• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Nintendo's nieuwe Wii U-systeem heeft een controller met een scherm van 6,2 inch


  07-06-2011

  LOS ANGELES, 7 juni 2011 – Nintendo introduceert een nieuw prototype voor videogames en entertainment: Wii U™, een nieuw spelsysteem met een controller die beschikt over een scherm van 6,2 inch. Een tweede scherm in de woonkamer biedt tal van nieuwe ervaringen, en geeft families allerlei mogelijkheden om het entertainment naar eigen wens aan te passen.

  Voorheen konden videogames op een spelsysteem voor thuisgebruik alleen worden gespeeld op televisie, waarbij tijdens multiplayer-spellen iedere speler naar hetzelfde beeld kijkt. Bovendien bieden televisiekijken en het spelen van videogames twee uiterst verschillende ervaringen. Met de nieuwe controller vervagen die grenzen en ontstaat een dynamischere, vloeiendere game- en entertainmentervaring. Bezoekers van de E3 Expo zullen met eigen ogen zien wat voor spelervaringen mogelijk worden met Wii U en de nieuwe controller, zoals:

   

  In spellen voor één speler:

  • De nieuwe controller kan op het scherm informatie laten zien die je niet ziet op tv.
  • De informatie en het gezichtspunt kunnen met de nieuwe controller veranderen, afhankelijk van de positie van de gyroscoop.

  In multiplayer-spellen:

  • De speler die de nieuwe controller gebruikt kan een spel anders beleven dan de spelers die naar het televisiescherm kijken. Hierdoor ontstaan allerhande mogelijkheden voor spellen waarin je met of tegen elkaar speelt.

  Afgezien van een scherm van 6,2 inch, bevat de controller ook een versnellingsmeter, een gyroscoop, een trilfunctie, een camera aan de binnenzijde, een microfoon en luidsprekers. Behalve deze functies beschikt hij over de knoppen van de traditionele controller – twee analoge draaiknoppen, richtingsknop, A-/B-/X-/Y-knop, L-/R-knop en ZL-/ZP-knop – voor een veelheid aan spelervaringen die zowel casual als geroutineerde videogamespelers zullen aanspreken.

   

  Wii U combineert een bewegingsgevoelige manier van spelen met de mogelijkheid om HD-beelden te tonen. Elk Wii U-systeem wordt geleverd met een nieuwe controller, en kan daarbij gebruikmaken van vier exemplaren van de Wii-afstandsbediening™ of Wii-afstandsbediening Plus. Het systeem is compatibel met alle spellen en accessoires voor Wii. Van het Wii-systeem zijn wereldwijd meer dan 86 miljoen exemplaren verkocht, en veel meer mensen zijn videogames gaan spelen. Met Wii U wil Nintendo deze groep nog verder uitbreiden. Ontwikkelaars uit de hele wereld werken inmiddels aan nieuwe spellen en ervaringen voor het nieuwe spelsysteem.

  Wii U herdefinieert de structuur voor entertainment thuis, door de manier waarop de tv, de spelcomputer en internetfunctionaliteit in elkaar grijpen,' zegt Nintendo's president-directeur, Satoru Iwata. 'De ervaring die wordt geboden door Wii U en de nieuwe controller biedt spelers een diepere spelervaring, en nodigt tegelijkertijd een nog grotere verscheidenheid aan gamers uit.'

  De op 25 maart in Europa uitgebrachte Nintendo 3DS – waarmee gebruikers 3D-beelden kunnen bekijken zonder gebruik van een speciale bril – evolueert verder. Bezitters zullen merken dat de Nintendo 3DS-ervaring elke keer dat ze het systeem oppakken anders is, dankzij nieuwe content en updates van Nintendo, andere ontwikkelaars en gebruikers onderling.

  Er is momenteel een nieuwe systeemupdate beschikbaar voor het Nintendo 3DS-systeem. Gebruikers die verbinding maken via een draadloze breedbandverbinding en de systeemupdate installeren, krijgen direct toegang tot de Nintendo eShop. Hier kunnen met een eigen betalingssysteem allerlei spellen en programma's worden gedownload.

  Gebruikers kunnen hier bladeren door 3D-software, 3D Classics (bepaalde klassieke videogames die opnieuw zijn uitgebracht in 3D), klassieke Game Boy- en Game Boy Color-spellen, en op het moment meer dan 350 spellen en programma's uit de Nintendo DSiWare™-serie. Bezoekers kunnen er bovendien video's en schermafbeeldingen van spellen bekijken, en zien hoe andere spelers spellen beoordelen.

  De systeemupdate biedt Nintendo 3DS-eigenaren verder toegang tot gratis items, waaronder een internetbrowser waarmee 3D-beelden kunnen worden bekeken op websites die hiervoor zijn ontworpen, een downloadbare driedimensionale remake van de NES™-klassieker Excitebike™ (gratis t/m 7 juli) en Pokédex™ 3D. Met deze laatste titel kunnen gebruikers meer dan 150 Pokémon™ uit Pokémon Black Version en Pokémon White Version vinden, en bekijken in prachtig 3D.

  Nintendo kondigde verder een enorme hoeveelheid nieuwe en populaire titels uit bekende series aan, waarvan er veel kunnen worden gespeeld op de beursvloer van de E3 Expo.

   

  Nintendo 3DS
  Super Mario™, Luigi’s Mansion™ 2, Mario Kart™, Kid Icarus™: Uprising, The Legend of Zelda™: Ocarina of Time™ 3D, Star Fox 64™ 3D, Animal Crossing™, Paper Mario™, Picture Lives!, The Rolling Western™.

   

  Wii
  The Legend of Zelda™: Skyward Sword, Kirby™Wii, Wii Play™: Motion, Mystery Case Files™: The Malgrave Incident™, Mario Party™ 9, Rhythm Heaven™ and Fortune Street™.

   

  Nintendo DS™
  Kirby™ Mass Attack, Professor Layton and the Last Specter™, Dragon Quest Monsters: Joker™ 2 and Super Fossil Fighters™.

   

  Nintendo begon de presentatie op de E3 Expo met de aankondiging van een aantal initiatieven om het vijfentwintigjarig jubileum van The Legend of Zelda te vieren. Op 17 juni wordt er een nieuwe, 3D-versie van The Legend of Zelda: Ocarina of Time uitgebracht. Wii-eigenaren kunnen zich verheugen op de komst van The Legend of Zelda: Skyward Sword, later in 2011. Bovendien kondigde Nintendo een tour aan, die bestaat uit een serie orkestrale concerten met muziek uit de geliefde serie. Meer activiteiten om dit heugelijke feit te vieren worden later dit jaar bekendgemaakt.

  Tijdens de E3 Expo zal Nintendo haar fans via het Nintendo Network trakteren op exclusieve video's en Nintendo-content. Op http://e3.nintendo.com kan worden gekeken naar interviews met ontwikkelaars, informatie worden gevonden over nieuwe spellen en verslagen worden bekeken die direct afkomstig zijn van de beursvloer. Dezelfde exclusieve content zal ook worden vertoond op het Nintendo®-kanaal, voor Wii-eigenaren die beschikken over een breedbandverbinding.

  Let op: dit is een Amerikaans persbericht. Speltitels en releasedata in Europa kunnen afwijken.