Link trekt door een woestijn vol avonturen in The Legend of Zelda: Skyward Sword voor Wii


04-11-2011

4 november 2011 - Zelda fans, het is inmiddels november en het aftellen voor de lancering van The Legend of Zelda: Skyward Sword voor Wii is begonnen! Als je niet kunt wachten tot 18 november, lees dan deel 1 van onze Iwata vraagt-interviews over Skyward Sword, bekijk een speciale video op je Nintendo 3DS of ontdek nieuwe updates over Links grootste avontuur tot op heden!


 

Daarnaast onthult Nintendo, na de informatie over Fire Sanctuary van vorige week, nieuwe details over de Lanaryu Desert waar hij de puzzels in een mijn moet kraken, over een zee van zand zeilt en nieuwe voorwerpen toevoegt aan zijn inventaris. Hierbij nieuwe elementen die worden onthuld:

  • Lanayru Desert en de Lanayru Mining Facility: In dit uitgestrekte gebied dat aan alle kanten is omringd door een zee van zand, gaat Link op zoek naar de Lanayru Mining Facility. In deze vreemde plaats ontmoet Link zowel nieuwe als bekende personages, waaronder de Gorons. Binnen in de Lanayru Mining Facility treft Link mijnwagens die Timeshift Stones bevatten, wat leidt tot nieuwe puzzels en uitdagingen. Hij moet het ook opnemen tegen de kerkerbaas Moldarach, een angstwekkend grote schorpioen.

  • Sandship: Later in zijn avontuur keert Link terug naar een ander deel van de Lanayru Desert, waar hij over een zee van zand moet zeilen om een schip te vinden.

  • Nieuwe voorwerpen: In de woestijn ontvangt Link twee nieuwe voorwerpen - de Clawshots en de Gust Bellows. Met de Clawshots kunnen spelers zichzelf over afgronden trekken naar onbereikbare plaatsen. Met de Gust Bellows kunnen spelers lucht blazen om vijanden te verdoven of een weg door een zandhoop te blazen. Spelers zullen ontdekken dat de Gust Bellows goed van pas komen om de puzzels in de Lanayru Mining Facility te kraken.

In aanloop naar de lancering van het spel op 18 november onthult Nintendo nog meer details en informatie.

Deze week hebben Nintendo 3DS-eigenaren ook de kans om via Nintendo Video te kijken naar een speciale 3D-video van The Legend of Zelda Main Theme Melody, welke werd uitgevoerd als onderdeel van de The Legend of Zelda 25th Anniversary Symphony-concerten. Hou Nintendo Video in de gaten voor extra speciale video's die binnenkort beschikbaar komen via SpotPass.

Ga vandaag ook naar de officiële site van The Legend of Zelda: Skyward Sword of het Nintendo-kanaal op je Wii voor een exclusieve video van Robin Williams en zijn dochter Zelda die Links nieuwe Wii-avontuur aan het spelen zijn!

Je kunt The Legend of Zelda: Skyward Sword alvast bestellen als Limited Edition-bundel met een exemplaar van het spel, een cd met orkestuitvoeringen van The Legend of Zelda 25th Anniversary Symphony-concert en een zeldzame gouden Wii-afstandsbediening Plus-controller die is versierd met de ‘Hylian Crest’, oftewel het wapen van Hyrule. Bestel het spel nu al, om teleurstelling te voorkomen*.

Meer details en video’s over The Legend of Zelda: Skyward Sword zijn te vinden op www.legendofzeldaskywardsword.nl.

Ga voor meer informatie over The Legend of Zelda naar www.nintendo.nl/zelda

Ga voor meer informatie over de 25e verjaardag van The Legend of Zelda naar www.zelda25.nl

Noot voor de redactie:
*De voorraad is beperkt. Deze bundels worden voornamelijk verstrekt aan fans die het spel vooraf bestellen bij de bekende retailkanalen in Nederland. Het is mogelijk dat een deel van de voorraad na afloop van de bestelperiode in winkels wordt verkocht. The Legend of Zelda: Skyward Sword kan vooraf worden besteld met of zonder een Wii-afstandsbediening Plus. Om het spel te kunnen spelen, moet de speler beschikken over een Wii-afstandsbediening Plus of een Wii-afstandsbediening™ met Wii MotionPlus™-accessoire. The Legend of Zelda: Skyward Sword kan vooruitbesteld worden met of zonder Wii-afstandsbediening Plus. Spelers hebben in ieder geval een Wii-afstandsbediening Plus of Wii-afstandsbediening™ met Wii MotionPlus™-accessoire nodig om het spel te kunnen spelen.