• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Zijn gewicht waard in platina: fonkelend nieuw Pokémon-spel komt naar Nintendo DS!


    13-02-2009

    13 februari 2009 – Pokémon Platinum Version komt naar Europa op 22 mei 2009 om Nintendo DS bezitters  een heel nieuw en episch avontuur te laten beleven! Het spel is sinds de lancering in Japan van afgelopen september al meer dan 2,4 miljoen keer  verkocht, waarvan 1 miljoen binnen de eerste drie dagen na de lancering.

    Dit wervelende nieuwe avontuur, gesitueerd in de Sinnoh-regio van de Pokémon-wereld, zit vol nieuwe functies en mogelijkheden. De Wi-Fi Plaza biedt bijvoorbeeld nieuwe manieren om online te spelen via de Nintendo Wi-Fi Connection, terwijl spelers hun meest grootse overwinningen kunnen opslaan in de Vs. Recorder. In de geheel nieuwe Distortion World maakt tijd noch ruimte de dienst uit, wat natuurlijk resulteert in compleet nieuwe uitdagingen!

    Het epische verhaal van Pokémon Platinum Version draait om de legendarische Renegade Pokémon, Giratina, die verschijnt in een nieuwe vorm, de zogenaamde ‘Origin Forme’.  Maar in Pokémon Platinum Version kunnen ook vele andere legendarische Pokémon worden gevangen, zoals Dialga en Palkia, maar ook het krachtige trio Uxie, Azelf en Mesprit.

    Misschien wel het spannendste nieuwtje van deze release: één van de zeldzaamste en populairste Pokémon, Shaymin (alleen verkrijgbaar via speciale events* voor Pokémon Diamond Version en Pokémon Pearl Version) verschijnt in een nieuwe vorm in Pokémon Platinum Version. Spelers kunnen Shaymin vanaf Pokémon Diamond Version of Pokémon Pearl Version naar hun exemplaar van Pokémon Platinum Version verplaatsen om het  nooit eerder vertoonde Sky Forme te ontdekken, met een nieuw uiterlijk, nieuwe eigenschappen en speciale krachten.

    De helden van het spel verschijnen in nieuwe, speciale winterkostuums die ze beschermen tegen de bijtende kou van het winterse Sinnoh in Pokémon Platinum Version.  Terwijl je het hoofdverhaal volgt om het sinistere Team Galactic te stoppen, moet je ook randmissies voltooien, wedstrijden winnen en – natuurlijk – deelnemen aan pittige gevechten.

    En wat de gevechten betreft, biedt Pokémon Platinum Version vrijwel eindeloos veel mogelijkheden!

    Na het verslaan van de ‘Elite Four’ en de Pokémon League Champion – de eindbazen van het spel – en het verkrijgen van een entreekaartje van de Fight Area, krijgt de speler toegang tot een geheel nieuwe Battle Frontier, een speciaal gebouw vol uitdagingen en toernooien. Hier treft de speler de moeilijkste tegenstanders ooit, en als deze zijn verslagen komen nog meer nieuwe gevechten beschikbaar! De Battle Frontier bevat vijf verschillende gevechtsgebouwen en in elk gebouw kan de speler Battle Points verdienen om in te wisselen tegen fantastische prijzen.

    Het Global Trade Station uit Pokémon Diamond Version en Pokémon Pearl Version is ook uitgebreid en vernieuwd, en wordt nu de Global Terminal genoemd. Hier kan de speler de gevechten van andere spelers bekijken. De gevechtsfilmpjes worden naar populariteit gerangschikt zodat spelers gemakkelijk de beste content kunnen vinden! Met de Vs. Recorder kan elke speler zijn gevechten in de Battle Frontier en via Wi-Fi opslaan, om deze vervolgens te delen met Pokémon-fans van over de hele wereld. Spelers kunnen zo vaak ze willen genieten van hun mooiste overwinningen of de filmpjes versturen om op te scheppen en hun vrienden online uit te dagen voor gevechten!

    Pokémon Platinum Version is gemaakt om online spelen zo eenvoudig en spannend mogelijk te maken. In de kelder van elk Pokémon Center vindt de speler een Wi-Fi Plaza waar maximaal 20 spelers draadloos verbinding met elkaar kunnen maken om in realtime samen te spelen. Naast het ruilen van Pokémon en strijden tegen vrienden die vriendencodes hebben uitgewisseld, zijn er in de Wi-Fi Club ook diverse minigames beschikbaar om gezamenlijk te spelen.

    Dit epische nieuwe Pokémon-avontuur biedt letterlijk honderden uren aan meeslepend speelplezier, dus is het geen wonder dat dit spel de Japanse verkooprecords wist te breken. Pokémon Platinum Version verschijnt exclusief voor Nintendo DS en wordt in Europa op 22 mei 2009 gelanceerd.

    *Houd  pokemon-platinum.nintendo.nl in de gaten voor de nieuwste informatie over speciale evenementen in Nederland.