• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Mallo is terug om de zwaartekracht te trotseren in het downloadbare spel Fallblox


    12-11-2012

    12 November 2012 – Puzzelfans kunnen binnenkort genieten van het vervolg op een van de populairste puzzelplatformspellen van het jaar, want Fallblox komt op 15 november beschikbaar als downloadbaar spel in de Nintendo eShop van Nintendo 3DS. De hoofdrol in Fallblox is opnieuw voor Mallo, het gedrongen mannetje uit de voorloper Pullblox. Hij gaat weer stevig duwen en trekken met blokken, alleen moet hij daarbij dit keer ook rekening houden met de zwaartekracht en veel grotere speelvelden...

    Net als bij Pullblox, is het in elk level de bedoeling om de top te bereiken van een blokkenstapel die dit keer Fallblox wordt genoemd. Terwijl Mallo in de voorganger nog kinderen moest redden, moet hij nu de kleurrijke vogels bereiken die op de top van elk bouwwerk zitten. Het is steeds de bedoeling om de blokken te rangschikken op een manier dat je met Mallo naar de top van de stapel kunt springen om de vogels te redden. Maar terwijl je de blokken bij Pullblox alleen naar je toe kon trekken of naar achteren kon duwen, voegt Fallbox een derde dimensie toe om een heel nieuwe draai aan de puzzelpret te geven!

    Het verplaatsen van een blok kan gevolgen hebben voor alle blokken die erboven liggen. Want als deze blokken geen steun meer hebben, vallen ze door de zwaartekracht omlaag tot ze op de grond of andere blokken liggen. Je kunt blokken dit keer niet alleen vooruit en achteruit maar ook opzij bewegen, dus moet je goed nadenken voordat je met schuiven begint! Gelukkig krijg je dit keer volop ruimte om blokken te verplaatsen, want het speelveld is nu negen lagen diep en ook veel breder dan in Pullblox. De mogelijkheid om de camera rond de Fallblox te roteren helpt je het overzicht op de blokkenstapel te bewaren.

    Niet alle blokken die je tegenkomt gedragen zich op dezelfde manier. Sommige hebben speciale eigenschappen die je kunt gebruiken om puzzels te kraken. Wolkenblokken kun je bijvoorbeeld net zo bewegen als elk ander blok, alleen vallen ze niet omlaag als er niets onder zit. Daardoor kun je ze ook gebruiken om te voorkomen dat andere blokken omlaag vallen. En er zijn meer speciale blokken te ontdekken...

    De Fallblox Park-stand biedt puzzelfans heel wat om hun hoofd over te breken met maar liefst 140 nieuwe uitdagingen en 90 trainingslevels. Maar daarmee is de uitdagende puzzelpret nog niet afgelopen. Als je in een creatieve bui bent, kun je namelijk ook je eigen uitdagingen maken in de Fallblox Studio-stand en deze opslaan als QR-codes om ze met andere spelers te delen. Zulke QR-codes kun je scannen met de buitenste camera's van de Nintendo 3DS. Het is ook mogelijk om QR-codes te zoeken met de internetbrowser van de Nintendo 3DS en deze te bewaren op je SD- kaart om de bijbehorende levels meteen in je spel te laden.

    Fallblox-spelers kunnen ook gratis 20 extra puzzels downloaden die door de ontwikkelaars van het spel zijn gemaakt. Deze komen over een periode van 9 maanden na de lancering van het spel beschikbaar. Fans worden aangemoedigd om hun SpotPass-berichten en de binnenkort verschijnende officiële Fallblox-website in de gaten te houden, of @NintendoNL op Twitter te volgen voor het laatste nieuws.

    Met uitdagende nieuwe mogelijkheden, honderden nieuwe puzzels en de optie om zelf levels te maken zal Fallblox zowel fans van Pullblox als nieuwe puzzelliefhebbers aanspreken wanneer het spel op 15 november in de Nintendo eShop verschijnt.