• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Informatie over de opladers (Power Supply) voor Nintendo-systemen


  23-02-2010

  Het zal veel mensen verbazen als ze ontdekken dat de Nintendo DS Lite-, Nintendo DSi- en Wii-systemen die sommige winkels aanbieden oorspronkelijk niet bedoeld zijn voor distributie in Europa en het Verenigd Koninkrijk, maar zijn geïmporteerd uit landen van buiten de Europese Economische Ruimte. Sommige mensen hebben zelf een Nintendo-systeem gekocht tijdens een reis buiten de Europese Economische Ruimte en het Verenigd Koninkrijk.

  Zoals je waarschijnlijk wel weet, gebruiken verschillende landen verschillende elektrische standaarden. Houd er rekening mee dat de interne batterij van de draagbare Nintendo DS Lite- en Nintendo DSi-systemen alleen moet worden opgeladen door een grondig geteste, veilige oplader, die is bedoeld voor gebruik in het land waarin hij wordt gebruikt. Op eenzelfde manier zou het Wii-systeem alleen gebruikt moeten worden met Nintendo's voeding voor gebruik in het relevante land.

  Iwata Asks

  Nintendo DS Lite

   

  Iwata Asks

  Nintendo DSi

   

  Iwata Asks

  Wii

  Sommige van de Nintendo-systemen die zijn geïmporteerd van buiten de Europese Economische Ruimte en het Verenigd Koninkrijk, kunnen vergezeld gaan van een oplader of een voeding die niet origineel van Nintendo afkomstig is, maar is geproduceerd door een derde partij, met de bedoeling deze af te stemmen op het plaatselijke lichtnet.

  Houd er rekening mee dat dit soort vervangende opladers of voedingen door derde partijen geproduceerd kan zijn, wat betekent dat ze niet onderhevig zijn aan Nintendo’s grondige testprocedures en strikte kwaliteitscontrole. Dit betekent niet meteen dat de oplader gevaarlijk is, maar wel dat deze oplader niet aan de kritische eisen voldoet die we aan al onze accessoires stellen. Houd er rekening mee dat Nintendo’s productgarantie geen schade dekt die wordt veroorzaakt door - of in combinatie met – opladers of voedingen die door derde partijen zijn geproduceerd.

  De officiële opladers of voedingen van Nintendo, zoals die normaliter zijn inbegrepen bij de verpakking van de Nintendo-systemen, en bedoeld zijn voor distributie in de Europese Economische Ruimte en het Verenigd Koninkrijk, zijn bij dit artikel afgebeeld. Officiële opladers voor de Nintendo DS Lite en de Nintendo DSi of voedingen voor het Wii-systeem die zijn geproduceerd voor gebruik in de Europese Economische Ruimte zijn grijs van kleur, en dragen de volgende kenmerken:

  • Op de opladers voor de Nintendo DS Lite en de Nintendo DSi, zie je het ‘Nintendo’-logo aan beide kanten van de hoofdstekker, en de kleinere stekker; op de voeding van het Wii-systeem zie je het 'Nintendo'-logo op de ovenkant van het hoofdonderdeel van de voeding en ook op de stekker;
  • Het ‘CE’-merk aan de achterkant van de hoofdstekker van de Nintendo DS Lite of de Nintendo DSi of aan de onderkant van het hoofdonderdeel van de voeding van het Wii-systeem;
  • Het doorgekruiste ‘afvalcontainer’-symbool op de achterkant van de hoofdstekker van de Nintendo DS Lite of de Nintendo DSi of aan de onderkant van het hoofdonderdeel van de voeding van het Wii-systeem.

  Iwata Asks

  Nintendo DS Lite

   

  Iwata Asks

  Nintendo DSi

   

  Iwata Asks

  Wii

  Als je je Nintendo-systeem in het buitenland koopt en in je thuisland wilt gebruiken, of als je op reis gaat en je Nintendo-systeem in het buitenland wilt gebruiken, moet je altijd zorgen dat je een oplader koopt die in overeenstemming is met de plaatselijk geldende standaarden, wetgevingen en regels.

  Iwata Asks

  Nintendo DS Lite

   

  Iwata Asks

  Nintendo DSi

   

  Iwata Asks

  Wii

  Als je twijfelt of de oplader die je bij je Nintendo-systeem kreeg wel de juiste is, moet je niet twijfelen om contact op te nemen met de winkel waar je het product hebt gekocht of met de Technische Dienst van Nintendo via td@nintendo.nl.
   
  Elektriciteit en het effect ervan op producten die niet grondig zijn getest, zijn geen zaken om licht op te vatten.