Pokémon Black Version en Pokémon White Version arriveren op 4 maart in Europa!


25-01-2011

Nieuwe legendarische Pokémon™, nieuwe helden, een spannende nieuwe regio, nieuwe spelmogelijkheden en nieuwe manieren om met andere spelers te communiceren: dit en meer kunnen spelers verwachten in Pokémon Black Version en Pokémon White Version. Deze innovatieve nieuwe spellen worden in Europa gelanceerd op 4 maart 2011, exclusief voor de Nintendo DS-systemen.

Pokémon Black Version en Pokémon White Version geven nieuwe inhoud en betekenis aan de Pokémon-serie. Zowel fans als beginners kunnen genieten van gloednieuwe avonturen en omgevingen in de regio Unova, ver verwijderd van de bekende regio’s Kanto en Johto. Naast de gebieden die in beide versies voorkomen, zoals de levendige stadsomgeving van Castelia City, bevatten de twee versies voor het eerst ook eigen gebieden om te verkennen.

Ook nieuw in Pokémon Black Version en Pokémon White Version is de wisseling van de seizoenen, wat van invloed is op het spelverloop. Sommige gebieden zijn bijvoorbeeld alleen tijdens bepaalde seizoenen toegankelijk. Ook komen sommige Pokémon tijdens bepaalde seizoenen vaker voor of veranderen ze met de seizoenen mee van kleur en vorm.

Het grootste nieuws is wel dat spelers meer dan 150 nooit eerder geziene Pokémon kunnen tegenkomen, waarvan sommige exclusief verschijnen in één van de twee versies van het spel. Twee voorbeelden van nieuwe legendarische Pokémon zijn Reshiram en Zekrom. Reshiram kan zijn omgeving in een vlammenzee veranderen, volgens de verhalen kan de hitte van die vlammen zelfs de atmosfeer in beweging zetten. Zekrom kan met zijn lichaam elektriciteit opwekken, vliegen en in donderwolken verdwijnen! Reshiram kan alleen worden gevangen in Pokémon Black Version, terwijl Zekrom alleen gevangen kan worden in Pokémon White Version.

Aan het begin van het spel kunnen spelers kiezen tussen twee nieuwe, ouder dan de gebruikelijke trainers – een jongen of een meid. Ze kunnen ook kiezen uit drie nieuwe starter-Pokémon: het Grass-type Snivy™, het Fire-type Tepig™ of het Water-type Oshawott™. Vervolgens gaat de gekozen trainer op avontuur met zijn starter-Pokémon en twee jeugdvrienden.

In Pokémon Black Version en Pokémon White Version moet de speler twee grote uitdagingen voltooien. De eerste is het compleet maken van de Unova Pokédex door elke Pokémon in de regio te vinden en te vangen. Hiervoor is het ook nodig dat spelers Pokémon tussen de twee versies uitwisselen. De tweede grote uitdaging is kampioen van de Pokémon League worden door te strijden met wilde Pokémon en andere trainers in de regio. Zo moet de speler sterk genoeg worden om uiteindelijk de Elite Four te kunnen verslaan. Dit keer is het ook mogelijk om via de Nintendo Wi-Fi Connection tegen andere spelers te strijden in de Random Matchup Mode.

Goed nieuws voor bezitters van Pokémon HeartGold, SoulSilver, Platinum, Diamond en Pearl Version: vanaf 7 februari krijgen spelers van deze spellen namelijk de kans om de legendarische Pokémon Raikou, Entei en Suicune te vangen. Dit zijn allemaal Shiny Pokémon – wat betekent dat ze een anders dan gebruikelijke kleur hebben – die je alleen kunt krijgen via de Nintendo Wi-Fi connection. Houd www.pokemongoldsilver.com in de gaten voor meer details over hoe je deze speciale Pokémon krijgt en hoe ze je helpen om de nieuwe Pokémon Zoroark en Zorua te vinden in Pokémon Black Version en Pokémon White Version.

Pokémon Black Version en Pokémon White Version waren tijdens de eerste weken na de release de snelst verkopende Nintendo DS-spellen ooit in Japan. Volgepakt met nieuwe mogelijkheden, nieuwe Pokémon en een nieuwe wereld om te ontdekken, worden de spellen ook bij ons ongetwijfeld grote hits, zowel bij fans als bij beginners. Pokémon Black Version en Pokémon White Version worden op 4 maart gelanceerd voor de Nintendo DS-systemen.

Ga voor meer informatie naar www.pokemonblackwhite.com.