Stel je Street Fighter figurine-team op de proef!


19-07-2011

Super Street Fighter IV 3D Edition ligt al sinds afgelopen maart in de winkel, dus fanatieke vechtspelfans zijn al flink bezig om een indrukwekkende verzameling figurines op te bouwen voor het samenstellen van een onverslaanbaar team - en als je je team op de proef wilt stellen, hebben we een geschikte uitdaging voor je!

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je het spel net pas hebt gekocht of gekregen en nog niet het complete aanbod aan mogelijkheden onderzocht hebt. Als dit het geval is, willen we je laten weten dat het gevecht altijd doorgaat, zelfs als je Nintendo 3DS in de slaapstand staat! Dankzij de StreetPass-functionaliteit breken er met de Figure Collection-stand gevechten uit tussen jou en andere Nintendo 3DS-eigenaren-, in het voorbijgaan op straat. Kies uit een reeks vrij te spelen beeldjes voor je perfecte vijfkoppige team en ontdek de eerstvolgende keer dat je je Nintendo 3DS opent of het de teams van andere spelers heeft verslagen, terwijl je buiten de deur was.

StreetPass Battle
Als je op zoek bent naar de volgende uitdaging, is het goed te weten dat je de gebundelde krachten van je strategisch samengestelde team op 23 juli kunt testen tegen een machtig team van figurine-tegenstanders van een in Saturn verborgen Nintendo 3DS-systeem! Kijk op de lijst van filialen hieronder, ga naar een locatie bij jou in de buurt en zoek daar naar het Fight-symbool op de vloer - hier zul je je mannetje moeten staan!

Iwata Asks

Op deze plek wacht je tot het groene berichtlampje aangeeft dat er StreetPass-communicatie heeft plaatsgevonden, waarna je in het spel kunt zien of je het tegen het team van het systeem in de winkel hebt opgenomen. Beter nog, bij het bekijken van de gevechtsresultaten, zul je een speciale code op de plek van de naam van je tegenstander zien. Schrijf deze op en voer hem in in het Password-menu van het spel om één van de 12 exclusieve, op geen andere manier verkrijgbare figurines aan je verzameling toe te voegen! Daarnaast heb je ook nog eens kans dat je het tegen een aantal mede-vechters hebt opgenomen!

Iwata Asks

Super Street Fighter IV 3D Edition 3D StreetPass Battles vinden plaats op 23 juli, op de volgende lokaties:

Saturn Tilburg
Saturn Venlo
Saturn Heerhugowaard
Saturn Hoofddorp
Saturn Rotterdam Zuidplein
Saturn Groningen

Voor informatie over adressen en openingstijden van de filialen, kun je terecht op de site van Saturn.

Figurine-gevechtstrategieën

Als je niet erg bekend bent met de Figure Collection-stand, komt ons overzicht van basisstrategieën voor het samenstellen van een winnend team vast van pas!

Om te beginnen is het belangrijk te onthouden dat de kracht van een figurine wordt bepaald door een verzameling niet aan te passen basisstatistieken: SC (Super Combo), UC (Ultra Combo), HP (Hit Points) en AT (Attack). Om iedere figurine in je team te optimaliseren, kun je 300 punten over de wél aan te passen statistieken verdelen, te weten  PW (Power), DF (Defence) en SP (Speed).

Elk personage is beschikbaar in één van de zeven levels. De hoogte van zo'n level bepaalt de hoogte van de basisstatistieken van de figurine. Als je een team samenstelt, kan er slechts een figurine per personage in opgenomen worden. Daarnaast mag de totale levelhoogte van je team niet boven de 20 uitstijgen.

Om een dominant team samen te stellen, is het goed de volgende punten in de gaten te houden:

  • Je kunt zwakkere basisstatiestieken van een figurine compenseren met de aanpasbare statistieken
  • Probeer op het aanvalsplan van je tegenstander te anticiperen. Pas de volgorde van je teamleden zo aan dat sterkere figurines het uitvechten met zwakkere tegenstanders
  • Als je nieuwe figurines hebt verdiend, is het raadzaam te kijken of ze goede vervangers zijn voor figurines in je huidige team

Ga naar buiten en vecht het uit!

Super Street Fighter IV 3D Edition ligt nu in de winkel, alleen voor Nintendo 3DS.