The After Years
   BIT.TRIP.CORE
   Icarian: Kindred Spirits
   Swords & Soldiers
   Military Madness: Nectaris
   Cave Story

  Nintendo DS:
   The Legendary Starfy
   The Legend of Zelda: Spirit Tracks
   Fossil Fighters
   Professor Layton and the Diabolical Box
   Mario & Luigi: Bowser's Inside Story
   Pokemon Mystery Dungeon: Explorers of Sky
  Girl's Mode
   Glory of Heracles
   Golden Sun DS
   Picross 3D

  Nintendo DSiWare:
   Mario vs. Donkey Kong: Minis March Again!
   Flipnote Studio
   Animal Crossing Clock
   Animal Crossing Calculator
   Photo Clock
   Mario Clock
   Mario Calculator
   Six in One Translator (werktitel)
   Crash-Course Domo
   White-Water Domo
   Hard-Hat Domo
   Rock-n-Roll Domo
   Pro-Putt Domo