• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Binnenkort zit je vastgeplakt aan je Nintendo 3DS met Paper Mario: Sticker Star


  12-11-2012

  12 November 2012 – Wanneer Mario terugkeert naar een papieren wereld raakt hij al snel verstrikt in kleverige hindernissen. Gelukkig kan hij elke puzzel en vijand op zijn weg overwinnen zolang hij maar de juiste stickers heeft. De Paper Mario-serie verschijnt op 7 december voor het eerst op een draagbaar systeem met Paper Mario: Sticker Star voor Nintendo 3DS.

  Het avontuur begint op de avond van het jaarlijkse Sticker Fest in Decalburg. Dit is een stadje in Mushroom Kingdom, waar de streken van Bowser ervoor zorgen dat de wensvervullende Sticker Comet ontploft. Als hierdoor zes Royal Stickers over het land worden verspreid, begint Mario aan een actierijk avontuur om ze terug te halen. Geholpen door zijn kroonvormige metgezel Kersti reist Mario naar alle hoeken van de wereldkaart om tientallen sterk gevarieerde levels te doorlopen. Op zoek naar de Comet Pieces en Royal Stickers maakt hij vele vrienden en verzamelt hij overal stickers die hem helpen tijdens zijn gevechten met zowel kleine als grote vijanden.

  Stickers zijn van groot belang in Paper Mario: Sticker Star, voor zowel het oplossen van puzzels, als voor het winnen van gevechten. Tijdens gevechten moet Mario stickers gebruiken om acties uit te voeren, waarbij hij het resultaat van een aanval kan versterken door op het juiste moment op de A-knop te drukken. Battle Stickers van voorwerpen als schoenen, hamers en POW-blokken maken allerlei aanvallende en verdedigende acties mogelijk. Wanneer Mario tijdens zijn avontuur mysterieuze 3D-objecten vindt, kan hij deze veranderen in Thing Stickers die tijdens gevechten goed zijn voor superkrachtige en verrassende effecten. Daarnaast kunnen spelers munten uitgeven om de fruitautomaatachtige Battle Spinner te activeren. Als ze hiermee drie gelijke icoontjes op een rij krijgen, ontvangen ze een speciale bonus en de mogelijkheid om tijdens een enkele beurt drie stickers te gebruiken. Door stickers creatief te gebruiken en te combineren kunnen spelers de gevechten stijlvol naar hun hand zetten.

  Met hulp van Kersti kan Mario een kracht gebruiken die ‘Paperise’ heet. Hierdoor verandert de 3D-omgeving in een platte papieren afbeelding met op sommige plaatsen ruimte om stickers te plakken, wat vaak handige effecten oplevert. Naast Battle Stickers en Thing Stickers kan Mario ook Scrap Stickers vinden die de omgeving permanent veranderen, waardoor mogelijk nieuwe gebieden bereikbaar worden.

  Omdat Mario’s wereld dit keer voornamelijk bestaat uit papieren objecten en kartonnen omgevingen, ontstaat door de combinatie met het 3D-effect een uniek, kijkdoosachtig spelaanzicht. Het loont de moeite om je ogen goed de kost te geven, want behalve duidelijk zichtbare stickers die je zo van de muur kunt trekken om in je Sticker Album te stoppen, zijn er ook goed verstopte plekjes met zeldzame stickers te vinden. Door het nauwkeurig verkennen van de omgevingen en achtergronden vind je bijvoorbeeld een krachtig nieuw voorwerp, verborgen doorgang of alternatieve uitgang van een level.

  Dit nieuwe Paper Mario-avontuur zal spelers verrassen en tovert een glimlach op ieders gezicht. Het spel heeft een jazzy, swingende soundtrack, vele bekende gezichten uit het Mario-universum en de grappige dialogen waar de Paper Mario-serie om bekend staat.

  Paper Mario: Sticker Star is een meeslepend avontuur waar je moeilijk van los zult komen. Het spel wordt op 7 december 2012 in Europa gelanceerd voor Nintendo 3DS en Nintendo 3DS XL, als zowel fysiek spel in winkels als downloadbare software in de Nintendo eShop.