De systeemupdate van 7 juni voor de Nintendo 3DS voegt internetbrowser, online-winkel en Pokédex 3D toe


02-06-2011

2 juni 2011 – Nintendo of Europe maakt bekend dat de eerste grote systeemupdate voor het Nintendo 3DS™-systeem vanaf 7 juni beschikbaar is in Europa. Door de gratis update te downloaden via een draadloze breedbandinternetverbinding krijgen Nintendo 3DS-gebruikers toegang tot een internetbrowser en de Nintendo eShop met diverse nieuwe content, zoals Pokédex™ 3D, een programma dat Pokémon™-personages in 3D laat verschijnen. Om de opening van de Nintendo eShop te vieren biedt Nintendo gratis het NES™-spel Excitebike™ aan in 3D. Iedereen die de systeemupdate uitvoert, kan dit spel tot 7 juli gratis downloaden. In de Nintendo eShop is ook nieuwe Virtual Console-content beschikbaar, zoals de Game Boy™-spellen Super Mario Land™, Alleyway™ en Tennis™. Elke donderdag wordt nieuwe content aan de Nintendo eShop toegevoegd.

De Nintendo eShop is een digitale winkel die toegang biedt tot een divers aanbod downloadbare content voor de Nintendo 3DS, waaronder originele 3D-software, 3D-versies van klassieke games (3D Classics), "Virtual Console"-spellen die eerder verschenen voor Game Boy en Game Boy Color met hun originele 2D-beelden, en een flink aanbod aan Nintendo DSiWare™ -spellen. Bezoekers krijgen ook toegang tot trailers, screenshots en beschrijvingen van Nintendo 3DS-spellen die via de Nintendo eShop of gewone winkels worden verkocht.

Nintendo 3DS-gebruikers kunnen in de Nintendo eShop gratis Pokédex 3D downloaden en hierin de gegevens verzamelen van meer dan 150 Pokémon™ uit de spellen Pokémon Black en Pokémon White Version. Deze nieuwe toepassing laat gebruikers elke Pokémon in 3D bekijken met animaties en geluid. De afbeelding van de Pokémon kan worden vergroot en 360 graden worden gedraaid zodat gebruikers hun favoriete Pokémon van alle kanten kunnen bekijken. De gedetailleerde Pokédex laat gebruikers de Pokémon-gegevens op verschillende manieren doorzoeken, sorteren en filteren, waardoor dit een essentieel hulpmiddel wordt voor elke Pokémon-fan. Spelers kunnen hun Pokédex aanvullen door gegevens met vrienden of via de SpotPass™-functie uit te wisselen, of door speciale Pokémon AR Markers (augmented reality markers) te scannen. Als spelers de gegevens van een Pokémon hebben ontvangen, kunnen ze met de AR Viewer die Pokémon in 'werkelijke' omgevingen bekijken, en foto's ervan maken om met vrienden te delen.

Door de systeemupdate komt ook een gratis internetbrowser beschikbaar die 3D-beelden toont op sites die specifiek zijn ontworpen om 3D-beelden te laten zien. De browser kan ook tijdens een spel worden gebruikt. Spelers kunnen op de HOME-knop drukken om hun Nintendo 3DS-spel te onderbreken en naar de browser te gaan. Na het gebruik van de browser kan het spel weer worden voortgezet vanaf het punt waar het was onderbroken. Spelers kunnen de browser ook gebruiken om 3D-afbeeldingen te downloaden van het internet of foto's te uploaden die ze hebben gemaakt met de camera's van de Nintendo 3DS.

De systeemupdate biedt bezitters van een Nintendo DSi™ en Nintendo DSi XL™ ook de mogelijkheid om hun eerder aangeschafte Nintendo DSiWare™-spellen op een gemakkelijke manier over te zetten naar hun nieuwe Nintendo 3DS-systemen.

Door de systeemupdate krijgen gebruikers tevens de mogelijkheid om SpotPass-content te ontvangen van bepaalde openbare WiFi-hotspots in Europa. In de nabije toekomst kunnen gebruikers ook een gratis toepassing downloaden waarmee ze speciaal geselecteerde filmpjes kunnen bekijken die automatisch worden ontvangen via de SpotPass-functie, inclusief 3D-filmtrailers, comedyfragmenten en muziekvideo's.

Om de aanbevolen systeemupdate uit te voren, moeten Nintendo 3DS-gebruikers in het hoofdmenu kiezen voor Systeeminstellingen, dan voor Algemene instellingen, en dan naar rechts scrollen om te kiezen voor Systeemupdate.

Meer informatie is te vinden op de officiële website van de Nintendo 3DS.