• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Nintendo kondigt volgepakte line-up aan voor herfst en winter 2011


  17-08-2011

  17 augustus 2011 – Of je nu een Nintendo 3DS, een Nintendo DS-systeem of een Wii bezit, je hoeft je de komende herfst en winter niet te vervelen met de vele games die eraan komen, waaronder gloednieuwe avonturen van Nintendo’s beroemdste personages.

  Op 18 november gebruikt Link de nieuwe mogelijkheden van zijn zwaard om Zelda te redden in The Legend of Zelda: Skyward Sword voor Wii, een release waar heel veel mensen al heel lang naar uitkijken. In hetzelfde november zal Mario nieuwe dieptes verkennen in SUPER MARIO 3D LAND, zijn debuut op de Nintendo 3DS. Een maand later bewijst Mario dat hij ook op het asfalt onverslaanbaar is in Mario Kart 7. Ook Pokémon-fans worden in december verwend, want dan komt Super Pokémon™ Rumble naar de Nintendo 3DS. Kirby sluit zich aan bij de najaarsparade met maar liefst twee spellen: hij neemt je mee naar Dream Land in Kirby’s Adventure Wii terwijl het innovatieve Kirby Mass Attack naar de Nintendo DS-systemen komt.

  Dit jaar bestaat The Legend of Zelda 25 jaar, en om dat te vieren brengt Nintendo maar liefst drie Zelda-spellen uit. Op 18 november verschijnt een gloednieuw Zelda-avontuur: The Legend of Zelda: Skyward Sword. Dankzij Wii MotionPlus-technologie voelt het in dit spel natuurlijker en meeslepender dan ooit om Links zwaard en andere voorwerpen met bewegingen te besturen. Zwaai met je Wii-afstandsbediening Plus of Wii-afstandsbediening & Wii MotionPlus-accessoire door de lucht en je zult zien dat het zwaard in het spel exact onder dezelfde hoek en met dezelfde snelheid beweegt. Die hoge nauwkeurigheid zul je ook hard nodig hebben om in dit enorme avontuur te overleven!

  Het eerder op de Wii verschenen Zelda-avontuur The Legend of Zelda: Twilight Princess wordt op 16 september opnieuw uitgebracht voor een scherpe prijs als onderdeel van de Nintendo Selects-serie. En om de 25 jaren van de Zelda-franchise nog eens extra te vieren komt in september de Game Boy Advance-versie van The Legend of Zelda: Four Swords beschikbaar als gratis download voor Nintendo DSiWare (beschikbaar voor Nintendo 3DS, Nintendo DSi en Nintendo DSi XL).

  In de aanloop naar kerst komen in de Nintendo eShop voor de Nintendo 3DS nog veel meer downloadable spellen beschikbaar. Zen Pinball 3D, ontwikkelt door Zen Studios voor de Nintendo 3DS, is de ultieme flipperervaring op een portable systeem en komt later dit jaar als download in de Nintendo eShop beschikbaar. Het is de eerste keer dat een deel in de beroemde serie van Zen-flippergames in 3D gespeeld kan worden. Het volgende deel in WayForward’s “Mighty”-serie komt in het najaar beschikbaar als download in de Nintendo eShop. In Mighty Switch Force smelten platformactie, schieten, zoeken en 3D-puzzels op een unieke manier samen. Mutant Mudds, een spannend nieuw platformspel voor de Nintendo 3DS, zal in december ook exclusief in de Nintendo eShop verschijnen. Gewapend met een krachtig waterkanon en watergedreven jetpack moet je met de held Max de modderige plannen van het Mutant Mudd-leger dwarsbomen door ze aan de kant te spuiten.

  Wie houdt van klassieke videogame-avonturen, zit helemaal goed met de diverse Game Boy-spellen die naar de Virtual Console van de Nintendo 3DS komen. Topspellen als Super Mario Land 2: 6 Golden Coins en Metroid II - Return of Samus zullen beide dit jaar nog in de Nintendo eShop verschijnen.

  Mensen die vol verwachting uitkijken naar de lancering van de actierijke RPG Xenoblade Chronicles op 19 augustus, kunnen na het uitspelen van dit Wii-exclusieve avontuur uitkijken naar twee andere RPG’s die exclusief naar de Wii komen - The Last Story en Pandora’s Tower zullen beide in 2012 debuteren op de Wii.

  Iwata Asks

  Kirby, Meta Knight, King Dedede en Waddle Dee nemen je in december opnieuw mee naar Dream Land, want dan verschijnt Kirby’s Adventure Wii in Europa. Kirby en zijn vijanden laten hun meningsverschillen achter zich en werken samen om een buitenaards wezen te helpen dat in Dream Land is neergestort.

  Nintendo DS-bezitters die geen genoeg van Kirby krijgen, beleven de tijd van hun leven in Kirby Mass Attack. In dit unieke avontuur kun je namelijk tien Kirby’s tegelijk besturen om vijanden te verslaan en inventieve puzzels op te lossen. Kirby Mass Attack wordt op 28 oktober uitgebracht voor de Nintendo DS-systemen en Nintendo 3DS.

  Wie de komende feestmaanden het perfecte cadeau zoekt voor het hele gezin, zit helemaal goed met de nieuwe, scherpgeprijsde Wii-bundel.  Deze bundel biedt consumenten niet alleen heel veel waar voor hun geld, maar introduceert ook een gestroomlijnd Wii-systeem met een licht aangepaste configuratie*, die is ontworpen om niet verticaal maar horizontaal geplaatst te worden. Deze bundel bestaat uit een wit Wii-systeem met nieuwe configuratie, een Wii-afstandsbediening Plus, Nunchuk en exemplaren van Wii Sports en Wii Party. Komend najaar worden nog enkele andere Wii-bundels aangekondigd, zodat elk gezin weet wat ze aan Sinterklaas of de Kerstman moeten vragen!

  Klik hier voor een - niet volledig - overzicht van spellen die zullen verschijnen voor de Nintendo 3DS, Nintendo DS-systemen en Wii, inclusief enkele titels die dit jaar als download beschikbaar komen in de Nintendo eShop, Nintendo DSi Shop en het Wii-winkelkanaal.

  * Let op: de Wii met nieuwe configuratie is niet langer compatibel is met software of accessoires die voor de Nintendo GameCube zijn uitgebracht.